Yandex Metrica
SON DAKİKA

Türkiye'ye iade edilecekler mi? Bugün hesap zamanı: Eylem Tok ve oğlu hakim karşısına çıkıyor!

Türkiye'ye iade edilecekler mi? Bugün hesap zamanı: Eylem Tok ve oğlu hakim karşısına çıkıyor!

Ölümlü kaza sonrası ABD'ye kaçan firari anne Eylem Tok ve oğlu, Boston'da ABD polisi tarafından tutuklandı. Zanlılar, gözaltına alınmasının ardından tutuklandılar. 18 Haziran Salı (bugün) tekrar hakim karşısına çıkacak olan anne ve oğlun tutuklulukları bir kez daha değerlendirilecek.

Gündem

18.06.2024, 14:02

İstanbul'da ölümlü kazaya sebebiyet veren Timur Cihantimur ile canavar anne Eylem Tok, ABD'ye kaçmıştı. Anne ve oğlu için Türkiye'nin tespitlerinin ardından Boston Polisi düğmeye bastı. Zanlılar, gözaltına alınmasının ardından tutuklanmışlardı. Aylardır kaçarak gündemi meşgul eden  anne ve oğlu bugün hakim karşısında hesap verecek. 

18 Haziran Salı (bugün) tekrar hakim karşısına çıkacak olan anne ve oğlun tutuklulukları bir kez daha değerlendirilecek. Tok ve oğlunun duruşmasının bugün Türkiye saati ile 18.00'de olacağı belirtildi. 

Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada "ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz demişti. Ölümlü kaza sonrası teslim olmak yerine kaçmayı tercih eden anne ve oğlunun Türkiye'ye iade edilmesi beklenirken bugün hakim karşısına çıkacaklar. "demişti.

Kahraman Türk askerinden teröre ağır darbe: Çok sayıda terörist öldürüldü Kahraman Türk askerinden teröre ağır darbe: Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

DURUŞMA SAATİ BELLİ OLDU

Tok ve oğlunun ilk duruşması bugün (18 Haziran Salı) yapılacak. Duruşmanın Türkiye saati ile 18.00'de başlaması bekleniyor. Davaya ABD Sulh Hakimi Donald Cabell bakacak.

Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da en yüksek kira zam oranı yüzde kaç? Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da en yüksek kira... Haberi Görüntüle

İADE EDİLMELERİ MÜMKÜN MÜ? 

Avukat Burak Evci, ikilinin iade edilip edilmeyeceğine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu;  Öncelikle burada iade mümkündür. Zira ABD ve Türkiye arasında suçluların geri verilmesine dair bir anlaşma bulunuyor. Ancak bu anlaşmanın 4. maddesine göre; taraflar kendi vatandaşlarını iade etmeye zorlanamamaktadır. Bu durumda Timur Cihantimur iade edilmeyebilir fakat annesi iade edilebilir.Diğer yandan suçun taksirle işlendiği göz önünde bulundurulduğu takdirde çocuğun iade edilmemesi ABD makamlarınca yine söz konusu olabilecektir.

İletişim Başkanı Altun: 'İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan uluslararası sistem çökmekte' İletişim Başkanı Altun: 'İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan uluslararası sistem... Haberi Görüntüle

BAKAN TUNÇ DUYURMUŞTU 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlunun ABD'de yakalandığını duyurdu. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Ankara Niğde Otoyolu Kurban Bayramında ücretsiz mi, paralı mı? Ankara Niğde Otoyolu Kurban Bayramında ücretsiz mi, paralı mı? Haberi Görüntüle

TUTUKLANDILAR

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medyadan yaptığı yeni paylaşımda Eylem Tok ve Tihan Cihantimur'un tutuklandığını duyurdu. Bakan Tunç'un paylaşımı şöyle: "Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır.

SON DAKİKA: Marmara Denizi'nde deprem! 5 ilde hissedildi SON DAKİKA: Marmara Denizi'nde deprem! 5 ilde hissedildi Haberi Görüntüle

EVLERİNE BASKIN DÜZENLENDİ

ABD'nin Boston Polis Departmanı'nın (BDP) raporuna göre, Cihantimur ve annesi Tok, ( 14 Haziran) sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Raporda, Güney Florida Bölge Mahkemesi'nin çıkardığı tutuklama kararı üzerine Boston Kaçaklar Birimi polislerinin, iki sanığın bulunduğu eve yerel saatle sabah 9.30 civarında baskın düzenlediği ve anne ile oğlunu olaysız şekilde gözaltına aldığı belirtildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading