Yandex Metrica

Sitede Ara

Büyük felaket kapıda! Naci Görür, o bölgeyi işaret etti: 7'nin üzerinde deprem bekleniyor

Büyük felaket kapıda! Naci Görür, o bölgeyi işaret etti: 7'nin üzerinde deprem bekleniyor

Bingöl'deki 4,2'lik deprem sonrası Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı geldi. Büyük felaketin kapıda olduğunu belirten uzman isim, "Karlıova'da 7.0'nin üzerinde deprem bekleniyor" dedi. 

Gündem

27.07.2024, 12:58

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli çifte depremlerin üzerinden bir yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

AFAD verilerine göre, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün akşam saatlerinde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Karlıova olan sarsıntı 11,88 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Türkiye'den Fagamusta adlı diziye tepki: 'GKRY'nin kara propagandasına hizmet ediyor' Türkiye'den Fagamusta adlı diziye tepki: 'GKRY'nin kara propagandasına hizmet ediyor' Haberi Görüntüle

BİNGÖL VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Bingöl Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Saat 18.27'de merkezi Karlıova olan 4,2 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin." 

Sancaktepe Belediye Başkanı kalp krizi geçirdi! Alper Yeğin'in sağlık durumu nasıl? Sancaktepe Belediye Başkanı kalp krizi geçirdi! Alper Yeğin'in sağlık durumu... Haberi Görüntüle

''DEPREM KÜÇÜK AMA CAN SIKICI''

Bingöl'de meydana gelen 4,2 büyüklüğünde deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

''Deprem küçük ama yeri can sıkıcı.'' diyen Naci Görür, ''Karlıova-Serpmekaya/Bingöl’de 4,1 deprem oldu. Deprem küçük ama yeri can sıkıcı. Hem KAF’a, hem DAF’a yakın. Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz. Buralara yakın yerlerde olan depremler faylardaki stres alanını değiştirebilir diye hep endişe ederiz.'' ifadelerini kullandı.

İzmir'de 3 çocuğu kurşuna dizilen anneden yürek yakan sözler İzmir'de 3 çocuğu kurşuna dizilen anneden yürek yakan sözler Haberi Görüntüle

''KARLIOVA'DA OLMASI CANIMIZI SIKIYOR''

Daha sonrası TGRT Haber'e konuşan Naci Görür, burada da dikket çeken ifadeler kullandı.

Küçük depremlerin iyi okunması gerektiğine dikkat çeken Naci Görür, "Depremin herhangi bir şeyin habercisi olarak söylemek güç. Esrarengiz olarak algılamamak lazım. Bu depremlerin oluş mekanizması çok belirli, basit. Bir fay içerisinde belirli miktarda enerji birikirse blokların hareketini engelleyen varsa orayı kırıyor deprem üretiyor. Her deprem önemli ama halk nezdinde 5 ve 5'in üstü olmadıkça pek ilgi çekmiyor. Bir yıkıntı falan da olmaz. Hasar görülebilir. 4.1, 4.2 gibi bir depremin Karlıova'da olması neden canımızı sıkıyor." dedi.

Bugün (30 Ağustos) metrobüs bedava mı? Metrobüsler 30 Ağustos'ta paralı mı, ücretsiz mi? Bugün (30 Ağustos) metrobüs bedava mı? Metrobüsler 30 Ağustos'ta paralı... Haberi Görüntüle

"7.0'NİN ÜZERİNDE DEPREM BEKLENİYOR" 

Deprem konusunda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Görür, "Karlıova 2 fayın kesişim noktası. Bu fayın kırılmayan bir kesimi var. Erzincan ile Karlıova arası. 1794'den beri kırılmadı. 1739 Erzincan depremi var. Bu depreme rağmen müthiş bir enerji 250 seneden fazla olmasına rağmen deprem görülmedi. Erzincan-Karlıova arasında 7'nin üzerinde deprem bekleniyor. Bu 4.0'lük depremlerin bardağı taşıran son damla olabileceği endişesi var.'' dedi.

Narin'in kaybıyla birlikte herkes merak ediyor! Rakamlar korkunç: Türkiye'de kaç çocuk kayıp? Narin'in kaybıyla birlikte herkes merak ediyor! Rakamlar korkunç: Türkiye'de kaç... Haberi Görüntüle

''BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA''

Bu bölge için periyot vermenin zor olduğuna dikkat çeken uzman isim, ''Karlıova'daki bardağı taşıran son damla. Bu bölgede periyot verme çok zor. Birincisi 250 senedir deprem yok. Fayın ürettiği deprem zamanı dolmuş. Yaşlı bir adam var diyelim hasta. "Bu adam fazla yaşamaz." Ama Allah bilir. Hastalık durumuna bakarsak "fazla ömrü kalmamış" diyorsun verilere göre. Ülkemizin toprakları deprem bölgesinde. Ülkemizi deprem dirençli yapmamız lazım. Halkımızın buna eğilmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading