Yandex Metrica

2,5 milyar dolar örgüte akıyor! PKK'nın petrol vurgunu! Suriye'nin rezervleri örgütün eline geçti

2,5 milyar dolar örgüte akıyor! PKK'nın petrol vurgunu! Suriye'nin rezervleri örgütün eline geçti

Suriye'nin petrol rezervi oluk oluk terör örgütü PKK'ya akıyor! ABD yönetimi Esed rejimine Sezar yaptırımları olarak bilinen müeyyideleri yürürlükte tutmasına karşın stratejik ortağı PKK/YPG elindeki ham ve işlenmiş petrolün en büyük kısmını rejim bölgesine satarak, Suriyelilerin yılda 2,5 milyar dolarlık petrolünü gasbediyor.

Ekonomi

26.06.2024, 21:28

Türkiye'nin sözde NATO müttefiki ABD'nin kol kanat gerdiği PKK, Suriye'nin petrol bölgelerini işgal etti. Suriye'de petrol sahalarının yüzden 70'inden fazlasını işgal eden terör örgütü PKK/YPG, yurt içi ve yurt dışına satışlar yaparak Suriyelilerin yılda 2,5 milyar dolarlık petrolünü gasbediyor.

Terör örgütü PKK, Suriye'de bulunan petrol sahalarının yüzde 70'inden fazlasına el koydu. Örgüt petrol satışı ve kaçakçılıktan önemli gelir elde ediyor. Halihazırda Deyrizor ilinde Ömer, İzbe, Tenek ve Koniko ile Haseke ilinde Süveydiyye ile Rumeylan, PKK/YPG'nin işgalinde bulunan en büyük petrol ve gaz sahalarının başında geliyor.

Suriye 2011'de başlayan iç savaş öncesinde 386 bin varil petrol üretiyordu. AA'nın örgüt tarafından işletilen sahalarda sondaj ve sevkiyatlardan sorumlu kaynaklardan edindiği bilgiye göre, örgüt işgal ettiği bölgelerde günlük en az 150 bin varil petrol çıkarıyor.

Peynir ekmek gibi sıfır araç satacaklar: Fiyatlar tam 200 bin TL düştü: Volkswagen, Ford, Renault... Peynir ekmek gibi sıfır araç satacaklar: Fiyatlar tam 200 bin... Haberi Görüntüle

PETROL SEVKİYATI GÖRÜNTÜLENDİ

PKK/YPG'li teröristlerin işgal ettiği Haseke ilinde çalıştırdığı atbaşı pompalarını ve Irak'ın kuzeyine Simelke Sınır Kapısı'na gönderilen petrol taşıyan tırlar AA muhabirlerince görüntülendi. Söz konusu görüntülerde onlarca petrol yüklü tırın, Simelke Sınır Kapısı ile Mahmudiye geçiş noktasından Irak'ın kuzeyine girdiğini ortaya koyuyor.

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki bölgelerde tır şoförlüğü yapan Mustafa Mustafa, AA muhabirine, ham petrolü tanker yüklü tırlarla Irak'ın kuzeyine ve Esed rejiminin kontrolündeki bölgelere taşıdıklarını söyledi.

Mustafa, "Tankerleri özerk yönetime bağlı özel toplanma noktalarından dolduruyoruz. Genelde gece saatlerinde Simelke Sınır Kapısı'ndan ve diğer kaçak geçiş noktalarından Irak'ın kuzeyine geçiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Mustafa Rejim bölgesine ve Irak'ın kuzeyine petrol kaçakçılığının bağımsız tüccarlar vasıtasıyla yapıldığı görünse de sevkiyatın sözde "özerk yönetim" tarafından organize edildiğini belirterek, Irak'ta bir kısım petrolün kara borsada kalanının da sözde "özerk yönetime" bağlı kişilere satıldığını ifade etti.

PKK/YPG'li teröristler, petrol üretimindeki teknik altyapı ve lojistik sorunları nedeniyle günlük binlerce varil ham petrolü Irak'ın kuzeyine sevk ediyor.

Araç sahipleri deponuzu mutlaka fulleyin: Benzin ve motorine kallavi zam geliyor Araç sahipleri deponuzu mutlaka fulleyin: Benzin ve motorine kallavi zam... Haberi Görüntüle

VARİLİNİ 30 DOLARDAN SATIYORLAR

Yurt dışında rafine edilen petrolün bir kısmı tekrar terör örgütünün işgalindeki bölgelere geri getirilirken kalan kısım ise tankerlerle Irak'ın kuzeyine taşınarak burada kaçak yollarla satılıyor. PKK/YPG'nin işgal ettiği sahalardan ülke içinde ve dışında petrol satışı ile pazarlama çalışmalarını 2017'ye kadar Ali Şiir adlı terörist yürütüyordu.

Bu iş, 2017'den sonra, daha önce Irak'ta faaliyette bulunan ve terör örgütü PKK'ya 1994'te katılan Cezire Petrol Şirketinin yöneticisi, PYD'nin sözde eski Eş Başkanı Şahoz Hasan'a devredildi.

Hasan, Ebu Dello kod adlı Fuat Muhammed isimli aracı vasıtasıyla üretimin bir kısmını Simalka ve Mahmudiye ve el-Velid geçiş noktalarından Irak'ın kuzeyinde pazarlıyor. Terör örgütü, Irak'ın kuzeyine ulaştırdığı petrolü varili 30 dolardan satıyor.

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

1

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading