Yandex Metrica
SON DAKİKA

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM'de

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM'de

Milli Eğitim Akademisi kurulmasını da içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Gündem

26.06.2024, 17:23

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'yle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Güler, yazılı sınavın kaldırıldığını duyurdu.

Atama öncesinde belirlenen süreçte öğretmenler akademide eğitim alacak ve başarılı olanlar ilk görev yerlerine atanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan verileri paylaştı: Çapsızlara kulak asmayacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan verileri paylaştı: Çapsızlara kulak asmayacağız Haberi Görüntüle

TOPLAM 39 MADDEDEN OLUŞUYOR

Abdullah Güler, "Toplam 39 maddeden oluşuyor. 3 tane de geçici maddemiz var. Uzun zamandır çalışma içerisindeydik. Emeği geçen bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Medeniyetimiz öğretmenleri her zaman ayrı bir yere koymakta. MEB gerek bütçesiyle gerek merkez ve taşra teşkilatlarındaki personel sayısıyla nicelik olarak ülkemizdeki en büyük kamu kurumlarından. Ayrıca çocuklarımızın eğitilmesi ve geleceğe hazırlanması için taşıdığı öneme binaen nicel büyüklüğün yanına nitel yeterliliğin de eklenmesi olmazsa olmaz olarak şu andaki yasa teklifindeki hazırlığımızın temeli teşkil etmektedir. İşte nitelik bakımından yeterlilik en çok da milli eğitim sisteminin taşıyıcı kolonu olan öğretmenler için hayati önem arz etmektedir." ifadeleriyle öğretmenlere müjdeli haberi verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading