Yandex Metrica
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan ve Azerbaycan'a gidiyor: Anayasanın 106. maddesi işletilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan ve Azerbaycan'a gidiyor: Anayasanın 106. maddesi işletilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısı için Kazakistan'a ve dönüşte Azerbaycan'a gidecek. Erdoğan'un yurtta olmadığı süre içinde Cumhurbaşkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.

Gündem

03.07.2024, 02:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun bir diplomasi trafiğine giriyor. Erdoğan, 3-4 Temmuz'da Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek olan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Liderler Zirvesi'ne katılacak. Burada liderlerle ikili görüşmeler yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Temmuz'da Azerbaycan'a geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtta olmadığı süre zarfında Cumhurbaşkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek. Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın vekalet etmesine dair tezkere, Resmi Gazete'de yayımlanırken vekaletin Anayasanın 106. maddesine dayanarak yapılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca NATO Liderler Zirvesi için 9 Temmuz'da ABD'ye gidecek. Erdoğan'ın burada ABD Başkanı Joe Biden'la bir araya gelmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading