SON DAKİKA

Uzun yıllar klise olarak kullanıldı! Kariye Camisi'nde 79 yıl sonra ilk namaz!

Uzun yıllar klise olarak kullanıldı! Kariye Camisi'nde 79 yıl sonra ilk namaz!

Cumhurbaşkanlığının 1 Ağustos 2020 tarihli kararnamesiyle yeniden cami olan İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan ve 79 yıl sonra yeniden ibadete açılan Kariye Camisi'nde, ilk Kurban Bayramı namazı kılındı. 

Gündem

16.06.2024, 13:16

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan ve 79 yıl sonra yeniden ibadete açılan Kariye Camisi'nde, ilk Kurban Bayramı namazı eda edildi. 4 yıl aradan sonra restorasyonu tamamlanarak 6 Mayıs'ta ibadete açılan Kariye Camisi'nde kılınan ilk bayram namazında vatandaşlar camiyi hınca hınç doldurdu.

Kurban Bayramı'nı Kariye Camisi'nde karşılamak isteyenler, sabah namazıyla camiye gelmeye başladı. Caminin içini dolduran cemaat, namaz için dışarıya serilen seccadelerde de saf tuttu.

Vatandaşlar namazın ardından cami çıkışında birbirleriyle bayramlaştı.

Son dakika... Türkiye'den Lübnan'a saldıran İsrail'e tepki: 'Tüm bölgeyi kaosa sürükleme çabasının  yeni bir aşaması' Son dakika... Türkiye'den Lübnan'a saldıran İsrail'e tepki: 'Tüm bölgeyi kaosa... Haberi Görüntüle

"BÖYLE BİR ANA ŞAHİTLİK ETMEK İÇİN GELDİM"

Böyle bir ilke şahit olmak için Yenibosna’dan geldiğini söyleyen Yasir Emir Gümüş, “Kariye Camii’nde ilk kez bayram namazı kılınacak. Bayram namazı olmasından dolayı hoş bir atmosfer var burada. Camii de çok hoş. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Tadilattan sonra ilk kez hem Kariye Camii’ni görmek hem de böyle bir ilke şahitlik etmek için Yenibosna’dan geldim” diye konuştu.

Meteoroloji'den son dakika hava durumu raporu: Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den son dakika hava durumu raporu: Bugün hava nasıl olacak? Haberi Görüntüle

"OSMANLI DÖNEMİNDEN BU YANA EN KALABALIK NAMAZ"

Osmanlı Dönemi’nden bu yana en kalabalık bayram namazı olacağını ifade eden Kader Ali Çayır, “79 yıl sonra ilk defa burada bayram namazı kılınacak. Hem Kariye Camii’nin İstanbul için önemi hem de bayramın önemini de göz önüne aldığımızda bugün iyi olacağını düşünüyorum. Burada büyük ihtimalle Osmanlı Dönemi’nden bu yana en kalabalık bayram namazı olacak. İnşallah camiyi doldururuz” dedi. 

İstanbul'da 120 bin TL'lik iPhone izdihamı! Geceden kuyruğa girdiler İstanbul'da 120 bin TL'lik iPhone izdihamı! Geceden kuyruğa girdiler Haberi Görüntüle

UZUN YILLAR KİLİSE OLARAK KULLANILMIŞTI 

İnşasının ardından uzun yıllar kilise olarak kullanılan yapı, 2. Bayezid döneminde Sadrazam Hadım Ali Paşa (Atik Ali Paşa) tarafından camiye çevrildi. 1945'te müzeye dönüştürülen, 1948'de de dönemin Müzeler İdaresine bağlanan Kariye, 1 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeniden cami oldu.

Şehit kokusu satan işletmenin videosu infial yaratmıştı! Bakanlık devreye girdi Şehit kokusu satan işletmenin videosu infial yaratmıştı! Bakanlık devreye girdi Haberi Görüntüle

6 MAYIS'TA YENİDEN İBADETE AÇILDI 

Bu kararın ardından restorasyonuna başlanan camideki çalışmalar 4 yıl sonra tamamlandı. Cami, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenden yaptığı canlı bağlantıyla 6 Mayıs'ta yeniden ibadete açıldı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading