Yandex Metrica
SON DAKİKA

Etki ajanlığının önü kesilecek! Meclis'e geliyor: Casusluk için özel madde!

Etki ajanlığının önü kesilecek! Meclis'e geliyor: Casusluk için özel madde!

AK Parti'nin hazırlıklarını sürdürdüğü 9'uncu Yargı Paketi kapsamında yabancı ülke ve istihbarat örgütleri adına suç işleyenlere dönük özel bir madde yer alacak. Meclis'in onayından geçecek olan madde kabul edilirse yabancı ülkelerin istihbaratları adına çalışanlara 7 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Gündem

18.06.2024, 13:57

Kamuoyunda ‘etki ajanlığı’ diye tabir edilen su.un 9. Yargı Paketi’nin içinde yer alması bekleniyor. 'Etki ajanlığı' düzenlemesi yasalaşırsa, “devletin güvenliği aleyhine yabancı devlet veya organizasyonların çıkarları doğrultusunda, Türkiye; vatandaşları, kurum ve kuruluşları hakkında araştırma yapan ve yaptıranlar” hapis cezası alacak.

AK Parti'nin bayram sonrasında TBMM Başkanlığına sunacağı yargı paketinde casusluk suçu ile ilgili özel bir madde yer alacak.

Milli Eğitim Bakanı başarısından dolayı onu ağırlamıştı! Babasının doğum gününde aldığı hediye Furkan'ın sonu oldu! Milli Eğitim Bakanı başarısından dolayı onu ağırlamıştı! Babasının doğum gününde... Haberi Görüntüle

CASUSLUKLA İLGİLİ YER ALAN MEVCUT TCK MADDELERİ

Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) casusluk ile ilgili 328'inci maddesi "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askerî casusluk maksadıyla temin eden kimseye onbeş yıldan yirmi yıla kadar hapis cezası verilir" hükmünü içeriyor.

Teröre 'BOZDOĞAN-44' darbesi! Şırnak'ta çok sayıda terörist öldürüldü Teröre 'BOZDOĞAN-44' darbesi! Şırnak'ta çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

BAŞKA ÜLKELER ADINA CASUSLUK EYLEMİNDE BULUNMAK MEVCUT MADDE DE SUÇ SAYILMIYOR 

Ancak başka bir ülke ve istihbarat örgütleri adam kaçırmak, Türkiye'de bulunan bazı kişileri takip etmek, bilgi-belge toplamak gibi eylemler bu kapsamda değerlendirilemiyor.

Teröre 'Bozdoğan' darbesi: Kırmızı ve turuncu kategorideki 5 terörist etkisiz Teröre 'Bozdoğan' darbesi: Kırmızı ve turuncu kategorideki 5 terörist etkisiz Haberi Görüntüle

YABANCI ÜLKE ADINA SUÇ İŞLEYENLER

AK Parti'nin paketinde TCK'ya yeni bir madde eklenecek. Madde kapsamında Türkiye'de başka ülke ve istihbarat örgütleri adına suç işleyen, adam kaçıran, belge, bilgi toplayanlara 3 ila 7 yıl arasında hapis cezası verilecek. Savaş dönemlerinde ise bu ceza arttırılacak.

Yargı paketinde yer alacak bu madde "etki ajanlığı" olarak algılanmış ve tartışmalara neden olmuştu. AK Parti, pakette "etki ajanlığı ile ilgili bir değişikliğin yer almadığını belirtmişti.

FETÖ'nün 'Karanlık Kurul' üyesinden darbe itirafı: Gülen gece 03.00'da bekliyordu! FETÖ'nün 'Karanlık Kurul' üyesinden darbe itirafı: Gülen gece 03.00'da bekliyordu! Haberi Görüntüle

"GÜRCİSTAN'DAKİ DÜZENLEMEYLE İLGİSİ YOK"

AK Parti kurmayları TCK'ya eklenmesi öngörülen madde için "Bu düzenlemenin etki ajanlığıyla, Gürcistan'daki düzenlemeyle alakası yok. Gazetecilerin tutuklanacağı gibi şeyler doğru değil.

Tamamen yabancı ülkeler adına Türkiye'de suç işleyenlerin tanımı yapılıyor. Çerçeve çok net olarak çiziliyor. Etki ajanlığı olarak algılanacak bir durum yok. Bunlara hapis cezası verilecek" dedi.

Aşkına karşılık alamadı genç adamı vahşice katletti! Aşık psikopat itirafıyla kan dondurdu! Aşkına karşılık alamadı genç adamı vahşice katletti! Aşık psikopat itirafıyla... Haberi Görüntüle

DEVLETİN İÇ VE DIŞ SİYASAL YARARLARI 

Söz konusu “etki ajanlığı” olarak tartışılan madde düzenlemesinin gerekçesinde, “Devletin iç veya dış siyasal yararına yönelik olarak gerçekleştirilen bazı faaliyetlerin cezalandırılması kabul edilmektedir. Bu kapsamda iktisadi, mali, askeri, milli savunma, kamu sağlığı, kamu güvenliği, kamu düzeni, teknolojik, kültürel, ulaştırma, haberleşme, siber alan, kritik altyapılar ve enerji gibi diğer yararlar da devletin iç veya dış siyasal yararları kavramı içinde kabul edilecektir. Dolayısıyla bu gibi yararlar aleyhine gerçekleştirilen faaliyetler de suçun konusunu oluşturabilecektir.” ifadesi yer alıyor. 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

1

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading