Yandex Metrica
SON DAKİKA

Japon deprem uzmanı Moriwaki izinsiz binalara dikkat çekti ve o illerde yaşayanları uyardı

Japon deprem uzmanı Moriwaki izinsiz binalara dikkat çekti ve o illerde yaşayanları uyardı

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, bazı illerdeki deprem riskine dikkat çekerek "Sıkıntı ne? 21 milyon yapı stoku varsa maalesef yüzde 50'den fazlası izinsiz bina. Bunun için kontrolü iyi yapmak lazım." dedi.

Gündem

27.05.2024, 22:49

Siirt'te İl Milli Eğitim Konferans Salonu'nda düzenlenen "Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu"na katılan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, olası depremlere ve alınacak önlemlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki süreçte Doğu Anadolu Fay Hattı'nın ilerisinde bir deprem riski bulunduğunu belirten Moriwaki, bu bölgeyi Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis olarak gösterdi. 

YSK açıkladı: İstanbul'un milletvekili sayısı düştü YSK açıkladı: İstanbul'un milletvekili sayısı düştü Haberi Görüntüle

SİİRTLİLERİN YÜREĞİNE SU SERPTİ

Sempozyumun düzenlendiği Siirt'ten de bahseden Japon uzman, kentin birinci derecede deprem bölgesinde olduğunu hatırlattı. Fakat Siirt'te şimdiye kadar 7'den büyük deprem yaşanmadığını belirten Moriwaki, Siirtlilerin yüreğine su serperek  kentte bundan sonra büyük bir deprem beklenmediğini söyledi.

Yapı denetim sisteminin önemine de vurgu yapan Yoshinori Moriwaki, asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat merkezli Kahramanmaraş merkezli depremlerde bu sistemden geçen binaların çökmediğini belirtti. 

Bakan Uraloğlu açıkladı: Antalya Havalimanı 2024'ün rekorunu kırdı Bakan Uraloğlu açıkladı: Antalya Havalimanı 2024'ün rekorunu kırdı Haberi Görüntüle

"DOĞRU DÜZGÜN BİNA YAPARSAK ÇÖKMEYECEK"

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın, "Deprem öldürmez, bina öldürür." sözünü hatırlatarak bu söze katıldığını ifade eden Japon deprem uzmanı, "Doğru düzgün yaparsak bina çökmeyecek. Sıkıntı ne? 21 milyon yapı stoku varsa maalesef yüzde 50'den fazlası izinsiz bina. Bunun için kontrolü iyi yapmak lazım." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri'deki olaylı geceye ilişkin açıklama: Sokakları ateşe vermek kabul edilemez Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri'deki olaylı geceye ilişkin açıklama: Sokakları ateşe vermek... Haberi Görüntüle

KOLTUK DEĞNEKLERİYLE GELDİ

Deprem tatbikatlarına ve yaşam üçgeninin önemine de değinen Moriwaki, konuşması boyunca dünyadaki büyük depremlere ilişkin bilgiler verdi.

Bu arada Yoshinori Moriwaki, sempozyuma geçirdiği kaza nedeniyle koltuk değnekleriyle geldi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading