Yandex Metrica
SON DAKİKA

Menopozdaki sıcak basmalarına en basit çözüm! Araştırmada ortaya çıktı

Menopozdaki sıcak basmalarına en basit çözüm! Araştırmada ortaya çıktı

Sıcak basması ve aşırı terlemeye sebep olan menopoz dönemi, kadınların yumurtlama faaliyetinin sona ermesi olarak biliniyor. Fiziksel olarak bazı belirtilerle kadınları sıkıntıya sokabilen bu dönemi kolay bir şekilde atlatmak için uzmanlar soğuk su öneriyor. Peki bu su içmek mi yoksa yüzmek için mi?

Sağlık

11.06.2024, 12:26

Tıpkı bebeklik, ergenlik, cinsel olgunluk gibi hayatın bir dönemi olan menopoz, yumurtalıklardaki folikül miktarının azalması ve buna bağlı olarak östrojen üretiminin düşmesi olarak biliniyor. 

Adet düzensizlikleri, yumurtlamada azalma, ateş basmaları, aşırı terleme, depresif ruh hali, uyuyamama, gerginlik, sinirlilik, iştah artışı, konsantrasyon güçlüğü, yüzde kızarma, nabızda artış, baş ağrısı, baş dönmesi, sıcak basması, öz güven azlığı, unutkanlık, dikkatsizlik, yorgunluk ve cinsel istekte azalma gibi belirtilere yol açan bu durum kadınları zaman zaman sıkıntıya sokabiliyor. 

Londra Üniversitesi Koleji'nden bir araştırmacıya göre soğuk suda yüzmek bu dönemi kolay atlatmaya yardımcı olabilir.

Fazla kilo erkekleri o hastalıktan öldürüyor! Uzmanlar 30 yaşından küçükleri uyardı Fazla kilo erkekleri o hastalıktan öldürüyor! Uzmanlar 30 yaşından küçükleri... Haberi Görüntüle

SOĞUK SUDA YÜZMEK NE İŞE YARAR?

Çalışmada, soğuk suda yüzmenin sağlıkları ve ruh halleri üzerindeki etkisini araştırmak için 785'i menopozda olan bin 114 kadın takip edildi. 

Düzenli olarak soğuk suda yüzen menopoz dönemindeki kadınlar çeşitli fiziksel ve psikolojik belirtilerde önemli iyileşmeler bildirdi.

Yüzde 46,9'u anksiyetenin azaldığını, yüzde 34,5'i daha az ruh hali değişimi yaşadığını, yüzde 31,1'i ruh halinin düzeldiğini ve yzüde 30,3'ü sıcak basmasından kurtulduğunu bildirdi.

Araştırmaya katılan kadınların yüzde 63,3'ü menopoz semptomlarını gidermek için özel olarak yüzdü. 

57 yaşındaki bir kadın konuyla ilgili şunları söyledi:

“Soğuk su muhteşem. Hayatımı kurtardı. Suda her şeyi yapabilirim. Tüm semptomlar ortadan kayboluyor ve elimden gelenin en iyisini yaptığımı hissediyorum."

Doğal müshil etkisi var! Bu meyveden iki tane yiyen tuvaletten çıkamıyor Doğal müshil etkisi var! Bu meyveden iki tane yiyen tuvaletten... Haberi Görüntüle

STRESİ AZALTIYOR

Araştırmanın yazarı Profesör Joyce Harper'a göre, soğuk suyun ruh halini iyileştirme ve stresi azaltma üzerindeki olumlu etkisi diğer çalışmalar tarafından da öne sürülmüştü. 

Son çalışmanın bulguları bu iddiaları güçlendirirken, menopozla mücadele eden kadınlar için soğuk suda yüzmenin alternatif bir çözüm olma potansiyelini vurguluyor.

Denizden çıkınca duş almazsanız ne olur? Araştırma şaşırtan gerçekleri ortaya koydu Denizden çıkınca duş almazsanız ne olur? Araştırma şaşırtan gerçekleri ortaya... Haberi Görüntüle

SOĞUK SU ADET SEMPTOMLARINI İYİLEŞTİRİR Mİ?

Çalışma ayrıca soğuk suda yüzmenin adet semptomlarını iyileştirip iyileştiremeyeceğini de araştırdı. 

Adet semptomları olan 711 kadının neredeyse yarısı kaygılarının azaldığını ve üçte birinden fazlası soğuk suda yüzmenin ruh halindeki dalgalanmaları ve sinirliliği azalttığını bildirdi.

Çocuklarda halsizliği önemseyin! Yetişkinlerde de görülen hastalığa işaret ediyor Çocuklarda halsizliği önemseyin! Yetişkinlerde de görülen hastalığa işaret ediyor Haberi Görüntüle

BUNLARA DİKKAT!

Soğuk suda yüzmenin faydaları olsa da araştırmacılar bunun riskleri de olduğu konusunda uyarıyor. 

Hipotermiye girmemeye, soğuk şokundan kaçınmaya, kalp ritminizi bozmamaya ve tabii ki boğulma riskine girmemeye dikkat etmeniz gerekiyor.

Profesör Harper, menopoz semptomlarını etkili bir şekilde azaltmak için gereken optimum sıklığı, süreyi, sıcaklığı ve maruz kalmayı belirlemek için daha fazla araştırma yapılmasını öneriyor. 

Öte yandan yeni bir araştırma, az yağlı vegan diyetinin, menopoz sonrası sıcak basmalarını azaltan bağırsak mikrobiyomunda değişiklikleri teşvik ettiğini ileri sürüyor.

Son yılların güzellik uygulaması tehlike saçıyor! Kanserojen maddelerle dolu olduğu ortaya çıktı Son yılların güzellik uygulaması tehlike saçıyor! Kanserojen maddelerle dolu olduğu... Haberi Görüntüle

Ölümcül hastalıkla ilgili korkutan tahmin! 2050 yılına kadar çoğu erkek buna yakalanacak Ölümcül hastalıkla ilgili korkutan tahmin! 2050 yılına kadar çoğu erkek... Haberi Görüntüle

ŞİDDETLİ ATEŞ BASMASINI ÖNLÜYOR

Araştırmacılar vegan beslenmenin şiddetli ateş basmasını da ortadan kaldırdığını, orta-şiddetli ateş basmasını yüzde 96 oranında azalttığını ve gündüz ve gece ateş basmasını sırasıyla yüzde 96 ve yüzde 94 oranında azalttığını buldu. 

Katılımcılar ayrıca ortalama üç kilo da kaybetti.

Dr. Hana Kahleova'ya göre sıcak basmalarıyla savaşmak isteyen kadınların, bağırsaklarındaki bakterileri meyve, sebze, tahıl ve fasulye açısından zengin bir vegan diyetle beslemeleri gerekiyor.

Bu aynı zamanda kilo kaybına da yol açıyor ve kalp hastalıkları ile tip 2 diyabete karşı koruma sağlıyor.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading