Yandex Metrica

Dünya Mert Günok'un mucize kurtarışını konuşuyor: İkonik bir el

A Milli Takım'ın Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselmesi dünya basınında geniş yankı buldu. Türkiye kalecisi Mert Günok, 94. dakikada 'Gordon Banksvari' bir kurtarış yaparak ülkesinin Euro 2024'te çeyrek finale yükselmesine önemli katkı sağladı.

Spor

03.07.2024, 12:59

A Milli Takım, EURO 2024 son 16 turunda Merih Demiral'ın attığı gollerle Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Son saniyede inanılmaz bir top çıkaran Mert Günok ise tarihi zaferin mimarlarından oldu. Milli Takım, 6 Temmuz Cumartesi akşamı Berlin'de Hollanda ile karşılaşacak. 

EURO 2024 son 16 turu maçında Hollanda, Romanya'yı 3-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Hollanda'nın iki golünü atan Malen, EURO 2024'te bir maçta 2 gol atan ilk oyuncu oldu. Bu istatistiğin ardından Merih Demiral, milli takımımızda Avusturya ağlarına 2 gol gönderdi ve rekora ortak oldu.

Jamal Musiala Almanya'da tarih yazdı Jamal Musiala Almanya'da tarih yazdı Haberi Görüntüle

ARDA GÜLER TARİHE GEÇTİ

Arda Güler, Avrupa Şampiyonaları tarihinde Wayne Rooney ve Cristiano Ronaldo'nun ardından hem gol, hem de asist yapan 20 yaş altındaki ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Dikkat! Ev sahibi Almanya... Türk taraftarlar EURO 2024'e damgasını vurdu Dikkat! Ev sahibi Almanya... Türk taraftarlar EURO 2024'e damgasını vurdu Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'NİN KALESİNDE GORDON BANKS VARDI''

Avusturya teknik direktörü Ralf Rangnick, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada "2-0 geri düşünce işler kolay olmuyor. Golü de bulduk, beraberlik için de yeterince vaktimiz de vardı ama tabii ki zor. Çok da yaklaşmıştık ama Türkiye`nin kalesinde Gordon Banks varken bu çok zordu" dedi.

BİLGİ: Gordon Banks İngiltere Milli Takımı'nın 1966 Dünya Kupası'nı kazandığındaki kalecisiydi.

Türkiye'nin EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'ya karşı kazandığı zafer dünya basınında da büyük yankı uyandırırken Mert Günok'un mucize kurtarışı herkesin dilinde.

Mourinho, Mert Hakan'ı komutan ilan etti Mourinho, Mert Hakan'ı komutan ilan etti Haberi Görüntüle

MARCA: ARDA İCAT ETTİ DEMİRAL UYGULADI

İspanyol Marca gazetesi, ''Arda Güler icat ediyor, Demiral uyguluyor, Günok kurtarıyor... ve Türkiye hayal ediyor. Leipzig'de unutulmaz bir geceydi . Bir Avrupa Şampiyonası'nda en ihtiyatlı maçın bile harika olabileceğinin kanıtı... Baumgartner'ın yöneldiği alana doğru bir orta ve Günok, 1970'de Meksika'da Banks'in Pelé'sini hatırlatan ikonik bir el ile kurtardı. Türkiye heyecan verici maçta Avusturya'yı yendi ve çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu.'' ifadelerine yer verdi.

MIRROR: Türkiye, Avusturya karşısında son anda yaptığı harika kurtarışla Euro 2024'te çeyrek finale yükseldi 

FRANCE24: Türkiye, Avusturya'yı yenerek çeyrek finale yükseldi. Arda Güler ve Merih Demiral galibiyetin mimarı oldu.

METRO: Türkiye, Avusturya'yı geçerek çeyrek finale yükselirken Avrupa Şampiyonası rekorunu kırdı.

ESPN: Türkiye heyecan verici maçta Avusturya'yı yendi ve çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu. 

L'EQUIPE: Türkiye, Avusturya'yı şaşırttı ve EURO 2024'te çeyrek finale yükselerek Hollanda'nın rakibi oldu. 

Filenin Sultanları'nın maçı ne zaman? Paris Olimpiyatları maç programı Filenin Sultanları'nın maçı ne zaman? Paris Olimpiyatları maç programı Haberi Görüntüle

İKONİK BİR EL

Türkiye kalecisi Mert Günok, 94. dakikada 'Gordon Banksvari' bir kurtarış yaparak ülkesinin Euro 2024'te çeyrek finale yükselmesine önemli katkı sağladı.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading