Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

DSÖ'den korkutan uyarı: Vakalar arttı dünya alarma geçti

DSÖ'den korkutan uyarı: Vakalar arttı dünya alarma geçti

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), FLiRT adı verilen yeni bir Covid varyant grubunun, dünya genelinde baskın hale geldiğini açıkladı.

Sağlık

13.07.2024, 11:16

2020 yılında hayatımıza giren ve tüm dünyada milyonlarca insanın ölümüne yol açan Covid-19 pandemisi hafızalardaki tazeliğini korurken, yeni bir salgınla karşı karşıyayız.

Dünya Sağlık Örgütüne göre (WHO) FLiRT adı verilen yeni bir Covid varyant grubu dünya çapına baskın hale geldiğini duyurdu.

Yaklaşık 4 yıl önce tüm dünyayı etksi altına alan Covid-19 virüsü mutasyonlarla kendini yenilemeye devam ederken "FLiRT" isimli yeni bir varyant ile tekrar yayılmaya başladı.

Nisan ayında, FLiRT varyantları (iki mutasyonunun teknik adlarının birleşimi) olarak bilinen yeni bir varyant ortaya çıktı.

Çocuk sahibi olmak isteyenlere kritik uyarı: Şehirlerden uzak durun çünkü... Çocuk sahibi olmak isteyenlere kritik uyarı: Şehirlerden uzak durun çünkü... Haberi Görüntüle

GENETİK KODLARDAKİ MUTASYONLARLA OLUŞUYOR

Söz konusu varyantlar, genetik kodlardaki mutasyonlarla oluşuyor. Ayrıca bu varyantlar, antikorlardan korunabilen JN.1 türevi. Fakat henüz ne kadar ağır ve bulaşıcı oldukları tahmin edilemiyor. Semptomlar ise diğer Covid-19 türleriyle benzerlik gösteriyor. Ayrıca aşıların yeni varyantlara karşı etkili olması bekleniyor. FLiRT, söz konusu varyantların genetik kodlarındaki mutasyonların isimleri kullanılarak oluşturulan gayriresmi bir takma ad. Omicron varyantından mutasyona uğrayan ve baskın hala gelen JN.1'in türevi.

Yirmilik dişi hayattan koparıyordu! Genç kadın 9 gün komada kaldı Yirmilik dişi hayattan koparıyordu! Genç kadın 9 gün komada kaldı Haberi Görüntüle

İNGİLTERE SAĞLIK AJANSI NE DİYOR?

Dünya yeni salgınla karşı karşıya kalırken İngiltere Halk Sağlığı Ajansı'dnan konuya ilişkin bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada yeni varyantların ne kadar ağır ve bulaşıcı olabileceğini anlamak için daha fazla veriye ihtiyaç olduğu belirtildi. Ancak İngiltere'de dolaşımda olan diğer varyantlardan daha baskın olduğu yönünde bir kanıt olmadığını belirtti.

Hazır gıdalarda eritritol maddesini görürseniz asla yemeyin! Pıhtı riskini artırıyor! Eritritol nedir? Eritritol zararlı mı? Hazır gıdalarda eritritol maddesini görürseniz asla yemeyin! Pıhtı riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

FLiRT VARYANTI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bilim insanları, söz konusu varyantların ilk olarak nerede ve nasıl ortaya çıktığını tam olarak bilmiyor. Varyant ilk olarak ABD'deki atık sularda, semptomlar gözlemlenmese bile bir toplulukta dolaşan Covid izlerini tespit etmek için kanalizasyonun test edilmesiyle tespit edildi.

Çayı böyle içiyorsanız büyük tehlike var demektir! Toz ve plastik moleküllerle dolular Çayı böyle içiyorsanız büyük tehlike var demektir! Toz ve plastik... Haberi Görüntüle

KENDİMİZİ NASIL KORUYABİLİRİZ?

Uzmanlara göre; aşılama yöntemi hala önemli bir strateji. Uzmanlar, covid aşısına uygun olan herkesin aşı olduğundan emin olması gerektiğini anlatıyor. Aşılama enfeksiyonu önlemese de kişinin ciddi hastalık geçirme, hastaneye yatma ve covid nedeniyle ölüm riskini önemli ölçüde azaltıyor.

Diyabetliler bunu yaparsa demansa yakalanmıyor! Araştırmada ortaya çıktı Diyabetliler bunu yaparsa demansa yakalanmıyor! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

COVİD AŞILARI KORUR MU?

Uzmanlar herkese, eğer henüz yaptırmamışlarsa, aşı yaptırmalarını özellikle tavsiye ediyor. Hasta insanlara çok yaklaşmaktan kaçınabilir, maske takabilir, ellerinizi uygun şekilde yıkayabilir, havalandırmayı iyileştirebilir, yaşadığınız ve çalıştığınız yerlerdeki Covid bulaşma düzeylerini takip edebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading