Yandex Metrica

Son dakika... Vladimir Putin'den Ukrayna'ya silah sağlayan ülkelere tehdit

Son dakika... Vladimir Putin'den Ukrayna'ya silah sağlayan ülkelere tehdit

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya silah sağlayan ülkeleri tehdit etti. Putin, "Rusya, Ukrayna’ya silah sağlayan ülkelerin hassas hedeflerini vuracak bölgelere uzun menzilli silah gönderme hakkına sahip." dedi.

Dünya

06.06.2024, 03:07

St. Petersburg'taki ekonomik forumda uluslararası ajansların editörlerinin sorularına cevap veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Putin, Ukrayna'ya silah sağlayan ülkeleri tehdit etti. Putin, "Rusya, Ukrayna’ya silah sağlayan ülkelerin hassas hedeflerini vuracak bölgelere uzun menzilli silah gönderme hakkına sahip." dedi.

Putin ayrıca Gazze'de yaşananların savaşa benzemediğini, bunun sivil nüfusun tümden yok edilmesine benzediğini belirtti.

NATO Gölü'nde Rus donanmasının savaş oyunları! İki denizaltı birbirine torpido ateşledi NATO Gölü'nde Rus donanmasının savaş oyunları! İki denizaltı birbirine torpido... Haberi Görüntüle

ESİR SAYISINI AÇIKLADI

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda iki tarafın esir sayısını açıklayan Putin, Ukrayna'da bin 348 Rus askeri ve subayının, Rusya'da ise 6 bin 465 Ukraynalı askerin esir olduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı, Rusya ile Ukrayna arasında telafisi mümkün olmayan kayıp oranının ise bire beş olduğunu ifade etti. Putin, "Telafisi mümkün olmayan kayıplardan bahsedecek olursak, oran yaklaşık olarak bire beş. Ukrayna’da topyekün seferberlik gerçekleştirme girişimi de bundan kaynaklanıyor, zira savaş alanında çok büyük kayıplar var." dedi.

Bakan Fidan duyurmuştu! Kremlin doğruladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin bir araya gelecek Bakan Fidan duyurmuştu! Kremlin doğruladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin bir... Haberi Görüntüle

"ABD KENDİNİ DÜŞÜNÜYOR"

ABD'nin Ukrayna'yla ilgşlenmediğini Biden'ın kendini düşündüğünü ifade eden Rus lider, "Sanırım ABD’de hiç kimsenin Ukrayna ile ilgilenmediği konusunda benimle aynı fikirde olacaksınız. Onları ilgilendiren şey, Ukrayna ya da Ukrayna halkı için değil, kendi büyüklüğü ve liderliği için mücadele eden ABD’nin büyüklüğüdür." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın en az 30 Rus gazetecisini öldürdüğünü söyleyen Putin, Batı'nın bu ölümlern soruşturulmasına izin vermediğini belirtti. Putin, "En az 30 insanımız, gazetecimiz hayatını kaybetti ve hiç kimse bize onlara ne olduğunu soruşturma imkanı vermiyor." dedi.

1100 asker öldürüldü, 8000 tank hurdaya döndü: Cephede moraller bozuldu! 1100 asker öldürüldü, 8000 tank hurdaya döndü: Cephede moraller bozuldu! Haberi Görüntüle

"BİZ DE AYNI ŞEYİ YAPARIZ"

Vladimir Putin, Ukrayna’ya uzun menzilli silahların tedarik eden ülkeleri de tehdit ederek aynı şeyi kendilerinin de yapabileceğini ifade etti. Putin, "Eğer birileri bizim topraklarımızı vurmak ve bize sorun yaratmak üzere bu tür silahları çatışma bölgesine tedarik etmenin mümkün olduğunu düşünüyorsa, bizim neden aynı sınıftaki silahlarımızı Rusya’ya yönelik bunu yapan ülkelerin hassas tesislerine saldırı yapılabileceği bölgelere tedarik etme hakkımız olmasın?" dedi.

Lady Diana'nın mirası oğullarına değil yedi kuşak akrabasına gitti! 16. Yüzyıldan kalma malikaneden mahrum kalacaklar! Lady Diana'nın mirası oğullarına değil yedi kuşak akrabasına gitti! 16.... Haberi Görüntüle

ÇİN İLE İLİŞKİLER

Çin ile ilişkilere de değinen Vladimir Putin, iki ülke arasındaki ilişkilerin derin çıkarlara dayandığına vurgu yaptı. Çin'in Rusya'nın ekonomik ortağı olmayı sürdürüğünü belirten Rusya Devlet Başkanı, "Rusya ve Çin arasındaki ilişkilere gelince, bunların doğası gereği durumsal olmadığı, çok köklü, karşılıklı çıkarlara dayandığı gerçeğine dikkatinizi çekmek isterim. Sonuçta 15 yıldır Çin bizim ana ticari ve ekonomik ortağımız. İlişkilerimizi günümüzün bazı konjonktürel siyasi olaylarıyla bağlantılı olarak değil, çok daha öncesinde, karşılıklı çıkarlar temelinde kurmaya başladık ve bugünkü seviyeye getirdik." şeklinde konuştu. 

ABD öncülüğünde Batı'nın ülkesine uyguladığı yaptırımların ekonomiye zarar vermediğini savunan Putin, Batı'nın planlarını uygulayamadığını belirtti. Putin, "Rus ekonomisini yıkacaklarını ve bunun üç, dört, altı ay içinde gerçekleşeceğine inanıyorlardı, ancak bunun gerçekleşmediğini herkes görüyor." dedi.

Suriye Milli Ordusu'ndan 'kardeşiz' mesajı: Türk bayrağı göndere çekildi Suriye Milli Ordusu'ndan 'kardeşiz' mesajı: Türk bayrağı göndere çekildi Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN ÇABA SARF EDİYOR"

Gazze'deki son duruma ilişkin de açıklamlaarda bulunan Putin, Filistin devleti kurulmadan bölgede barış olmayacağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail-Filistin çatışmasını çözmek için çaba sarf ettiğini söyledi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading