Yandex Metrica
SON DAKİKA

Uzmanlardan kurban etine ilişkin uyarı! İyi muhafaza edilmeyen etlere dikkat: Kurban eti nasıl saklanır?

Uzmanlardan kurban etine ilişkin uyarı! İyi muhafaza edilmeyen etlere dikkat: Kurban eti nasıl saklanır?

Kurban bayramın sayılı güler kala kurban kesecek oan vatandaşlar sıcak havalarda etlerin nasıl muhafaza edilmes igerektiği sorularını araştırmaya başladı. Tarım Orman İl Müdürlüğü ise kurban etinin boulmadan taşınması, soğutulması ve saklanmasına ilişkin bilgileri paylaştı. İşte umanlardan kurban etinin saklanmasına ilişkin detaylar...  

Yaşam

11.06.2024, 15:45

Aydın Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan ya ayına denk gelen Kurban Bayramında etlerin soğutulması, saklanması ve taşınmasına ilişkin merak edilenleri açıkladı. 

En acı veda! Oyuncu Akın Akınözü tabutun başında hıçkırıklara boğuldu! En acı veda! Oyuncu Akın Akınözü tabutun başında hıçkırıklara boğuldu! Haberi Görüntüle

UZMANLARDAN KURBAN ETLERİNE UYARI

Vatandaşların kurban kesimi sonrasında etleri bozulmadan muhafaza etmek için dikkat etmesi gereken püf noktalara değinen Tarım Orman Bakanlığı yetkilileri, etlerin taşınırken kullanılan malemelerin uygun koşullarda muhafaza edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Şarkıcı Karsu'dan davullu zurnalı kına gecesi! Hollandalı kayınvalidenin taktığı takı pes dedirtti! Şarkıcı Karsu'dan davullu zurnalı kına gecesi! Hollandalı kayınvalidenin taktığı takı... Haberi Görüntüle

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?

Etlerin taşınırken kova veya poşet kullanılmaması gerektiği, sağlığa zarar veren maddelerin ete teması halinde sağlık sorunlarına yol açaileceğini belirten uzmanlar, etlerin hava alması gerektiğini belirtti. 

Etlerin saklanması için ise sakatatların 3 derecei etlerin 7 derece veya daha düşük sıcaklıklarda muhafaza edilmesi gerektiği vurgulandı. 

Uygun boyutlarda ambalajlanan etlerin bir ay, şoklanan etlerin -18 derecede 6 ay boyunca saklanabileceğini ifade eden uzmanlar, etlerin kavurma yapılarak saklanması halinde de bir yıl boyunca etlerin muhafaze edileceğini belirtti. 

Sakatatların ve işkembenin ise çok iyi derecede temizliğinin yapılması, sağlığa zararlı kimyasalların ise kullanılmaması gerekriğini belirterek, kısa sürede tüketilmesi gerektiği vurgusu yapıldı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading