Yandex Metrica

Bayraktar TB2'den dünyada bir ilk! 3 deneme de başarılıyla tamamlandı

Türk havacılık tarihinde ilklere imza atan milli SİHA Bayraktar TB2, test uçuşlarında "otonom fıçı tonosu" manevrasıyla dünya havacılık tarihinde de bir ilki gerçekleştirdi.

Savunma

01.06.2024, 10:59

Türk havacılık tarihinde ilklere imza atan milli SİHA Bayraktar TB2, göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Dünya havacılık tarihinde ilk defa bir SİHA, otonom fıçı tonosu attı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA test sırasında otonom olarak gerçekleştirdiği fıçı tonosu manevrasını 3 denemesini de takipçileriyle paylaştı.

Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, Türk havacılık tarihinde ilklere imza atan milli SİHA Bayraktar TB2, test uçuşlarında otonom fıçı tonosu manevrasını başarıyla tamamlayarak dünya havacılık tarihinde de bir ilki daha gerçekleştirdi.

Listenin başında TUSAŞ var: 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 14 savunma devi Listenin başında TUSAŞ var: 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 14... Haberi Görüntüle

DÜNYADA İLK VE TEK

Manevra testleri için gökyüzünde seyir halinde bulunan Bayraktar TB2, sarmal bir yörünge izleyerek ve kendi ekseni etrafında tam tur dönerek icra ettiği bu manevra ile dünya havacılık tarihine bir kez daha adını yazdırdı. Bu manevrayı başarıyla yapabilen ilk ve tek SİHA olan Bayraktar TB2, otonomi ve aerodinamik kabiliyetlerinin ne kadar gelişmiş olduğunu da bir kez daha gösterdi.

Bayraktar TB2’nin tarihi anlarını ise test faaliyetlerini sürdüren bir başka Bayraktar TB2 ve Konya’daki mühimmat atış testinden dönen Bayraktar AKINCI TİHA kayıt altına aldı.

Mete Han en sevdiği atı ve karısını niye vurdu? Türk ordusunu kuran liderin komutanlık sırları Mete Han en sevdiği atı ve karısını niye vurdu? Türk... Haberi Görüntüle

3'TE 3 YAPTI

Bayraktar TB2 SİHA test sırasında otonom olarak gerçekleştirdiği fıçı tonosu manevrasını 3 kez denedi. Söz konusu bu denemelerin hepsi başarıyla tamamladı.

Özellikle savaş jetlerinin önemli kaçış manevralarından biri olan fıçı tonosu şimdiye kadar dünya üzerinde hiçbir SİHA tarafından yapılamadı. Fıçı tono manevrası sırasında uçak veya hava aracı gökyüzünde yatay burgu (tirbuşon) hareketi yaparken spiral bir rota izliyor.

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading