Yandex Metrica
SON DAKİKA

Osman Kavala hakkında karar açıklandı: Amerikan elçiliğini üzen gelişme

Osman Kavala hakkında karar açıklandı: Amerikan elçiliğini üzen gelişme

'Yeniden yargılanma' talebiyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran 'Kızıl Soros' lakaplı Osman Kavala'nın umutları suya düştü. Karar öncesi mahkemede heyet değişikliği yapılması Kavala destekçilerini ümitlendirmişti. Ancak İstanbul 13. Ağır Ceza, 'yeniden yargılanma' talebini oy birliğiyle reddetti. Karar, Türkiye'deki Amerikan muhiplerini olduğu kadar, Kavala'nın Gezi Kalkışması sırasında emir aldığı Amerikan Büyükelçiliği çalışanlarını da üzdü. 

Gündem

22.05.2024, 00:00

Hükümeti devirmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen Osman Kavala için tüm umutlar söndü. Kavala'nın 'yeniden yargılama' talebiyle başvurduğu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, bu isteği oybirliğiyle reddetti. 

Kavala'nın avukatı Hilal Zengin'in başvurusu üzerine yeniden yargılama talebini görüşecek mahkemede heyet değişikliğine gidilmiş, bu durum Kavala destekçilerini ümitlendirmişti. 

Sahipsiz hayvan düzenlemesinde yeni detaylar ortaya çıktı: Sokağa atanın cezası 10 kat artacak Sahipsiz hayvan düzenlemesinde yeni detaylar ortaya çıktı: Sokağa atanın cezası... Haberi Görüntüle

EMİR ALDIĞI ELÇİLİK ÇALIŞANI DA ÜZÜLDÜ

İstanbul 13. Ceza Mahkemesi'nin, 2013 yılındaki Gezi Kalkışması'nın finansörü Kavala hakkındaki verdiği son karar, dönemin ABD Büyükelçiliği çalışanı Yuri Kim'i de üzdü.

Osman Kavala ve Yuri Kim

'Ağaç' bahaneli eylemlerin hükümetin devrilmesiyle sonuçlanması için Taksim Meydanı'nda eylemcilere adeta para saçan 'hayırsever işadamı' Kavala, Gezi olayları süresince ABD Büyükelçiliği ile temastaydı. 

Dava dosyalarına yansıyan bilgilere göre Kavala, o dönem ABD elçiliğinde 'siyasi işler konsolosu' sıfatıyla görev yapan Yuri Kim'den emir alıyordu.

Kavala'dan 'hemen harekete geçmesini' isteyen Yuri Kim, Washington'da ABD Dışişleri Sözcüsü'ne basın toplantısı sırasında talimatla soru yöneltilmesi işini organize etmesini istemişti. 

ABD Dışişleri'nden Türkiye'deki olaylar hakkında beyan edilecek bir açıklamayla birlikte eylemciler 'Amerikan desteğini' arkalarında hissetmiş olacaktı. 

31 Mayıs-15 Haziran 2013 tarihleri arasındaki Gezi isyanı

Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da en yüksek kira zam oranı yüzde kaç? Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da en yüksek kira... Haberi Görüntüle

AMERİKALILAR EMRETTİ, KAVALA İKİLETMEDİ

Dinleme kayıtlarına göre Osman Kavala ile Amerikan ajanı Yuri Kim arasında şu görüşme gerçekleşti:

  • YURI: Washington'da basında arkadaşların varsa devlet binasında soru sormalarını söyle basın toplantısında.
  • KAVALA: Evet var. Toplantı ne zaman?
  • YURI: 1 civarı gibi bir şey. Onlara soruyu sormalarını söyle ve ona bir giriş yaparız.
  • KAVALA: Yani şey gibi, soru mu..?
  • YURI: 'Süreç hakkında ne düşünüyorsunuz.' Çok zaman yok o yüzden telefon görüşmelerine şimdi başlasan iyi olur.
  • KAVALA: Anladım tamam. Muhteşem.

Kavala, Yuri'nin dediğini yaptı. 1 Haziran 2013 günü ABD Dışişleri Sözcüsü Jen Pisaki'ye etkisi altındaki muhabirler vasıtasıyla o soruyu sordurttu.

Pası alan Pisaki ise Türkiye'ye parmak sallayan tehdit açıklamasını yaptı. Bu, ABD'nin Gezi eylemlerine medya önünde ilk desteğiydi.

Osman Kavala

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye sorusuna yanıt: İlişki kurulmaması için hiçbir sebep yok Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye sorusuna yanıt: İlişki kurulmaması için hiçbir sebep... Haberi Görüntüle

"BU HERİFİ HALLETMELERİ LAZIM..."

O günlerde Kavala, Cumhuriyet gazetesi yazarı Ahmet İnsel'le sık sık telefonda görüşüyordu.

İddianameye giren dinleme kayıtlarına göre Kavala, Gezi kalkışmasını püskürten dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a epeyce kinlenmişti.

İnsel'le görüşmesinde Kavala şöyle söylüyor: "Hani ben cumhurbaşkanı olacak falan diyordum. Bunu cumhurbaşkanı da yaptırmamak lazım. Bu herifi halletmeleri lazım bu saatten sonra." 

Binayı saran örtü kalktı! Haydarpaşa Garı yıllar sonra ilk kez görüntülendi Binayı saran örtü kalktı! Haydarpaşa Garı yıllar sonra ilk kez... Haberi Görüntüle

"PKK ASLA SİLAH BIRAKMAMALI"

PKK'dan 'umudunu' hiçbir zaman kesmeyen Kavala, Öcalan'ın bile 'silah bırakın' dediği çözüm süreci günlerinde sahneye çıkmış ve "PKK'nın silah bırakmasına gerek yok" demişti. 

Fransız Sokağı'nda açtığı Cezayir Restorant'ın müdavimleri arasında HDP'li Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder bulunuyordu. 

Hükümet, Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet ve yargı merkezli kumpaslarını püskürtmeye çalışırken Selahattin Demirtaş, Cezayir Restorant'ta Kavala ve Önder'le birlikte belirledikleri sloganı Mart 2015'te Meclis kürsüsünden şöyle ilan ediyordu: "Seni başkan yaptırmayacağız!"

Selahattin Demirtaş

Türkiye gündeminde bu sloganın tedavüle sokulduğu sırada Osman Kavala oldukça yoğundu. Avrupa ve Rusya'da 'Kürt Konseyi' adı altında PKK'ya yol haritası belirleme amaçlı toplantılar organize ediyordu. 

Irak, Suriye ve Türkiye topraklarının bölünerek ABD-İsrail destekli bir PKK devleti oluşturulması projesine hız veren Kavala ve ekibi Londra'daki oturumda şu isimlerle poz vermişti: 

Michael Rubin, Zubeyir Aydar, Salih Müslim, Michael Gunter, Hevi İbrahim Mustafa, Şirin Payzın, Leyla Zana, Essa Moosa, Sevtap Yokuş, Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Kamel Tahirzade, Estella Schmid, Devrim Dağdeviren, Sevtap Yokuş, Ahmet Şık ve Şirin Payzın...

Osman Kavala'nın da katıldığı 'terör koridoru' toplantısı

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovenya Başbakanı ile görüştü: Filistin kararını tebrik etti Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovenya Başbakanı ile görüştü: Filistin kararını... Haberi Görüntüle

SEDAT PEKER'E KOMİSYON VERMİŞTİ

Mezhepçi BirGün gazetesinin de gizli finansörü olduğu iddia edilen 'sosyalist' milyarder Osman Kavala, 18 Ekim 2017'de Gaziantep'te bir Alman Vakfıyla yaptığı toplantının dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. 

Gezi olaylarını organize etmekle suçlanan Kavala'nın ismi daha sonra 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasına da dahil edildi. 

Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesinin, serbest bırakılması için adeta çırpındığı Kavala, çalışma yöntemi, nüfuz ağı oluşturma teknikleri ve 'dostlarını' yönlendirme kapasitesiyle son 30 yılın en etkili isimlerinden biri olarak şimdiden tarihe geçti.

Kıdemli 'ABD ajanı' olduğu yönünde kamuoyunda yaygın bir kanaat bulunan Osman Kavala'ya FETÖ mensupları ve İsrail lobisinin etkili ismi Michael Rubin, 'Nobel Barış Ödülü' verilmesini istemişti. 

Organize suç örgütü lideri firari Sedat Peker

Fetullahçı teröristlerin Nobel istediği Kavala, F-16'ların modernizasyonu sürecinde ihaleye katılan yabancı şirketleri kaçırmak için Sedat Peker'den yardım istemesiyle gündeme gelmişti. Organize suç örgütü lideri Peker o süreçte Kavala'ya yardımı esirgememiş üstelik ikilinin ilişkisi sonraki yıllarda da devam etmişti.

Peker komisyon karşılığı hallettiği bir işi şöyle anlatıyor: 

"Kavala Şirketler Grubu'nun patronu Osman Kavala beni arayarak Bedrettin Dalan'ın ortağı müteahhit Yavuz Yayla'dan bir arsa satışından kaynaklanan 25 milyon dolarlık alacağının olduğunu ve benim devreye girmemi istedi. Ben de bu işi hallederek 1,5 milyon dolar komisyon aldım."

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading