Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Tuğba Şenoğlu Olimpiyat kadrosundan neden çıkarıldı? Yerine gelen İlkin Aydın tartışması büyüyor! Yoksa Galatasaray lobisi mi?

Tuğba Şenoğlu Olimpiyat kadrosundan neden çıkarıldı? Yerine gelen İlkin Aydın tartışması büyüyor! Yoksa Galatasaray lobisi mi?

Paris'te gerçekleşen 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek olan Filenin Sultanları kadrosundan son anda çıkarına Tuğba Şenoğlu'nun yerine sakatlığı devam eden İlkin Aydın dahil edildi. Bu kararın ardından sosyal medyada çığ gibi büyüyten tepkiler 'Galatasaray lobisi' adı verine yapıp baskısı olduğu iddia edildi. Tuğba Şenoğlu Olimpiyat kadrosundan neden çıkarıldı? İşte detaylar...

Spor

26.07.2024, 17:16

Fransa'nın başkneti Paris'te düzenlenen 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımı kadrosunda son anda yapılan değişiklik tartışmalara neden oldu.

Sakatlığı nedeniyle 12+1 kişilik kadroya dahil edilmeyen Galatasaray oyuncusu İlkin Aydın, ani bir değişik ile Tuğba Şenoğlu'nun yerine kadroya alındı. 

Milli takımın Paris'teki son antrenmanında yer alan Tuğba Şenoğlu, antrenman sonrası kadrodan çıkartıldığını öğrendi.

2024 Paralimpik'te milli sporcu Ali can Özcan yarı finalde! 2024 Paralimpik'te milli sporcu Ali can Özcan yarı finalde! Haberi Görüntüle

ŞENOĞLU KADRODAN NEDEN ÇIKARILDI?

Söz konusu gelişme sonrası milli sprocu büyük üzüntü yaşarken sosyal medyada tepkiler yükseldi. İlkin Aydın'ın kadroya dahil edilmesine dair ortaya ilginç bir iddia ortaya atıldı.

 İddiaya göre, İlkin Aydın'ın Galatasaray'ın baskısıyla sakat olmasına rağmen kadroya dahil edildiği öne sürüldü. 'Galatasaray lobisi' ismi verilen yapının İlkin Aydın için devreye girip oyuncuyu federasyona ve koç Daniele Santarelli'ye baskı yaparak kadroya aldırdığı iddia edildi.

Beşiktaş'ta mutlu son! Joao Mario imza için geliyor Beşiktaş'ta mutlu son! Joao Mario imza için geliyor Haberi Görüntüle

SANTARELLI'NİN SÖZLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Yaşanan olaylar sonrası geçtiğimiz haftalarda koç Santarelli yaptığı açıklamada, "Öncelikle iyi biri sonra da iyi bir koç olmak istiyorum. Bence bir oyuncuyu çağırıp bir haftadan sonra o oyuncuyu eve göndermek doğru değil. Bu 'Sana şu an ihtiyacım var. Sana artık ihtiyacım yok' demek gibi" demişti.

TFF duyurdu! Süper Lig'de 4. hafta düdük çalacak hakemler açıklandı! TFF duyurdu! Süper Lig'de 4. hafta düdük çalacak hakemler açıklandı! Haberi Görüntüle

MENAJERİNDEN PAYLAŞIM GELDİ

Tuğba Şenoğlu İvegin'in menajerlik şirketi ise karar sonrası dikkat çeken paylaşımlar yaptı.

Bakara suresi 216. ayeti paylaşan şirket "Sizin için şer görünende hayır, hayır görünende şer vardır. Siz bilmezsiniz Allah bilir" ifadelerini kullandı.

Şirket daha sonra "Olimpiyatlar sonrasını bekleyelim, şimdilik bu kadar. Desteğiniz için teşekkür ederiz" paylaşımı da yaptı.

Kendi gitti ama aklı kaldı! Ferdi'den Fenerbahçe'ye şok eden telefon Kendi gitti ama aklı kaldı! Ferdi'den Fenerbahçe'ye şok eden telefon Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA TEPKİLERİ

Oyuncunun sakat olmasına rağmen kadroya alınması ve Tuğba Şenoğlu'nun çıkarılmasına verilen tepkileri bazıları şöyle:

Futbol dünyası şokta: Trabzonspor'un eski futbolcusu ve Adanaspor teknik direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti Futbol dünyası şokta: Trabzonspor'un eski futbolcusu ve Adanaspor teknik direktörü... Haberi Görüntüle

AHMET ERCANLAR VE BEDRİ BAYKAM'DAN TEPKİ

Öte yandan yaşanan durumla ilgili Gazeteci Ahmet Ercanlar ise şunları söyledi:

"Futbolda yıllardır olan şeylerin voleybola da Galatasaray lobisi tarafından bulaştırılması çok üzücü. Şu kızın ahını aldılar. U19 milli takımında da Avrupa Şampiyonası'nda son anda Fenerbahçeli Kaan Akyazı tribüne çıkartıldı. Onun adına da çok üzüldüm"

Bedri Baykam ise yaşananlara tepki göstererek, İlkin Aydın'ın Melissa Vargas'a dair konuştuğu bir videoyu paylaştı.

Baykam şunları söyledi:

"Vargas aleyhine bu ırkçılığı yapan bu kız, bu takıma girerse, ve sizler türkiye milli olimpiyat komitesi, o andan itibaren voleybol takımımızdan herhangi bir başarı beklerseniz, herhalde soğuk bir şaka yapıyorsunuz derim! Bu kızın derhal takımdan çıkarılması lazım. Yoksa dünyaya örnek olmuş o büyük dayanışma paramparça olacaktır! Takımın içine ikilik girecektir! Vargas’ın performansı yarı yarıya azalacaktır! Bunları görmek için de Einstein olmaya gerek yoktur!"

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

1

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Loading