Yandex Metrica
SON DAKİKA

SON DAKİKA! Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye istifa etti!

SON DAKİKA! Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye istifa etti!

Son dakika haberleri... Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a istifa dilekçesini sunduğunu açıkladı. Filistin Başbakanı İştiyye, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a 20 Şubat Salı günü istifasını sözlü olarak ilettiğini açıkladı.

Dünya

09.03.2024, 16:50

Son dakika haberleri... Başbakan İştiyye, işgal altında olan Batı Şeria'nın Ramallah kentinde düzenlenen Filistin hükümetinin haftalık toplantısında konuşma gerçekleştirdi.

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a istifa dilekçesini sunduğunu açıkladı. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a istifa dilekçesini sunduğunu belirten İştiyye, istifa kararını 20 Şubat Salı 2024 tarihinde Devlet Başkanı Abbas'a sözlü olarak ilettiğini belirtti.

İsrail'in Gazze'de Hamas'a karşı yürüttüğü savaşın sonrasında siyasi düzenlemeler konusunda Filstinliler arasında geniş bir mutabakatın oluşmasına olanak sağlamak amacı ile istifa ettiğini açıkladı.

Filistin  yönetimini idari bir araca dönüştürme çabalarının olduğunu vurgulayan İştiyye, Filistin yönetiminin işgalci İsrail'in uygulamalarına karşı mücadelesinin devam edeceğini açıkladı.

Iştiyye, Filistin devleti kuruluncaya kadar İsrail'e karşı mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Muhammed Iştiyye, Mart 2019'dan beri Filistin Yönetimi'nin 18'inci hükümetinin başbakanlığını yapıyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading