Yandex Metrica

Sitede Ara

Sigaraya zam mı geldi? ÖTV artışı sonrası gözler sigara fiyatlarında!

Sigaraya zam mı geldi? ÖTV artışı sonrası gözler sigara fiyatlarında!

Sigaraya zam mı geldi? Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Haziran verilerinin açıklanasıyla akaryakıt sigara ve alkollü içecek gibi kalemlerdeki ÖTV artışları da netleşti. Buna göre akaryakıt ve sigara ürünlerine de yeni zam geldi. 

Gündem

03.07.2024, 16:24

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) beklenen Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Haziran enflasyon versi ile birlikte  benzin, sigara ve alkollü içecek gibi kalemlerde ÖTV artışları da belli oldu.  TÜİK’in 6 aylık Yurt içi ÜFE’yi yüzde 19,49 olarak açıklandı. Akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV tutarlarında da bu oranda artış yapıldı. Akaryakıt gibi sigara ürünlerine de zam yapıldığı belirtildi. 

11 kişiyi hayattan koparan 'anız ateşi' için uzmanlardan uyarı: Son bulmalı! 11 kişiyi hayattan koparan 'anız ateşi' için uzmanlardan uyarı: Son... Haberi Görüntüle

SİGARAYA ZAM MI GELDİ?

TÜİK’in 6 aylık Yurt içi ÜFE’yi yüzde 19,49 olarak açıklandı. Bu verilerden sonra ÖTV artış oranları da netleşti. ÖTV artışıyla birlikte sigaradan alınan maktu vergi tutarı da 4,8 liradan 5,7 liraya yükseldi. Bu da sigaraya yeni bir zam anlamına geliyor. Bu artışla birlikte 1 paket sigaranın maktu vergi tutarı 1 lira civarında arttı. Sigara firmalarının satış fiyatına 5 TL zam yansıtması beklendiği iddia edildi. 

Ev sahibi, kiracısına açtığı davayı kazandı: Eve döndüğünde gözlerine inanamadı! Kiracı, sokaktan topladığı kedileri evde ölüme terk etmiş Ev sahibi, kiracısına açtığı davayı kazandı: Eve döndüğünde gözlerine inanamadı!... Haberi Görüntüle

SİGARAYA NE ZAMAN ZAM GELECEK?

Sigarada ÖTV kaynaklı zam kapıda. En ucuz markanın 7 ila 10 lira zamlanması gündemde. Güncel sigara fiyatları üreticilerin yeni fiyat listelerini yayınlamasının ardından belli olacak.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading