Yandex Metrica
SON DAKİKA

Hacklendiği iddia edilmişti! İBB hesabından yapılan 'Mehmet Şimşek' paylaşımına soruşturma!

Hacklendiği iddia edilmişti! İBB hesabından yapılan 'Mehmet Şimşek' paylaşımına soruşturma!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) X'teki resmi ulaştırma hesabından, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'Başardık' paylaşımının üzerine küfür yazarak yeniden paylaşılmıştı. Savcılık o paylaşım hakkında soruşturma başlattı.

Gündem

29.06.2024, 09:48

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in paylaşımının İBB'nin resmi ulaştırma hesabı olan "Ulaşım İstanbul @ulasimistanbul" isimli sosyal medya hesabından küfürlü şekilde alıntılanmasıyla ilgili resen soruşturma başlattı

Bayram tatilinin bilançosu ağır oldu! Bayram'ın üçüncü günü trafik kazaları arttı! Yüzlerce kaza onlarca can kaybı... Bayram tatilinin bilançosu ağır oldu! Bayram'ın üçüncü günü trafik kazaları... Haberi Görüntüle

CHP'Lİ İBB BAŞARIYI HAZMEDEMEDİ 

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye'yi üç yıl sonra gri listeden çıkardı. Karar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in X hesabından 'Başardık' mesajıyla duyuruldu. Türkiye'nin ekonomisine önemli getiriler sağlayacak bu başarı CHP'li İBB tarafından hazmedilemedi. 

2024 Kredi kartı şifresiz (temassız) alışveriş limiti kaç TL? Kaç paralık alışverişte şifre isteniyor? 2024 Kredi kartı şifresiz (temassız) alışveriş limiti kaç TL? Kaç... Haberi Görüntüle

SİBER SALDIRYA UĞRADIKLARINI İDDİA ETTİLER 

İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın resmi X hesabı Ulaşım İstanbul'dan ise Şimşek'in tweeti alıntılanarak küfürlü bir paylaşımda bulundu. Kısa süre sonra aynı hesaptan 'siber saldırı' açıklaması geldi: 

"Değerli Takipçilerimiz; Hesabımız siber saldırıya uğramış olup tarafımıza ait olmayan bir içerik yayımlandığı tespit edilmiştir. Süreci kontrol altına aldığımızı ve güvenlik önlemlerimizi güçlendirdiğimizi bilgilerinize sunarız."

9 saniyede diş fırçasını bulabilir misiniz? Sadece dedektif gözlemine sahip kişiler görebiliyor! 9 saniyede diş fırçasını bulabilir misiniz? Sadece dedektif gözlemine sahip... Haberi Görüntüle

SAVCILIKTAN KÜFÜRLÜ PAYLAŞIMA SORUŞTURMA 

İBB, siber saldırıya maruz kaldıklarını belirtse de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ulaşım İstanbul'un küfürlü paylaşımına ilişkin resen soruşturma başlattı.

Soruşturmanın, 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama' suçlarından başlatıldığı öğrenildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading