Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Zakir Hasanov Azerbaycan TV'sinde açıkladı: Sadece Bayraktar ve AKINCI değil...

Zakir Hasanov Azerbaycan TV'sinde açıkladı: Sadece Bayraktar ve AKINCI değil...

Kardeş Azerbaycan ordusu Türkiye ile işbirliği içerisinde güçlenmeye devam ediyor. Türk savunma sanayiinde elde edilen kabiliyetler Azerbaycan yerli üretimi desteklemek için bu ülkeye aktarılıyor. Mevcut parlak tablo Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'un son açıklamalarına da yansıdı. 

Savunma

26.06.2024, 22:05

Türkiye ile Azerbaycan ortaklığının savunma sanayiinde oluşturduğu sinerji sürüyor. Karabağ topraklarını Ermeni işgalinden kurtaran Bakü yönetimi, Türk savunma sanayiinin ulaştığı kabiliyetlerden faydalanarak pek çok ürünü yerli imkanlarla üretebilir seviyeye geldi. 

Aynı zamanda pek çok savunma şirketi Azerbaycan'da açtığı tesisler vasıtasıyla kardeş ülkeye teknoloji aktarımında bulunuyor. 

Savunma ve güvenlik konularındaki yoğun işbirliği meyvelerini verirken, oluşan parlak tablo Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'un ifadelerine yansıdı. 

Zakir Hasanov

Azerbaycan ordusunun 106. kuruluş yılı dolayısıyla Azerbaycan Devlet Televizyonu ve Azerbaycan Devlet Haber Ajansına (AZERTAC) bir demeç veren Hasanov, en modern silah, teçhizat ve mühimmat ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayacağını, Türkiye'nin olanaklarından faydalanarak ortak üretim gerçekleştireceklerini söyledi.

Türkiye ile ilişkileri değerlendiren Hasanov, Azerbaycan'ın askeri işbirliği yaptığı ülkelerin başında kardeş Türkiye'nin geldiğini, iki ülkenin Şuşa Beyannamesi doğrultusunda müttefik olduğunu hatırlattı. 

Savaş bölgesindeki gizemli küreler ilgi odağı oldu: Binlerce kişi bunu tartışıyor Savaş bölgesindeki gizemli küreler ilgi odağı oldu: Binlerce kişi bunu... Haberi Görüntüle

KARDEŞ TÜRKİYE'DEN FAYDALANIYORUZ

Türk ve Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin entegrasyonunun sadece eğitim ve tatbikat alanlarında değil her alanda üst düzeyde bulunduğunu dile getiren Hasanov, şunları söyledi:

Haydar Aliyev, İlham Aliyev ve Selçuk Bayraktar, AKINCI TİHA önünde

"Türkiye ile Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin komuta merkezleri de birbirine bağlıdır. Birlikte çalışmaktadır. Tecrübe paylaşımının yanı sıra savunma sanayii alanında da büyük çalışmalar yapılıyor. 

Yakın dönemde en modern silah ve teçhizatın veya bunların parçalarının Azerbaycan'da da üretimine başlanılacak. Kardeş Türkiye'de savunma sanayiinin çok hızlı gelişmesi memnuniyet verici. 

Sadece 'Bayraktar' ve 'AKINCI'dan bahsetmiyoruz. Diğer konularda da Türk savunma sanayii çok gelişti. Elbette Azerbaycan da bundan faydalanıyor. Bu yöndeki çalışmalar hızla yürütülüyor."

Amerikan Boeing'in sahte titanyum skandalı: Uçak kanadındaki delikleri hasıraltı ettiler Amerikan Boeing'in sahte titanyum skandalı: Uçak kanadındaki delikleri hasıraltı ettiler Haberi Görüntüle

AZERBAYCAN YÜZDE 70'İ KARŞILAYABİLİR

Dünyada çatışma ve gerginliğin arttığını, ülkelerin silahlanma yarışına girdiğini anlatan Hasanov, şunları kaydetti:

"Biz bu döneme hazırlıklı girdik. Kendi ihtiyacımızın yüzde 70'ini karşılayacak olanaklarımız var. Amacımız bunu daha da ileri taşımaktır. İhtiyacımız olan füze ve mermileri kendimiz üreteceğiz. 

En modern silah, teçhizat ve mühimmata olan ihtiyacımızı kendimiz karşılayacağız. Kardeş Türkiye'nin olanaklarından faydalanarak ortak üretim gerçekleştireceğiz."

Savaş bölgesindeki gizemli küreler ilgi odağı oldu: Binlerce kişi bunu tartışıyor Savaş bölgesindeki gizemli küreler ilgi odağı oldu: Binlerce kişi bunu... Haberi Görüntüle

18 BİN ERMENİ ASKERİNİ YOK EDEBİLİRDİK

Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov ayrıca, Ekim-Kasım 2020 dönemindeki 44 günlük İkinci Karabağ Savaşı'ndan ilginç bir anekdot paylaştı. 

Ermenilerin kullandığı zırhlı araçların neredeyse bütünüyle yok edildiği savaş sırasında Ağdam bölgesinde 15 ilâ 18 bin düşman askerinin kuşatıldığını kaydeden Hasanov, bu askerlerin topyekûn imha edilmesine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in izin vermediğini söyledi. 

"Ağdam yönünde büyük bir grup, tahminlerimize göre 15-18 bin personel kuşatıldı. Topçu ve füze sistemlerini bölgeye doğru yönlendirdik ve bunların etkisiz hale getirilmesi çalışması başlattık. Bu sırada Ermenistan, teslim olma kararını hızla imzaladı" diyen Hasanov, Aliyev'in talimatıyla bu grupları yok etmekten vazgeçtiklerini anlattı. 

Ancak Ermeni askerlerinin bulundukları bölgeyi terk etmesi gerekirken sahada durum böyle olmadı. Ağdam'ı işgali sürdüren Ermeni askerleri provokasyonlara devam ederek mevzilerini güçlendirdi. Bu durum, Eylül 2023'teki terörle mücadele operasyonuna zemin oluşturdu. 

 

 

Habere Tepki Ver

34

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading