Yandex Metrica
SON DAKİKA

Düşmanı bulamazsa piste geri dönen füze yaptılar: Türkler sıradışı bir işi daha başardı

Düşmanı bulamazsa piste geri dönen füze yaptılar: Türkler sıradışı bir işi daha başardı

Baykar tasarımı mini akıllı seyir füzesi KEMANKEŞ-2 sıradışı bir özelliğiyle rakiplerine meydan okuyor. Yayınlanan ikinci test görüntüsünde KEMANKEŞ-2'nin yaklaşık bir saatlik uçuşun ardından piste geri dönüp iniş yaptığı görülüyor. Bu yetenek, bir 'dolanan mühimmatın' eriştiği sıradışı aşamayı temsil ediyor.  

Savunma

13.06.2024, 16:15

Hava robotlarında dünyanın önde gelen şirketlerinden Baykar'ın geliştirdiği gezinen/dolanan/aylak mühimmat KEMANKEŞ-2 yetenekleriyle göz dolduruyor. Füzenin yayınlanan ikinci test görüntüsünde sıradışı bir özelliğe sahip olduğu ortaya çıktı. 

KEMANKEŞ-2, yaklaşık 1 saat boyunca uçarken merkez istasyona görüntü aktarımı yaptıktan sonra piste geri dönebiliyor. 

Aynı zamanda düşman hattı derinliklerinde uçarken hedefini arayan akıllı füze, tanımlanan cismin kaybolması yahut görev iptali durumunda kalktığı konuma dönerek başarılı şekilde iniş gerçekleştiriyor. 

KEMANKEŞ-2'nin sahip olduğu bu özellik, seyir füzesi kabiliyetlerine sahip akıllı mühimmat sınıfında sıradışı bir yeteneği temsil ediyor. 

Teröristlere karşı kullanılan tanksavar silahının modeli belli oldu: Onlara daha iyisini gönderin Teröristlere karşı kullanılan tanksavar silahının modeli belli oldu: Onlara daha... Haberi Görüntüle

ELEKTRONİK SALDIRIDAN ETKİLENMİYOR 

Edirne Keşan'daki Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde sürdürülen test süreci kapsamında ikinci sistem doğrulama testi de başarılı bir şekilde tamamlandı.

6 bin fit (yaklaşık 2 km) irtifada uçarken hedef bölgeyi detaylı biçimde inceleyen KEMANKEŞ, jet motoru sayesinde süratle yol alırken seri manevralar yapabiliyor. 

200 kilometreden fazla görev menziline sahip KEMANKEŞ-2, yapay zeka destekli optik güdüm sistemi sayesinde hedefini tanıyarak zorlu hava şartlarında dahi tam isabetle imha kabiliyetine sahip olacak.

Elektronik-harp korumalı şekilde imâl edilmiş KEMANKEŞ-2, anti-jamming özelliği sayesinde sinyal saldırılarından etkilenmeden uçabiliyor. 

Baykar'ın eriştiği etkin yapay zeka kabiliyetleriyle yüklenen KEMANKEŞ-2, stratejik hedeflerin yüksek hassasiyetle etkisiz hale getirilmesinde kritik görevler üstlenecek. 

KEMANKEŞ-2'nin ikinci test görüntüsü

Havadaki diğer silahlı insansız hava araçlarıyla aynı ağ üzerinde çalışacak KEMANKEŞ-2, son derece tehlikeli bölgelerde pahalı hava araçlarını riske atmadan operasyon gerçekleştirebilecek. 

Koskoca Rusya bu silaha muhtaç kaldı: Vogan-9SP cephedeki katliamı önleyecek mi? Koskoca Rusya bu silaha muhtaç kaldı: Vogan-9SP cephedeki katliamı önleyecek... Haberi Görüntüle

O ÖZELLİK İLK KEZ BU GÖRÜNTÜDE ORTAYA ÇIKTI

Stratejik hedeflere karşı kullanılmak üzere Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen mini akıllı seyir füzesinin ilk versiyonu KEMANKEŞ-1, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2023'te ilk kez halka açık bir şekilde sergilenmişti.

İlk atış testini ise 14 Haziran 2023'te Bayraktar TB2 SİHA'dan ateşlenerek başarıyla tamamlamıştı. Baykar 2024 Mayıs ayında ise KEMANKEŞ-2'nin geliştirildiğini duyurarak bu füzeyi arazi aracından havalanırken gösteren görüntüler yayınladı. 

Baykar'ın ikinci test görüntüleri ise KEMANKEŞ-2'nin sıradışı özelliğini ortaya koydu. Akıllı mühimmat, eğer hedef üzerinde patlamazsa, tanımlanan herhangi bir piste inebiliyor. 

Habere Tepki Ver

36

2

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading