Yandex Metrica
SON DAKİKA

Cüce denizaltıların yuvası: Dünyanın sonunu getirebilir! Belgorod'un gizemli yolculuğu

Cüce denizaltıların yuvası: Dünyanın sonunu getirebilir! Belgorod'un gizemli yolculuğu

Rusya'nın nükleer enerjiyle çalışan Belgorod denizaltısının her görülmesi Batı'da korkuya neden oluyor. 184 metre uzunluğunda ve 18,2 metre genişliğinde, 14.700 tonun üzerinde deplasmana sahip korkunç denizaltı dünyanın sonunu getirebilir.

Savunma

11.06.2024, 16:29

Rusya'nın nükleer denizaltısı Belgorod 520 metre derinliğe ulaşabiliyor ve dört aya kadar deniz yüzeyinin altında kalabiliyor. Hatta derin sularda gizli operasyonlar yürütmek için nükleer "cüce denizaltılara" bile ev sahipliği yapıyor.

Bu Paltus sınıfı mini denizaltılar, gömülü kablolar gibi "deniz altı altyapısını" hedef alabilir. İki nükleer reaktörle çalışan Belgorod, ABD Donanması'nın Ohio sınıfı nükleer denizaltılarından daha büyük.

NATO güçleri, birkaç gün önce Belgorod'un, uydu görüntülerinde görüldüğü gibi Kuzey Kutup Dairesi yakınındaki Arkhangelsk bölgesindeki Severodvinsk deniz üssü açıklarında kısa süreliğine yüzeye çıkmasıyla alarma geçti.

ABD istihbaratının gözlemlerine göre Belgorod açık denizlerde büyük bir havacılık tatbikatına katılıyordu. Daha sonra bilinmeyen bir yönde kayboldu.

Türk F-16'sını düşüren Yunan uçağını satın almak için heyet geliyor: Fatura milyar doları aşabilir Türk F-16'sını düşüren Yunan uçağını satın almak için heyet geliyor:... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN SONUNU GETİREBİLİR

Moskova Donanmasının evi olan Belgorod, dünyadaki en zorlu silah sistemlerinden biri olan Poseidon'u taşıyor. Hatta "dünyanın sonunun silahı" olarak bile tanımlanıyor.

Pentagon analistlerine göre "Neptün", "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kıyı şehirlerini radyoaktif tsunamilerle doldurabilecek" özerk bir nükleer torpido.

Neptün nükleer savaş başlığının gücü 2 megatona ulaşabiliyor; bu da yaklaşık 15 kilotonluk Hiroşima bombasından 100 kat, ABD'den geliştirilen B61 nükleer bombasının son versiyonundan ise 10 kat daha büyük. Neptün torpidosu aşırı derinliklerdeki basınca dayanacak şekilde titanyumdan yapılmıştır.

Torpidonun saatte 50 milin üzerinde azami hıza sahip olduğu tahmin ediliyor; bu da onu geleneksel bir denizaltıdan iki kat daha hızlı hale getiriyor ve tespit edilmesi çok daha zor. Belgorod, ABD gibi askeri bir gücün savunmasını aşabilecek ve hatta gerektiğinde otonom olarak saldırmak için okyanusun derinliklerinde durabilecek sekiz adede kadar Poseidon nükleer torpido taşıyabiliyor.

Elektrik motorlu gizli İHA projesi ortaya çıktı: Mezosfer katmanında uçabiliyor Elektrik motorlu gizli İHA projesi ortaya çıktı: Mezosfer katmanında uçabiliyor Haberi Görüntüle

NÜKLEER TSUNAMİ

Bu nükleer torpido, Wall Street Journal'ın yazdığı gibi, 500 metre uzunluğundaki radyoaktif deniz suyunun gelgit dalgası altında Birleşik Krallık'ı boğabilir.

Drone'lar hakkında bir kitap yazan savunma teknolojisi gazetecisi David Hambling, "Bu, son derece uzun menzilli, yüksek hızda hareket edebilen ve kıyı bölgesinde büyük yıkıma neden olabilen bir torpido" diyor.

ABD'li yetkililer, Rusya'nın bu silah sistemini henüz başarıyla test edemediğini ancak açıklanması veya tespit edilmesi durumunda Washington ile Moskova arasındaki gerilimi daha da artıracağını söyledi.

Geçen hafta Küba Dışişleri Bakanlığı, Rus donanmasına ait üç gemi ve bir denizaltının ortak havacılık tatbikatlarına katılmak üzere Çarşamba günü Havana limanına doğru yola çıkacağını açıklamıştı.

Küba hükümetine göre, "Bu gemilerin hiçbirinin nükleer silaha sahip olmadığını" vurgulayan Küba hükümetine göre, "Bu ziyaret Karayipler bölgesi için bir tehdit oluşturmuyor."

Havana'ya gidecek olan Rus deniz birimleri Amiral Gorshkov firkateyni, nükleer enerjili denizaltı Kazan ve iki ikmal gemisinden oluşuyor. Pentagon'a göre, "Karayipler bölgesindeki deniz tatbikatları Venezuela'yı da kapsayabilir."

Her durumda, NSA ve CIA casus uyduları zaten Karayipler'e yönlendirilmiş durumda.

Habere Tepki Ver

5

1

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading