Yandex Metrica

Bu hayvanseverlik değil köpek fetişizmi: Muhtarı tehdit edip kapısına da 'Katil' diye yazdılar

Para toplayarak köpek maması dağıtan sosyal medya fenomeni, Şanlırfa'da kuduz köpekleri karantinadan Ankara'ya kaçırdı. Bunun üzerine harekete geçen Ankara Valiliği karantina bölgesinden kaçırıldığı söylenen olası kuduz köpeklerle ilgili teyakkuza geçti. Hastalık taşıyan köpekleri Ankara'ya getirdikleri iddia edilen ve gözaltına alınan iki kişiden Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı. Öte yandan Şanlıurfa Eyübiye ilçesi Batı kent Mahallesi'nde ağzından köpük ve salyalar çıkan köpeği ihbar eden Muhtar Halil Kaya, kendilerini hayvansever olarak tanıtan bir grup tarağından önce sosyal medyadan linç edilmek istendi. Muhtarın WhatsApp'ına tehdit ve hakaret mesajları atıldı. Dün de muhtarlık önünde toplanan bir grup 'katil muhtar' diye slogan attı, muhtarlık binasının kapısına da 'Katil' diye yazdı. Mahalleli ise sözde hayvansever gruba tepki gösterdi. 

Gündem

11.06.2024, 14:28

Türkiye, uzun zamandan bu yana başıboş sokak köpekleriyle ilgili yasa düzenlemesini tartışırken Ankara'da dikkat çeken bir olay yaşandı.

Sosyal medyada ‘Köpekvelisi’ ismiyle paylaşım yapan Buket Özgünlü Boyacı, Şanlıurfa’da kuduz teşhisi konulan köpekleri kaçırarak Ankara’ya getirdiğine dair bir video paylaştı.

Şanlıurfa’ya giden kadın bir hayvansever barınaktan 35 hayvan alıp, Ankara’ya tedaviye getirdiğini açıkladı.

Bakmadıkları yer kalmadı! 10 yıl boyunca kayıp olan adamın cesedi kendi evinde bulundu! Bakmadıkları yer kalmadı! 10 yıl boyunca kayıp olan adamın cesedi... Haberi Görüntüle

''ŞANLIURFA SOKAKLARINDA HİÇ KÖPEK KALMAMIŞ''

Araba içinde seyir halindeyken video çekip bu anları sosyal medyadan paylaşan hayvansever kadın, “Kuduz vakaları varmış diye köpekleri kısırlaştırmamışlar, Şanlıurfa sokaklarında hiç köpek kalmamış. Yasaklı 3 ırkdan köpeği de aldık. Hayvanlarda her türlü hastalık var.” diyerek isyan etti.

Olay üzerine harekete geçen Ankara Valiliği, hastalık taşıyan köpeklerin kente getirildiğine dair iddiaların ihbar kabul edildiğini ve ilgili tüm birimlerin alarma geçirildiğini bildirdi.

Şevket Mirziyoyev'e doğum günü tebriği! Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan lideri ile görüştü Şevket Mirziyoyev'e doğum günü tebriği! Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan lideri ile... Haberi Görüntüle

ANKARA VALİLİĞİ AÇIKLADI: TEYAKKUZA GEÇİLDİ

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Hastalık taşıyan köpeklerin ilimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, Valiliğimizce, kolluk kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve diğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlü hareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız."

"HAYVANLAR KARANTİNAYA ALINDI"

Ankara Valiliği sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır” ifadelerine yer verdi.

Yeni haftanın ilk gününde hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı: Aşırı sıcaklara dikkat! Yeni haftanın ilk gününde hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı: Aşırı... Haberi Görüntüle

BUKET ÖZGÜNLÜ BOYACI TUTUKLANDI

Açıklamanın devamında Şanlıurfa'dan Ankara'ya kaçırılan hayvanları şehre yönlendiren ve getiren kişilerin yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda gözaltına alındığı ve haklarında yasal işlemlere başlanıldığı kaydedildi. Hastalık taşıyan köpekleri Ankara'ya getirdikleri iddia edilen ve gözaltına alınan iki kişiden Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı.

Bahçeli'den 15 Temmuz mesajı: PKK ve FETÖ’nün ayakta kalma şansı yok Bahçeli'den 15 Temmuz mesajı: PKK ve FETÖ’nün ayakta kalma şansı... Haberi Görüntüle

MUHTARA TEHDİT MESAJLARI

Öte yandan Şanlıurfa Eyübiye ilçesi Batı kent Mahallesi'nde ağzından köpük ve salyalar çıkan köpeği ihbar eden Muhtar Halil Kaya, kendilerini hayvansever olarak tanıtan bir grup tarağından önce sosyal medyadan linç edilmek istendi. Muhtarın WhatsApp'ına tehdit ve hakaret mesajları atıldı.

Gazeteci Seçil Selen Balık'a konuşan Muhtar Halil Kaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

''Bundan bir, iki hafta önce mahallede ağızından köpükler ve salyalar çıkan bir köpek gördük. Belediyeye ihbar etmek istedik. Ancak bölgede bulunan hanım beni tehdit ederek ihbar etmemi engelledi.  Aradan bir hafta kadar geçen süreden sonra parkta bir köpeğin bir adamı ısırdığı ihbarı ile olay yerine gittim. Adam, hastaneye götürüldü, o sırada köpek parktaki çocuklara saldırmasın diye belediye ekipleri gelene kadar köpeği tutmaya çalıştı. (O videoları da köpeği boğuyorlar diye servis ettiler)  Ben bir muhtar olarak kuduz bir hayvanı ihbar ettim. Benim görevim bu. Sonra belediye yetkilileri geldi. Köpeği barınağa koydular. O köpek barınakta bir kaç köpeği daha parçalamış. Sonra yapılan testte köpeğin kuduz olduğu ortaya çıktı. Sonra hemen ısırılan adam yeniden kontrol edildi.''

Dün de muhtarlık önünde toplanan bir grup 'katil muhtar' diye slogan attı, muhtarlık binasının kapısına da 'Katil' diye yazdı. Mahalleli ise sözde hayvansever gruba tepki gösterdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading