Yandex Metrica
SON DAKİKA

Yunan şarkıcı Despina Vandi'den Çeşme konserinde skandal: Atatürk posteri var diye sahneye çıkmadı

Yunan şarkıcı Despina Vandi, Türk bayrağı ve Atatürk posteri var diye sahneye çıkmadı. Seyirciler tepki olarak hep birlikte İzmir Marşı okurken Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ise 'İvedilikle bu şehrin sınırlarını terk et' talimatı verdi.

Yaşam

18.07.2024, 11:50

Dün akşam Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi tarafından Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda eğitim yararına düzenlenen konserde büyük bir skandal yaşandı.

Yunan şarkıcı Despina Vandi, ‘Türk Eğitim Vakfı’ için Çeşme’de sahneye çıkacaktı. Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini görünce çıkmadı. Bayrağın ve Atatürk’ün resminin indirilmesini istedi. Yunan şarkıcının bu talebi büyük tepki çekti.

Skandalın ardından açıklama yapan Vakfın İzmir Şubesi Başkanı Gülnur Sonbayraktar, son dakikada elde olmayan nedenlerle Despian Vandi'nin konsere çıkamadığını belirtti. Gülnur Sonbayraktar, isteyenlere biletlerin iade edilebileceğini söyledi.

Babası İbrahim Tatlıses'le kavgalı olan Dilan Çıtak'tan olay hamle Babası İbrahim Tatlıses'le kavgalı olan Dilan Çıtak'tan olay hamle Haberi Görüntüle

İZMİR MARŞI SÖYLEDİLER

Konserde Despina Vandi ile sahneyi paylaşması planlanan TEV korosunun İzmir Marşı'nı seslendirdi. Türk seyirciler de, İzmir marşı söyleyerek Despina'yı protesto ettiler.

Ünlü oyuncu Serel Yereli'den tepki çeken hareket! Türk bayrağı atlında sevgilisiyle pozları olay oldu! Ünlü oyuncu Serel Yereli'den tepki çeken hareket! Türk bayrağı atlında... Haberi Görüntüle

''NEFESİNİZİ YORMAYA DEĞMEZ''

Yaşananların ardından sahneye çıkan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, eğitim yararına olan konsere belediye olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini ancak Despina Vandi'nin sahneye çıkmak istemediğini öğrendiğini söyledi. Lal Denizli, sözlerine şu şekilde devam etti;

"Çünkü Türk bayrağı ve Atatürk'ün posterinin inmesini istiyormuş. Hiç yuhalamayın, bu güzel nefeslerinizi yoracağınız bir insan bile olmadığını düşünüyorum kendisinin. Biz bu toprakları kazanmak için çok fazla şehit verdik ve biz her zaman kardeşliğin ve ebedi dostluğun kazanacağına inanan ve bu inançta olan insanlarız."

Pelin Akil'den boşanma iddilarına çarpıcı yanıt! Ben dolandırılmam... Pelin Akil'den boşanma iddilarına çarpıcı yanıt! Ben dolandırılmam... Haberi Görüntüle

"HİÇBİR GÜÇ BAYRAĞIMIZI VE ATATÜRK POSTERİNİ İNDİREMEZ"

Yaşananların Yunan şarkıcı için bir ders olmasını gerektiğinin altını çizen Lal Denizli, "Hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye yeltenemez. Bunu aklından da geçiremez. Hanımefendi ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin. Sakinlikle, sükunetle. Ama dilerim bir daha gittiği hiçbir ülkede o ülkenin kanla elde edilmiş bayrağını, bir sürü vatan evladını gömdükleri ve onun sembolü yaptıkları bayraklarını indirmeyi aklından dahi geçirmez. Dilerim bu ona tarihi bir ders olur." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından konser, TEV korosunun seslendirdiği şarkılarla devam etti.

Acil paraya ihtiyacı olanlar o bankaya koştu! Sıfır faizle 45.000 TL'ye kadar nakit desteği annda hesaplarda! Acil paraya ihtiyacı olanlar o bankaya koştu! Sıfır faizle 45.000... Haberi Görüntüle

DESPİNA VANDİ'DEN AÇIKLAMA

Yunan şarkıcı Despina Vandi, yaşananlarla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“TEV’in, tek taraflı olarak etkinliğin konser olma niteliğini değiştirmeye karar veren, etkinliğe yasaklanmış ve mutabık kalınmamış siyasi bir anlam yükleyen kusuru nedeniyle, söz konusu etkinliğe katılmamın mümkün olmadığını bildiririm.”

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading