Yandex Metrica
SON DAKİKA

Berber, kuaför ve güzellik salonlarına tatil ayarı! Kurala uymayanlar yandı

Berber, kuaför ve güzellik salonlarına tatil ayarı! Kurala uymayanlar yandı

Berber, kuaför ve güzellik salonları bugünden itibaren haftanın bir günü kapalı olacak. Ticaret Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada "Bu işletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır" ifadelerine yer verildi. Ticaret Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 Temmuz itibariyle haftanın 1 günü kapalı olmasının Valilikler tarafından belirleneceğini açıkladı.

Gündem

01.07.2024, 14:53

Ticaret Bakanlığı’ndan berber, kuaför ve güzellik salonu çalışma saatlerine ilişkin açıklama yapıldı. Bundan böyle berber, kuaför ve güzellik salonları bugünden itibaren haftanın bir günü kapalı olacak. Konuya ilişkin açıklama Ticaret Bakanlığı'ndan geldi.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: 

Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından Ticaret Bakanlığımıza iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde Ticaret Bakanlığımızca 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alınmıştır.

Dışişleri Sözcüsü Keçeli iddiaları yalanladı: 'Fener Rum Patrikhanesi zirveye devlet statüsünde katılmadı' Dışişleri Sözcüsü Keçeli iddiaları yalanladı: 'Fener Rum Patrikhanesi zirveye devlet... Haberi Görüntüle

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada bu çalışmalar tamamlanmıştır.

Bakan Yerlikaya açıkladı: İşte haftanın Z raporu Bakan Yerlikaya açıkladı: İşte haftanın Z raporu Haberi Görüntüle

ARTIK VALİLİK BELİRLEYECEK

Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading