Yandex Metrica

Umuda yolculuk yarıda kaldı: Faciada 49 göçmen hayatını kaybetti

Umuda yolculuk yarıda kaldı: Faciada 49 göçmen hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Yemen'in Şebve ili açıklarında bir tekne kazası yaşandığını duyurdu. Tekne kazasında en az 49 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.  

Gündem

11.06.2024, 17:04

IOM Sözcüsü Mohammedali Abunajela, Yemen açıklarında yaşanan tekne kazasına ilişkin yazılı açıklamalarda bulundu.

Abunajela, "Yemen açıklarında bir teknenin alabora olması sonucu en az 49 düzensiz göçmen öldü ve 140 kişi ise kayıp. Korkunç trajedide hayatını kaybedenlerin arasında 31 kadın ve 6 çocuk da bulunuyor." dedi.

Yaşanan acı olayın, göç sorunlarına acil çözüm bulmak ve göç yollarında emniyeti sağlamak için beraber hareket etmenin önemini tekrardan gözler önüne serdiğini belirten Abunajela, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Şebve iline bağlı Radum ilçesi Kaymakamı Hadi Harma tarafından yapılan açıklamada, Etiyopya'dan gelen yaklaşık 250 düzensiz göçmeni taşıyan bir teknenin Radum sahiline yanaştığı sırada çok sayıda kişinin tekneden denize düştüğünü açıklanmıştı.

Düzensiz göçmenlerin Radum açıklarında kıyıya yaklaşık bir deniz mili uzaklıkta tekneden düştüğünü, düşen kişilerden  26'sı kadın, 12'si erkek 38 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading