Yandex Metrica
SON DAKİKA

Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un ABD sonrası yeni planı deşifre oldu! Küba ve özel okul ayrıntısına dikkat

Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un ABD sonrası yeni planı deşifre oldu! Küba ve özel okul ayrıntısına dikkat

Ölümlü kaza sonrası ABD'ye kaçan firari anne ve oğlu, dün Boston'da ABD polisi tarafından tutuklandı. Eylem Tok ve oğlunun tutuklanmasıyla birlikte ABD sonrası planları da ortaya çıktı.

Gündem

16.06.2024, 11:08

İstanbul Kemerburgaz'da 1 Mart'taki korkunç kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olduktan sonra 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'la birlikte yurt dışına firar eden anne Eylem Tok ABD'de yakalandı. Mahkemeye çıkarılan Eylem Tok ve oğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konuya ilişkin açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un tutukluluklarının gözden geçirileceği duruşmanın 18 Haziran'da gerçekleştirileceğini belirtirken "Bu duruşma sonrası başlayacak iade yargılaması sürecini yakından takip edecek, şüphelilerin ABD’den ülkemize iadeleri için gerekli girişimlerimizi sürdüreceğiz." dedi.

Açıköğretim ikinci üniversitede hangi bölümlere 35 yaş sınırı geldi? 35 yaşından küçükler ikinci üniversite kaydı yaptıramayacak mı? Açıköğretim ikinci üniversitede hangi bölümlere 35 yaş sınırı geldi? 35... Haberi Görüntüle

ÖZEL OKUL DETAYI

Ölümlü kaza sonrası ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu, tutuklandıklarında Boston'da yıllık ücreti 46 bin dolar olan özel bir okulu ziyaret etmeye hazırlanıyordu. Tutuklandıklarında Eylem Tok'un üzerinde bulunan 5 bin dolarlık nakit para da polis tutanaklarına geçti.

Valilikten dikkat çeken karar: İstanbul'da 2 metro istasyonu ile füniküler hattı kapatıldı! Valilikten dikkat çeken karar: İstanbul'da 2 metro istasyonu ile füniküler... Haberi Görüntüle

ABD SONRASI KÜBA'YA KAÇACAKLARDI

Ayrıca mahkeme belgelerinde; Türk yetkililerin Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un ABD sonrası Küba'ya gitmek için sahte pasaport almaya çalıştığını düşündüğü bilgisi de yer aldı. ABD'li yetkililer, anne ve oğlunun kaçma riski olduğuna kanaat getirdi. ABD'li yetkililer, Eylem Tok ve oğlunun 18 Haziran'daki duruşmaya kadar tutukluluklarının devamına karar verdi.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Korsan ve fahiş fiyat taşımacılığına dev ceza! Bakan Uraloğlu açıkladı: Korsan ve fahiş fiyat taşımacılığına dev ceza! Haberi Görüntüle

EYLEM TOK'UN AVUKATI: İADESİ MÜMKÜN DEĞİL

Öte yandan Eylem Tok'un avukatı Brendan Kelley de iade süreciyle ilgili konuştu. Eylem Tok'un serbest bırakılması gerektiğini savunan Kelley, Türk kanunlarında ebeveynlerin çocuklarını korumak için yaptıklarının suç sayılamayacağını, bu yüzden de ABD ile Türkiye arasında iadenin mümkün olmadığını iddia etti.

Habere Tepki Ver

1

0

2

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading