Yandex Metrica

Sitede Ara

Sultanbeyli'de ayaklanma çağrısı yapmışlardı! İçişleri Bakanlığı harekete geçti

Sultanbeyli'de ayaklanma çağrısı yapmışlardı! İçişleri Bakanlığı harekete geçti

İçişleri Bakanlığı, "Ayaklanış#Türkiye" kullanıcı adlı bir sosyal medya hesabından yapılan ayaklanma çağrısına ilişkin bir açıklama yaptıi Açıklamada sosyal medya hesabını kullanan kişinin tespit edildiği duyuruldu.

Gündem

05.07.2024, 02:12

İçişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli'de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız" şeklindeki paylaşımın sahibi 14 yaşındaki E.P'yi tespit etti ve gerekli işlemleri yaptı.

Bakanlık açıklamasında Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafındna yürütülen çalışmalarda "Ayaklanış#Türkiye" rumuzlu bir sosyal medya hesabından bugün, saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli'de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız şeklinde paylaşım yapıldığı görüldüğü bildirildi. Çalışmalarını titizlikle yürüten güvenlik birimleri söz konusu sosyal medya hesabının yöneticisinin 14 yaşındaki E.P. olduğunu tespit ettiği belirtildi. Açıklamada ayrıca bu hesaptan Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin kimlik bilgilerinin de paylaşıldığının anlaşıldığı belirtildi.

14 yaşındaki E.P'ye İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gerekli işlemin yapıldığı ifade edilen açıklamada "Ülkemizde karışıklık çıkarmak isteyenlere, provokasyonlarına çocukları alet etmek isteyenleri tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Konuya ilişkin soruşturma geniş çaplı yürütülmektedir." denildi.

Türkiye Çekya'ya 1-0, 2-0, 3-0 yenilirse üçüncü olur mu, elenir mi? Türkiye Çek Cumhuriyeti'ne yenilirse tur atlar mı? Türkiye Çekya'ya 1-0, 2-0, 3-0 yenilirse üçüncü olur mu, elenir... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Türkiye üzerinde kötü emelelri olan güçler Kayseri'de bir provokasyona imza atmış ve bu provokasyon Suriye'nin kuzeyinde devam etmişti. Irkçı bir grup mesajlaşma platformu Telegram üzerinden örgütlenip ayrımcı paylaşımlarda bulunmuş ve bu akşam saat 19.00-20.00 arasında Sultanbeyli'de ayaklanma başlatılacağı yönünde paylaşımlarda bulunmuştu. Söz konusu paylaşımlarda binlerce Suriyelinin kimlik ve pasaport bilgileri paylaşıldı ve bu kişiler hedef gösterildi.

Kayseri'deki provokasyonu devam ettirmek isteyen belirli odaklar, Hatay, Bursa, Kilis, Konya, Şanlıurfa, Adana, Gaziantep, İzmir, Antalya ve İstanbul’da göçmenlere ait işyerleri ve araçları tahrip etti.

2 Temmuz günü 17 yaşındaki Suriyeli Ahmet Handan El Naif, Antalya'nın Serik ilçesinde bıçaklanarak öldürüldü. Bunun üzerine çıkan olaylarda çok sayıda Suriyelinin de yaralandığı haberleri geldi. Harekete geçen İçişleri Bakanlığı, çeşitli şehirlerde 474 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Karar'da yer alan habere göre "Ayaklanış Türkiye" ve "Türkiye Ayaklanış" isimli Telegram gruplarında yakalşık 500 kişi bulunuyor ve grubun fotoğrafında gamalı haç ve SS amblemi var. Birçok Suriyeli sığınmacının kimlik ve pasaport bilgilerinin "Yavaştan başlayalım beyler. Tüm iller için ayrı ayrı çıkartacağız. Hepsi bitecek. 3 milyon kişi güncel data" mesajıyla paylaşıldı.

Grupta ayrıca 1 Temmuz'da Kayseri'de meydana gelen olaylara dair görüntülere de yer veriliyor. "Yakında bütün illere dağılacağız" denilen paylaşımda Suriyelilere ağır hakaretler ediliyor.

Gruptan yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading