Yandex Metrica
SON DAKİKA

Engelli araç satış süresi 10 yıla mı çıktı? Engelli ÖTV muafiyeti ile alınan araç 10 yıl satılamaz mı?

Engelli araç satış süresi 10 yıla mı çıktı? Engelli ÖTV muafiyeti ile alınan araç 10 yıl satılamaz mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vergide adaleti sağlamak için yaptığı çalışmada sona gelindi. Son zamanlarda ülkemizde engelli ÖTV muafiyetinden alınan araçların sayısı bir hayli arttı. 2024 yılının ilk 5 ayında satılan araçların yüzde 30'u ÖTV muafiyetli satıldı. ÖTV muafiyet istisnası düzenlemesinde sürenin 5 yıldan 10 yıla çıkartılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Engelli ÖTV muafiyeti ile alınan araç 10 yıl satılamaz mı? Engelli araç satış süresi 10 yıla mı çıktı? soruları ise şu sıralar pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı.

Gündem

21.06.2024, 15:27

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı vergi çalışmasında sona gelindi. 226 milyar TL civarında vergi beklentisi olan yeni paketin detayları ÖTV muafiyeti ile araç alanları üzdü. Taslak çalışmasında yer aldığı iddia edilen gelişmeye göre ÖTV muafiyetli araç istisnasından yararlanma süresi 10 yıla çıkacak. Aynı zamanda vefat eden engelli nedeniyle istisnaya konu vergilerin de mirasçılardan alınması gündemde. 

Türkiye mavi bayrakta ülkeleri solladı dünya 3'üncüsü oldu Türkiye mavi bayrakta ülkeleri solladı dünya 3'üncüsü oldu Haberi Görüntüle

ENGELLİ ARAÇ SATIŞ SÜRESİ 10 YILA MI ÇIKTI?

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi kısıtlaması gündeme geldi. Daha önce engelli ÖTV muafiyeti ile alınan araçlarda istisna süresi 5 yıl olarak velirlenmişti. ÖTV istisnasından yaralanma süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkartılacağı iddiaları konuşulmaya başlandı. Konuya dair ise henüz resmi bir duyuru gelmedi.

Diyanet'ten o iddialara yalanlama: Çok büyük bir çarpıtma! Diyanet'ten o iddialara yalanlama: Çok büyük bir çarpıtma! Haberi Görüntüle

ENGELLİ HAYATINI KAYBEDERSE VERGİ ÖDENECEK Mİ?

ÖTV muafiyeti ile alınan araçlarda engellinin hayatını kaybetmesi üzerine istisnaya konu vergilerin mirasçılar tarafından ödenmesi öngörülüyor.

engelli_araç_satış_süresi_10_yıl_mı_oldu.jpg

İBB öyle istedi: Kapısında İBB öyle istedi: Kapısında "Yahudiler giremez" yazan kitapçı kapandı! Haberi Görüntüle

ENGELLİ ARAÇLARI KAÇ SENE İÇİNDE SATILABİLİR?

Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından ÖTV muafiyetli araçların satılmama şartının 10 yıla çıkacağını açıklamıştı. Özpeynirci açıklamasında “Mart sonunda olabileceğini aktarmıştım Taslak aşamasındaki yeni vergi paketinde ÖTV muafiyetli otomobil alma istisnasından yararlanma süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkartılması ve taşıtların veraset yoluyla intikalinde istisnaya konu vergilerin mirasçılar tarafından ödenmesi öngörülüyor.” demişti. 

NOT: Engelli ÖTV muafiyetli araçların satış istisnası konusunda henüz resmi bir açıklama gelmedi. Konuşulanların henüz bir iddia olduğunu belirtmek isteriz. 

Habere Tepki Ver

1

16

2

0

2

0

0

8

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading