Yandex Metrica
SON DAKİKA

Görevden alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış için istenen ceza belli oldu

Gözaltına alındıktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'a, 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Gündem

05.06.2024, 17:13

Geçtiğimiz günlerde Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Hakkari Belediyesi'ne polis baskını düzenlendi.

DEM Partili Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma kapsamında Van'da gözaltına alındı. Van'da gözaltına alınan Sıddık Akış, işlemler için Hakkari'ye götürüldü.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri de belediye binası çevresinde güvenlik önlemi aldı. Belediye binasının önüne gelerek içeri girmek isteyen DEM Partililere polis izin vermedi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından Eş Başkan Mehmet Sıddık Akış görevden alındı. Akkaş'ın yerine Hakkari Valisi Ali Çelik, Belediye Başkan vekili oldu.

Kastamonu'da köy yangını! Bir mahalle yok oldu: Çok sayıda kişi evsiz kaldı Kastamonu'da köy yangını! Bir mahalle yok oldu: Çok sayıda kişi... Haberi Görüntüle

DURUŞMA BUGÜN GÖRÜLDÜ

Van'da 2 gün önce gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığınca Hakkari Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Akış'ın da aralarında bulunduğu 13 sanıklı davanın karar duruşması yapıldı.

Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Akış'a "silahlı terör örgütünü yönetmek" suçundan 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, hükümle birlikte Akış'ın tutuklanmasına karar verdi.

Mekke'de aşırı sıcak alarmı: 577 hacı adayı hayatını kaybetti! Mekke'de aşırı sıcak alarmı: 577 hacı adayı hayatını kaybetti! Haberi Görüntüle

"KAÇMA GİRİŞİMİNDE BULUNMADIM"

Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunma yapan Sıddık Akış şunları kaydetti;

"Benim kaçtığıma ilişkin haberleri duydum. Asla kaçma girişiminde bulunmadım. Yaptığım her şeyin arkasındayım. Siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa, onu yaptım. Karşınızda başı dik bir şekilde duruyorum. Barış dedim, kardeşlik dedim, eşitlik dedim, özgürlük dedim. Halen de diyorum. Tüm yaşamımı bunların etrafında ördüm.''

"YENİDEN İDDİANAMENİN HAZIRLANMASINI TALEP EDİYORUM"

Akış ifadesinin sonunda ''Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum. Yeniden iddianamenin hazırlanmasını talep ediyorum. Dönemin FETÖ'cü savcısı tarafından hazırlanan iddianame ile yargılanmak istemiyorum." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading