Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Oyuncu Yusuf Atala dolandırıcılıktan tutuklandı! 10 milyarlık vurgun ortaya çıktı

Oyuncu Yusuf Atala dolandırıcılıktan tutuklandı! 10 milyarlık vurgun ortaya çıktı

Yalova merkezli düzenlenen İstanbul, Kütahya, Aydın ve Adana illerinde eş zamanlı devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda 11 kişi tutuklandı ve çetenin 8-10 milyon değerinde haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Tutuklular arasında yer alan ünlü oyuncu Yusuf Atala'nın çete içindeki görevi de belli oldu. İşte detaylar...

Yaşam

15.06.2024, 17:13

Elde edinilen bilgiye göre, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, kendilerine yüzlerce kişiden gelen şikayetler üzerine operasyon düzenledi.

Binlerce mağdurun olduğu öğrenilen olayla ilgili, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 2 yıl boyunca gizli soruşturma yürüttü.

Polislerin elde ettiği deliler sonucunda “Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurma, Nitelikli Dolandırıcılık, Rüşvet, Vergi Usul Kanuna Muhalefet” suçlarını işleyen çeteyi çökertmek için harekete geçti.

Servetine servet kattı! Hande Erçel'in 6 ayda kazandığı para dudak uçuklattı! Servetine servet kattı! Hande Erçel'in 6 ayda kazandığı para dudak... Haberi Görüntüle

PARAVAN ŞİRKETLER KURULDU

21 farklı şirket kuran suç örgütü lideri Orhan Karaderili, operasyonda İstanbul Suadiye'deki ultra lüks villasında yakalandı. Örgüt liderinin şirketleri ise yakın arkadaşları, abisi, eniştesi, kayınçosu gibi kişilere kurdurduğu ortaya çıktı. 

Bu şirketlerle Yalova'nın Termal, Kütahya'nın Emet, Aydın'ın- Kuşadası ve Muğla'nın Bodrum ilçelerinde hisseli tapuları usulsüz bir şekilde bölerek tatil yapma vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi.

Servetine servet kattı! Hande Erçel'in 6 ayda kazandığı para dudak uçuklattı! Servetine servet kattı! Hande Erçel'in 6 ayda kazandığı para dudak... Haberi Görüntüle

OYUNCU PAZARLAMA DİREKTÖRÜ ÇIKTI

Mağdurları internet, telefon, SMS gibi yollarla "bedava tatil kazandınız" diyerek Termal ilçesindeki Terma City Otel'de ağırlayan suç örgütünün pazarlama direktörünün ise ünlü oyuncu Yusuf Atala olduğu ve “line manager” olarak adlandırıldığı öğrenildi. Orhan Kardereli'nin eniştesi olduğu öğrenilen Atala'nın örgütte kilit isimler arasında yer aldığı bildirildi.

8-10 milyar lira civarında usulsüz mal varlığı edindikleri değerlendirilen suç örgütünün vatandaşları haftada ortalama 4,5 milyon lira dolandırdığı tahmin ediliyor.

Operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. 11'i tutuklandı ve 16 zanlı adili kontrolle serbest bırakıldı.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading