Yandex Metrica
SON DAKİKA

HÜRJET ve GÖKBEY İngiltere semalarında unutulmaz bir şova hazırlanıyor

HÜRJET ve GÖKBEY İngiltere semalarında unutulmaz bir şova hazırlanıyor

TUSAŞ millî platformların hazır hale gelmesiyle semalardaki gövde gösterisine hız verdi. Türkiye'nin ilk jet eğitim uçağı HÜRJET, temmuz ayında İngiltere'deki Farnborough Airshow'da millî helikopter GÖKBEY'le birlikte şov yapacak.

Savunma

07.06.2024, 16:57

Bu topraklarda üretilen insanlı hava platformları dünyaya açılmak için gün sayıyor. Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen HÜRJET ve GÖKBEY, dünyanın en prestijli savunma fuarlarından Farnborough Airshow'da boy gösterecek. Böylelikle bu iki hava aracı ilk yurtdışı uçuşlarını İngiltere'de gerçekleştirecek. 

22-26 Temmuz tarihleri arasında vitrine çıkacak HÜRJET ile GÖKBEY fuar süresince 4'er uçuşa imza atacak.

TUSAŞ, 5 Haziran 2024 tarihli paylaşımında HÜRJET'in insansız hayalet uçak ANKA-3 ile kol uçuşunu gösteren görüntülere yer vermiş ve HÜRJET'in 66. sortiyi başarıyla icra ettiğini belirtmişti. 

HÜRJET uçağı ve GÖKBEY helikopteri

2025 yılı itibariyle Türk Hava Kuvvetleri'ne teslimine başlanması planlanan HÜRJET, şimdiye dek sergilediği performansla gönüllerde taht kurdu.

TUSAŞ, İspanya Hava Kuvvetleri'nin açtığı ihaleye HÜRJET'le katılma kararı almıştı. HÜRJET aynı zamanda 3-5 Eylül'de gerçekleştirilecek Mısır Uluslararası Airshow kapsamında gösteri gösteri uçuşlarına imza atacak. 

Mete Han en sevdiği atı ve karısını niye vurdu? Türk ordusunu kuran liderin komutanlık sırları Mete Han en sevdiği atı ve karısını niye vurdu? Türk... Haberi Görüntüle

TÜRK HAVACILIĞININ ŞOVUNA SAHNE OLACAK

Jet eğitim uçağı sınıfında uluslararası talebin yoğunluğu nedeniyle HÜRJET'in önümüzdeki yıllarda pek çok ülkeye ihracı bekleniyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'in "Binlerce adet satacağız" dediği millî uçak, Türk Yıldızları'nın kullandığı akrobasi uçaklarının da yerini alacak. 

HÜRJET, Farnborough Airshow’da gerçekleştireceği gösteri uçuşunda yüksek G kuvveti manevraları, hızlı tırmanış ve dalış ile uçuş dinamiklerinden örnekler verecek. GÖKBEY de manevra kabiliyetini ve stabil uçuş performansını ortaya koyacak.

Arama-kurtarma, VIP taşımacılığı, sağlık hizmetleri ve askeri görevler gibi çeşitli amaçlarla kullanılabilen GÖKBEY helikopteri ise çok yönlü bir genel maksat helikopteri olarak farklı ihtiyaçlara cevap verebiliyor.

TUSAŞ'ın bu fuarda hem HÜRJET hem de GÖKBEY'i uçuracak olması, Türkiye'nin havacılık teknolojilerinde ulaştığı seviyeyi göstermesi bakımından önemli görülüyor. Yeni satın alım ve işbirliği fırsatlarına sahne olacak Farnborough Airshow'a yoğun bir ilgi ve rekor katılım bekleniyor.

HÜRJET ve ANKA-3'ün 7 bin fit irtifada 5 Haziran 2024 tarihli uçuşu.

Habere Tepki Ver

12

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading