Yandex Metrica

TB3 SİHA, ANADOLU rampasının kopyasından havalandı: 12 derecelik tırmanış milyonlara gurur verdi

TB3 SİHA, ANADOLU rampasının kopyasından havalandı: 12 derecelik tırmanış milyonlara gurur verdi

Türkiye'nin ilk kısa pistli mini uçak gemisi TCG ANADOLU yakında Bayraktar TB3'e kavuşacak. TB3, ANADOLU pisti ve rampasının Keşan'daki kopyasından başarıyla havalandı. 

Savunma

01.06.2024, 22:50

TCG ANADOLU'yu dünyanın ilk muharip SİHA gemisi yapmaya hazırlanan Bayraktar TB3 çok önemli bir aşamayı daha geride bıraktı. 

Edirne'nin Keşan ilçesindeki test sahasında TCG ANADOLU pistiyle aynı ölçülerde hazırlanan yol, Bayraktar TB3'ün başarılı uçuşuna ev sahipliği yaptı. 

Kısa pistli uçak gemisindeki rampanın aynısının konulduğu test alanında TB3 başarıyla havalanarak kritik bir seviyeye daha ulaştığını gözler önüne serdi. 

Milyonlara gurur veren görüntüler Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından paylaşıldı. Bayraktar, "Adım adım TCG-ANADOLU'ya, oradan da eşsiz maviliklere" notuyla paylaştığı görüntülerin TB3'ün 46. test uçuşu olduğunu ifade etti. 

12 derece eğimli rampadan başarıyla havalanan Bayraktar TB3, birkaç testin daha yapılmasının ardından TCG ANADOLU pistinden havalanacak. Türk havacılığı için dönüm noktası niteliğindeki gelişme, aynı zamanda dünya için de anlamlı bir seviyeyi teşkil edecek. 

Baykar, kısa pistli uçak gemisinden SİHA havalandırma konusunda Amerikan General Atomics şirketiyle yarış halinde. Bu şirket MQ-9B STOL modelindeki SİHA'yı kısa pistli gemiden havalandırmak için test çalışmalarını sürdürüyor. 

Bayraktar TB2 için toplanan paralar öyle bir yere gitti ki! 1500'den fazla kritik hedefi vurdular Bayraktar TB2 için toplanan paralar öyle bir yere gitti ki!... Haberi Görüntüle

KEŞAN'A AKINCI İLE UÇMUŞTU

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde alçak irtifa, orta irtifa ve yüksek irtifada performans ve sistem tanımlama testlerini tamamlayan Bayraktar TB3, 22 Mayıs'ta Bayraktar AKINCI TİHA'nın kolunda Tekirdağ Çorlu'dan havalanmıştı. 

İki platform ilk kez gerçekleştirdiği kol uçuşu ile Keşan'a yol aldı ve Bayraktar TB3'ün Edirne Keşan'daki Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne intikali gerçekleştirildi. 

Bayraktar TB3 SİHA, test faaliyetlerine bir süre Keşan'da özel olarak hazırlanmış rampalı pistte devam edecek. TCG ANADOLU gemisinin güvertesindeki testlerin de yakında başlaması bekleniyor.

Bayraktar TB3 rampa kalkış test

12 adet ANKA'nın yanına AKINCI'yı da eklediler: Türk füzeleri orada kol geziyor 12 adet ANKA'nın yanına AKINCI'yı da eklediler: Türk füzeleri orada... Haberi Görüntüle

TB3 ANADOLU'DA DEVRİM YARATACAK 

Selçuk Bayraktar'ın, "Bu yeni insansız hava araçları (KIZILELMA ve TB3), Türkiye'nin Karadeniz'den Kafkasya'ya, Doğu Akdeniz'den Kuzey Afrika kıyılarına kadar askeri nüfuzunda devrim yaratacak" sözleriyle bahsettiği millî SİHA, 24 saati aşan kesintisiz uçuşuyla çok geniş bir coğrafyada etkili olacak. 

TCG ANADOLU gemisinden kalkış yaptıktan sonra TB3, 1000 deniz mili (yaklaşık 1900 km) uçuş gerçekleştirebilecek. Bu kapasite, harekât yarıçapının en az 900 kilometre olacağını ortaya koyuyor.

Yani Bayraktar TB3, kalkış yaptıktan sonra 900 kilometre uzakta görev yaptıktan sonra TCG ANADOLU gemisine geri dönebilecek. 

TCG ANADOLU gemisinin pistinden kalkış yaparak Mavi Vatan'da 24 saati aşan sürelerde keşif gözetleme faaliyeti yüretecek TB3, insansız savaş uçağı KIZILELMA ile birlikte dünyaya 'SİHA gemisi' konseptini hediye etmiş olacak. 

Karaya roket ateşleyen robot şimdi denize mayın döşüyor: Gemilerin niye battığı belli oldu Karaya roket ateşleyen robot şimdi denize mayın döşüyor: Gemilerin niye... Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR TB3 ÖZELLİKLERİ

  • 14 Metre Kanat Açıklığı
  • 8.35 Metre Uzunluk
  • 2.6 Metre Yükseklik
  • 1450 Kilogram Kalkış Ağırlığı
  • 125 knots Seyir Hızı - 160 knots Maksimum Hız
  • 280 Kilogram Faydalı Yük Kapasitesi
  • 24+ Saat Havada Kalış Süresi
  • Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti
  • Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme
  • Otomatik İniş ve Kalkış

Habere Tepki Ver

13

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading