Yandex Metrica
SON DAKİKA

Naci Görür’den o il için dikkat çeken uyarı: 3 fay zonu stres biriktiriyor

Naci Görür’den o il için dikkat çeken uyarı: 3 fay zonu stres biriktiriyor

Turizmin başkenti Antalya, 3 fay zonunun tehdidi altında. Konuya ilişkin konuşan "Antalya'yı depremde etkileyebilecek 3 fay zonu vardır. Birincisi Fethiye-Burdur fay zonudur. Bu fay 100 kilometrelik alana zarar verebilir. İkincisi Beyşehir fay zonudur. Antalya'ya 50-60 kilometre uzaklıktadır. Üçüncüsü Helen-Kıbrıs fay zonudur. Bu fay zonu dünyanın en büyük depremlerini üreten zondur.'' dedi.

Gündem

15.05.2024, 18:27

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

Çifte felaketin ardından gözler olası Marmara depremine çevrilirken birçok uzman İstanbul'da 7 ve üzerinde büyük bir deprem olacağını söylüyor.

Gözler olası Marmara depremine çevrilmişken yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Antalya'daki faylara dikkat çekti.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2024 yılı sekizinci olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin faylı tektonik bir bölgede olduğunu ve bunun için ciddi önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında sıcak gelişme: 6'sı polis 11 kişiye hapis talebi Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında sıcak gelişme: 6'sı polis 11 kişiye... Haberi Görüntüle

3 FAY ZONU STRES BİRİKTİRİYOR

Antalya'nın deprem bölgesinde olmadığı düşüncesinin doğru olmadığını belirten Görür şu ifadeleri kullandı;

"Antalya'yı depremde etkileyebilecek 3 fay zonu vardır. Birincisi Fethiye-Burdur fay zonudur. Bu fay 100 kilometrelik alana zarar verebilir. İkincisi Beyşehir fay zonudur. Antalya'ya 50-60 kilometre uzaklıktadır. Üçüncüsü Helen-Kıbrıs fay zonudur. Bu fay zonu dünyanın en büyük depremlerini üreten zondur.''

2024 Uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? Uzman öğretmen olmak için sınava girilecek mi? 2024 Uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? Uzman öğretmen olmak için... Haberi Görüntüle

''BU ÜLKEYİ DEPREME HAZIRLAMAK ZORUNDAYIZ''

Depreme sıkı bir şekilde hazırlanmak için dirençli şehirlerin kurulmasın gerektiğinin altını çizen Naci Görür, ''Bunun için deprem dirençli Antalya yapmamız gerekir. Sakın 'Bizim burda fay yok' diye düşünmeyin. Bu ülkeyi depreme hazırlamak zorundayız. Hangi ilde olursa olsun bir insanımızın burnu kanarsa bu durum hepimizin sorumluluğundadır. Biz vatandaş olarak ülkemize sahip çıkmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading