Yandex Metrica
SON DAKİKA

Irak İçişleri Bakanlığı duyurdu: Kerkük, Erbil ve Duhok'taki yangınların failleri PKK çıktı!

Irak İçişleri Bakanlığı duyurdu: Kerkük, Erbil ve Duhok'taki yangınların failleri PKK çıktı!

Geçtiğimiz aylarda Irak'ın Erbil ve Duhok kentlerinde çarşı yangınları çıkmış, ardından da Kerkük'teki tarihi Kayseri Çarşısı alevlere teslim olarak küle dönmüştü. Irak İçişleri Bakanlığı, tarihi çarşılarda çıkan yangınların faillerinin kim olduğunu açıkladı. Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mikdad Musevi konuyla ilgili yaptığı açıklamasında "3 teröristi yakaladık. Bu teröristler Irak topraklarındaki Kerkük-Ceyhan petrol boru hattına da sabotaj yapmayı planlıyorlardı. Bağdat'ın ticaret merkezlerinden Şorca ve Sadr bölgelerinde de yangın çıkaracaklardı." ifadelerine yer verdi.       

Gündem

01.07.2024, 16:43

Irak'ın Erbil ve Duhok ve Kerkük'teki tarihi çarşılarda yangın çıkmış yüzden fazla dükkan küle dönmüştü. Irak İçişleri Bakanlığı resmen duyurdu ve Kerkük, Erbil ve Duhok'taki yangınları PKK terör örgütünün çıkardığını açıkladı.

2024 LGS sonuçları neden açıklanmadı? Sonuçlar saat kaçta açıklanacak? 2024 LGS sonuçları neden açıklanmadı? Sonuçlar saat kaçta açıklanacak? Haberi Görüntüle

KERKÜK-CEYHAN BORU HATTINDA SABOTAJ YAPACAKLARDI 

 

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mikdad Musevi konuyla ilgili yaptığı açıklamasında "3 teröristi yakaladık. Bu teröristler Irak topraklarındaki Kerkük-Ceyhan petrol boru hattına da sabotaj yapmayı planlıyorlardı. Bağdat'ın ticaret merkezlerinden Şorca ve Sadr bölgelerinde de yangın çıkaracaklardı." ifadelerine yer verdi. 

 Irak'ta peş peşe meydana gelen yangınların sebebi belli oldu. Kerkük, Erbil ve Duhok'ta son zamanlarda meydana gelen yangınların faillerinin terör örgütü PKK mensupları olduğu tespit edildi. 

Bu havaları mumla arayacağız: Arabistan sıcakları İstanbul'u vuracak! MGM açıkladı: Cayır cayır yanacağız! Bu havaları mumla arayacağız: Arabistan sıcakları İstanbul'u vuracak! MGM açıkladı:... Haberi Görüntüle

TARİHİ DÜKKANLAR KÜLE DÖNDÜ

Yangında 100'den fazla dükkan kül olurken, kundaklama şüphesi üzerinde durulmuştu. Bugünse Irak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; Kerkük, Erbil ve Duhok'ta son zamanlarda meydana gelen yangınların faillerinin terör örgütü PKK mensupları olduğu belirtildi.

Irak İçişleri Bakanlığı duyurdu: Kerkük, Erbil ve Duhok'taki yangınların failleri PKK çıktı! Irak İçişleri Bakanlığı duyurdu: Kerkük, Erbil ve Duhok'taki yangınların failleri... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU? 

Irak'ın Kerkük kentinde Osmanlı döneminden kalma tarihi Kayseri Çarşısı'nda yangın çıkmıştı. Çarşının farklı noktalarında aynı anda yangınlar başlamıştı. Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil ve Duhok'ta da son günlerde yaşanan benzer yangınlar nedeniyle kundaklamadan şüpheleniyordu. 

100'den fazla dükkanın küle döndüğü çarşıda esnafta yangınların eş zamanlı çıkmasından dolayı kundaklamadan şüpheleniyordu. 

Ciğerlerimiz yanıyor: Çanakkale, Elazığ, Balıkesir ve Adana'da ekiplerin mücadelesi sürüyor Ciğerlerimiz yanıyor: Çanakkale, Elazığ, Balıkesir ve Adana'da ekiplerin mücadelesi sürüyor Haberi Görüntüle

227 DÜKKAN YANDI, 132 KİŞİ YARALANDI 

Güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve elektrik tesisatının eski olması nedeniyle Irak'ta ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde sıklıkla yangın çıkabiliyor. Ancak bu sene başta Erbil olmak üzere birçok noktada eş zamanlı peş peşe yangınlar çıkması,  kundaklama şüphelenmesine de yol açmıştı. 

Bu yıl içinde Erbil, üç büyük yangına sahne oldu. Kentteki popüler Lenge çarşısında 27 Şubat’ta çıkan yangında en az 200 dükkan kül oldu. Lenge'de 8 Nisan’da da yangın çıkı, tekstil ve giyim bölümünde milyonlarca dolarlık hasar oluştu. 5 Mayıs'ta da yine Erbil'deki tarihi Kayseri Çarşısı'nda çıkan yangında en az 132 kişi yaralandı, 227 dükkan ve yedi depo yandı. Duhok'taki Çel Pazarı da, 1 Nisan’da yangına sahne oldu. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading