Yandex Metrica

Sitede Ara

Cem Gürdeniz'den dünya savaşı yorumu: Trump'ın seçilmesi Biden ve NeoCon ekibinden çok daha iyidir

Cem Gürdeniz'den dünya savaşı yorumu: Trump'ın seçilmesi Biden ve NeoCon ekibinden çok daha iyidir

Dünya savaşı tartışmalarına emekli Tümamiral Cem Gürdeniz de katıldı. Doğu Akdeniz'de bir savaş beklemediğini dile getiren Gürdeniz, ABD için ağırlık noktasının Pasifik bölgesi olduğuna dikkat çekti; kasım ayındaki ABD seçimlerine dek NATO-Rusya savaşı başlatmak için provokasyonlar yaşanabileceğini söyledi. Gürdeniz batmakta olan imparatorluğun başına Donald Trump'ın geçmesinin Joe Biden ve ekibinden çok daha iyi olacağını ifade etti. 

Savunma

21.07.2024, 11:06

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, ABD'yi 'çökmekte olan bir imparatorluk' olarak tanımlarken, Joe Biden yönetiminin dünyayı sürükleyeceği felaketler konusunda uyardı. 

Kıbrıs Postası gazetesinin yayınına katılarak gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürdeniz, ABD'de kasım ayında yapılacak seçimlere dek bir NATO-Rusya savaşı başlatmak için çeşitli oyunlar oynanabileceğini dile getirdi. 

ABD'yi Evanjelist-NeoCon ekibin yönettiği gerçeğini hatırlatan Gürdeniz, Donald Trump'ın ABD başkanı olarak seçilmesinin Joe Biden ve NeoCon ekibinden çok daha hayırlı olacağını kaydetti. 

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz

Doğu Akdeniz'de büyük bir savaş beklemediğini dile getiren Gürdeniz, Amerikan ordusu için gerçek ağırlık noktasının Pasifik ve Çin cephesi olduğuna dikkat çekti. 

Barut için pamuk ekiyorlar: Beyaz tarlalar bombaya hammadde oldu Barut için pamuk ekiyorlar: Beyaz tarlalar bombaya hammadde oldu Haberi Görüntüle

İSRAİL ÇÖKMEKTE OLAN GÜCÜ KULLANMAK İSTİYOR

İsrail'in batmakta olan ABD'yi Lübnan işgali için kullanmak istediğini belirten Gürdeniz, şu mesajları verdi:

ABD çöküşte olan bir impartorluk, çöküyor artık. ABD çökerken İsrail büyük bir emrivakiyle 'ben nasıl yaparım da bu gücü çökmeden kendi lehime kullanabilirim' diyor. Gazze'yi temizleyeyim, Batı Şeria'da istediğimi yapıyorum, bu arada bu Amerikalıları Hizbullah'ın da üzerine salayım; Güney Lübnan da bana yönelik tehdidi bertaraf edeyim... 

Oysa ABD en büyük hesaplaşma için Pasifik bölgesine odaklanmış durumda. Ukrayna'da yenilen bir NATO ve ABD var. Buradaki yenilgiyi daha hazmedememişken, kalkıp Uzak Asya ve Pasifik'teki dengeleri değiştirecek, ayrıca Hizbullah ile İsrail'in savaşında taraf tutacak bir pozisyonda olduklarını sanmıyorum. 

Eğer Hizbullah ile İsrail savaşır ve ABD bu savaşa dahil olursa ABD'nin çöküşü daha da hızlanır. 

HÜRJET piramitlerin üstünde uçtu, Mısırlı F-16 pilotu hayran kaldı HÜRJET piramitlerin üstünde uçtu, Mısırlı F-16 pilotu hayran kaldı Haberi Görüntüle

AMERİKAN ÇIKARLARI İÇİN HER GÜN 1000 KİŞİ ÖLÜYOR

ABD'yi NeoCon'lar yönetiyor ve ne yaptıklarını bilmiyorlar. İşte Ukrayna'da gördük. Şu anda Ukrayna'da her gün 1000 kişi ölüyor. Kim için? Amerikan jeopolitiği için ölüyor. Kuzen kuzeni öldürüyor. 

Sadece Amerika'nın Irak işgalinde 500 bin çocuk ölmüştü. (Dönemin ABD Dışişleri Bakanı) Madeleine Albright'a soruyorlar, "Üzülmüyor musun?" diye. "Üzülüyorum ama buna değerdi, Irak'ı elde ettik" diyor. 

Şimdi aynı şeyi Ukrayna için diyorlar. Ne diyor Lindsey Graham? "Ukrayna'yı Ruslara bırakırsak, oradaki muazzam maden kaynakları Rusya'nın olur, bizim için çöküş olur, Rusya ve Çin'in yetenekleri daha da artar" diyor. 

Biden ne diyor? "Son Ukraynalıya kadar savaşacağız..." Böyle bir saçmalık olabilir mi! Doğu Akdeniz, ABD için ana cephe asla değildir. Ana cephe olsa burada çok fazla savaş gemisi olurdu. Çok az savaş gemisi var. 

HÜRJET Mısır semalarında: Piramitlerin üzerinde şov yapacak HÜRJET Mısır semalarında: Piramitlerin üzerinde şov yapacak Haberi Görüntüle

SEÇİMLERE DEK 4 AY ÇOK KRİTİK

ABD önce Husilerin deniz ticaretine yönelik tehdidini önlesin. Husilerin daha terliği yok, Süveyş'i kullanan deniz ticaret gemilerinin sayısı yüzde 60 azaldı. Hepsi Cape'ten (Ümit Burnu) dolaşıyor. ABD kasım ayından beri bu saldırıları durduramıyor. Nerede kaldı o devasa Amerikan deniz gücü?

Amerikan donanmasının yüzde 60'ı Çin çevresinde. Ama Çin'i önlemeleri mümkün değil. Çin'in bir yılda yapabildiği gemi sayısını Amerikalılar 7 yılda yapıyor. Bunu kendileri söylüyor. Dolayısıyla ABD şu anda Hizbullah'la uğraşacak durumda değil. 

Ukrayna'da da rezil oldular. Onlara verecekleri F-16'lar geldikleri anda imha edilecek. Ama Polonya ya da Romanya'nın kışkırtmasıyla NATO-Rusya savaşını tetikleyecek oyunlar oynanabilir. 

5 Kasım'a dek önümüzde çok kritik 4 ay var. Hiçbir Amerikan başkanı başlattığı savaşı geri çekilerek bırakmaz seçimlere giderken. 

O yüzden şu an, Donald Trump'ın seçilmesi dünya barışı için Joe Biden ve NeoCon ekibinden çok daha hayırlıdır, çok daha iyidir. 

 

Habere Tepki Ver

2

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading