Yandex Metrica
SON DAKİKA

Bakan Kacır, Süper bilgisayarlar için tarih verdi

Bakan Kacır, Süper bilgisayarlar için tarih verdi

Süper bilgisayarların gelecek yıl kullanılmaya başlanacağını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "TÜBİTAK bünyesinde yüksek başarımlı süper bilgisayarları ekosistemin hizmetine sunuyoruz. TRUBA'ya bu kapsamda önemli bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Burada Türkiye'nin yüksek başarımlı süper bilgisayar kapasitesini büyük ölçüde artırmayı hedefliyoruz. TRUBA önümüzdeki yıl etkin şekilde ekosistem tarafından kullanılıyor olacak. TRUBA'da oluşturduğumuz kapasiteyle yapay zeka alanında yapılacak çalışmalarda kapasite 5 kat artacak." dedi.

Teknoloji

25.03.2024, 03:36

İnsan beyninin tamamını simüle eden süper bilgisayarlar yakın zamanda Türkiye'ye geliyor. Konuya ilişkin açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan geldi.

"Süper bilgisayarlar" için yürüttükleri çalışmalardan bahseden Bakan Kacır, Türkiye'de yapay zeka ekosisteminin gelişimini çok önemsediklerini dile getirdi. Bakan Kacır, yapay zekanın tüm sektörlerde yüksek katma değer potansiyeli taşıyan baz teknolojilerden biri olduğunu söyledi.

Bakan Kacır, milli yapay zeka teknolojilerinin geliştirilebilmesi için Türkiye'de milli altyapıların kurulması ve geliştirilmesinin de önemli olduğuna işaret ederek, "TÜBİTAK bünyesinde yüksek başarımlı süper bilgisayarları ekosistemin hizmetine sunuyoruz. TRUBA'ya bu kapsamda önemli bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Burada Türkiye'nin yüksek başarımlı süper bilgisayar kapasitesini büyük ölçüde artırmayı hedefliyoruz. TRUBA önümüzdeki yıl etkin şekilde ekosistem tarafından kullanılıyor olacak. TRUBA'da oluşturduğumuz kapasiteyle yapay zeka alanında yapılacak çalışmalarda kapasite 5 kat artacak." dedi.

İnstagram'da çiftleri kavgaya tutuşturacak yeni özellik! Hesap paylaşma özelliği geliyor! İnstagram'da çiftleri kavgaya tutuşturacak yeni özellik! Hesap paylaşma özelliği geliyor! Haberi Görüntüle

7,5 MİLYAR AVRO BÜTÇELİ PROGRAM

Avrupa Birliği altyapılarından yararlanabilmek için Dijital Avrupa Programı'na dahil olduklarını dile getiren Bakan Kacır, 7,5 milyar avro bütçeli bu programda önemli unsurlardan birinin AB ölçeğindeki dijital altyapılardan Türkiye'deki geliştirici ekosistemin istifade etmesini sağlayabilmek olduğunu ifade etti.

İnstagram'da çiftleri kavgaya tutuşturacak yeni özellik! Hesap paylaşma özelliği geliyor! İnstagram'da çiftleri kavgaya tutuşturacak yeni özellik! Hesap paylaşma özelliği geliyor! Haberi Görüntüle

''AB NEZDİNDE KURULAN SÜPER BİLGİSAYARLARA ERİŞİM İMKANI SAĞLANACAK''

Paydaşlığını yaptıkları önemli altyapılardan birinin açılışının bu ay İspanya'da gerçekleştirileceği bilgisini veren Bakan Kacır, ''Türk teknoloji ve girişimcilik ekosistemine ve araştırmacılara gelecekte AB nezdinde kurulan süper bilgisayarlara erişim imkanı sağlanacak. Bütün bu altyapıların Türkiye'de milli yapay zeka çözümlerinin, ürünlerinin, yazılımlarının ve hizmetlerinin gelişmesine ve yaygınlaşmasına vesile olacak.'' değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading