Yandex Metrica
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye sorusuna yanıt: İlişki kurulmaması için hiçbir sebep yok

Hz. Ali Camii’nde cuma namazının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin soruyu yanıtladı. Erdoğan, ''Sayın Esed ile görüşmeleri yaptık.Suriye ile ilişkileri geliştirmekte nasıl geçmişte birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye’nin içişlerine katışmak gibi bir derdimiz, hedefimiz asla olamaz.'' dedi.

Gündem

28.06.2024, 20:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii’nde cuma namazının ardından basın mesnuplarının sorularını yanıtladı.

Suriye ile normalleşme sorusuna yanıt veren Erdoğan, ''Sayın Esed ile görüşmeleri yaptık.Suriye ile ilişkileri geliştirmekte nasıl geçmişte birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye’nin içişlerine katışmak gibi bir derdimiz, hedefimiz asla olamaz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Kentsel dönüşüm dediğimiz olayın temelinde ne yatıyor? Birçok kaçak yapıların, zemin etütlerinin yapılmadığı yerlerde kentsel dönüşüme gidelim ki, işi sağlama bağlamış olalım. Kentsel dönüşümün altında yatan gerçek bu. Yıkılan binalarda da sıkıntı; bakıyorsunuz 3 kat kaçak yapılmış. Kaçaktan dolayı da yıkım söz konusu olmuş. Maalesef bunları bundan sonra da yaşayacağımızı söylemek isterim.

MSB'den bedelli askerlik yapmak isteyenlere son dakika duyurusu: Ücret değişecek! MSB'den bedelli askerlik yapmak isteyenlere son dakika duyurusu: Ücret değişecek! Haberi Görüntüle

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Yeni bir seslenişe gerek yok. Kentsel dönüşümün temelinde bu tür birçok kaçak yapıların doğru dürüst yapılmadığı yerlerde dönüşüme gidelim ki işi sağlama bağlayalım. Ben belediye başkanlığından gelmiş bir cumhurbaşkanıyım. Eğer biz kentsel dönüşümle, zemin etütlerinden başlayıp bütün bu TOKİ’yle verdiğimiz imtihanları nasıl başarılı bir şekilde verdiysek ülkemizin genelinde bu tür yapıların çok çok kontrollü bir şekilde adımlarımızı atalım ve işi sağlama bağlayalım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram diplomasisi! Liderlerle telefonda bayramlaştı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram diplomasisi! Liderlerle telefonda bayramlaştı Haberi Görüntüle

BAHÇELİ İLE NE KONUŞTU?

Bizim Cumhur İttifakı’nın önemli bir temsilcisi olarak Devlet Bey’le uzun bir süredir çalışmalarımız var. Devlet Bey’le yaptığımız görüşmeler var. Ve bu görüşmelerimizi ara vermeden devam ettiriyoruz, ettireceğiz. Burada herhangi bir suistimale de fırsat vermeyi düşünmüyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil. Devlet Bey’le ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, ne gibi tedbirler almamız gerekir. Bunların değerlendirmesini yaptık. Her görüşmemizde 1 saat civarında bu değerlendirmeleri yapıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: Süreci suistimal ettiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: Süreci suistimal ettiler Haberi Görüntüle

SURİYE İLE NORMALLEŞME SÜRECİ: ESED İLE GÖRÜŞMELERİ YAPTIK

Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulmaması için hiçbir sebep yok. Geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Ve Suriye’nin içişlerine karışmak gibi bir derdimiz olamaz. Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluk. Biz Suriye ile ilişkilerimizi geçmişte çok çok canlı tuttuysak, ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz sayın Esed’le biz görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading