Yandex Metrica

Yeni bir provokasyon planı: 3 milyon Suriyelinin bütün bilgileri Telegram’da ifşa edildi!

Yeni bir provokasyon planı:  3 milyon Suriyelinin bütün bilgileri Telegram’da ifşa edildi!

Kayseri'de Danışmentgazi Mahallesi'nde Suriyeli bir kişinin 6 yaşındaki bir Suriyeli çocuğa cinsel istismarda bulunması üzerine çıkan olaylarda Suriyelilere ait iş yerleri yakıldı, araçları tahrip edildi. Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile normalleşme sinyallerini vermesinin ardından kendini eş zamanlı provokasyonların içinde buldu. Başlatılan planlı kaosa bir yenisi daha eklendi. Irkçı gruplar olayları tekrar körüklemek üzere mesajlaşma uygulaması olan Telegram üzerinden, Türkiye'de yaşayan 3 milyon 313 bin 701 Suriyelinin pasaport ve adres bilgisini paylaştı. 

Gündem

05.07.2024, 17:04

Kayseri’de bir grup, Suriyeli bir tacizciyi bahane ederek Suriyelilere ait araç ve iş yerlerini yaktı. Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Güçleri hem Türkiye içinde hem de Suriye’nin kuzeyinde eşgüdüm halinde yaşanan olayları anında müdahale ile kontrol altına alırken sönen olayları yeniden alevlendirmek isteyen gruplar yeni planlarını devreye sokmaya çalıştı. Provokatörler Telegram üzerinden, 3 milyon 313 bin 701 Suriyelinin pasaport ve adres bilgisi paylaşılarak hedef  gösterdi. 

Kayseri’de geçtiğimiz günlerde taciz iddialarının ardından olaylar provokasyona dönüşmüş, bir çok şehirde Suriyeliler hedef alınarak saldırılar düzenlenerek çeşitli eylemler gerçekleştirilmişti. Güvenlik güçleri tarafından zamanında edilen müdahalelerle önlenen provokatif eylemlere bir yenisi daha eklendi.

Ankara'da göktaşı nereye, hangi ilçeye düştü? Ankara'ya meteor mu düştü? Ankara'da göktaşı nereye, hangi ilçeye düştü? Ankara'ya meteor mu düştü? Haberi Görüntüle

MAÇ ÖNCESİ PROVOKATİF ÇAĞRI 

Suriyeli ve göçmen karşıtlarının oluşturduğu bir Telegram grubunda Hollanda – Türkiye çeyrek final maçı öncesinde ayaklanma çağrısı yapıldı. Bazı grupların, mesajlaşma uygulaması olan Telegram üzerinden, Türkiye’de yaşayan 3 milyon 313 bin 701 Suriyelinin pasaport ve adres bilgisini paylaştığı da görüldü.

Gamze Türkmen kimdir? Kadir Ezildi'nin nişanlısı Gamze Türkmen kaç yaşında? Gamze Türkmen kimdir? Kadir Ezildi'nin nişanlısı Gamze Türkmen kaç yaşında? Haberi Görüntüle

SURİYELİ VATANDAŞLARIN BİLGİLERİ İFŞA EDİLDİ 

Suriyelilere yönelik provokatif eylemler yer yer kendisini göstermeye devam ederken eş zamanlı düğmesine basılan kaos planına bir yenisi daha eklendi. Kayseri'de vandallığı başlatan ve olayları körükleyen ırkçı gruplar şimdi de Türkiye'deki Suriyelilerin bilgilerini ifşa etmeye başladı. 

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber: Bakan Güler'den taziye mesajı Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber: Bakan Güler'den taziye mesajı Haberi Görüntüle

ADRES BİLGİLERİ PAYLAŞILDI 

Irkçı grupların, mesajlaşma uygulaması olan Telegram üzerinden, Türkiye'de yaşayan 3 milyon 313 bin 701 Suriyelinin pasaport ve adres bilgisini paylaştığı öğrenildi.

2024 Temmuz zamlı ek ders ücretleri | Kadrolu-Sözleşmeli ek ders ücreti ne kadar? 2024 Temmuz zamlı ek ders ücretleri | Kadrolu-Sözleşmeli ek ders... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCEDEN WHATSAPP'TAN ÖRGÜTLENDİLER 

Irkçı grupların daha önce de bir diğer mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'tan örgütlendikleri tespit edilmişti. Daha önce polisin rutin kontrollerinden kaçmak için kullanılan bu gruplarda Suriyelilere yönelik saldırılar planlanmıştı.

Sadece WhatsApp üzerinden 500’er kişilik 4 ayrı gruptan haberleşen provokatörler, Suriyelilere ait ev, iş yeri ve araçlara saldırı planladıkları tespit edilmiş; söz konusu gruplarda Suriyelilere ait araçların plakaları paylaşılarak, "Kalabalık olmadan temiz hareket etmek lazım, yoksa tepemize binerler", "Kameralara dikkat edin" gibi uyarılar da yapıldığı ortaya çıkmıştı. 

Yine gruplarda tek tek Suriyelilerin adresleri paylaşılıp kalabalık grupların bu noktalara yönlendirildiği de belirlenmişti.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading