Yandex Metrica

Emeklileri yasa boğan haber SGK'dan geldi: O şartlara uymayan kişilerin maaşları kesilecek ve faiziyle geri alınacak

Emeklileri yasa boğan haber SGK'dan geldi: O şartlara uymayan kişilerin maaşları kesilecek ve faiziyle geri alınacak

SGK, emeklileri kara kara düşündürecek haberi duyurdu. 16 milyon emekli vatandaşın bulunduğu Türkiye'de artık o şartları sağlamayan emeklilere maaş verilmeyecek ve ödenen paralar faiziyle geri alınacak. Sosyal Güvenlik Kurumu ise bu olayda oldukça kararlı.

Ekonomi

25.06.2024, 14:35

16 milyon emekli maaşı alan vatandaşı yakından ilgilendiren kara haber Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geldi. Tanıdığı, yakını olan kişileri emekli edebilmek adına, emekli maaşından faydalanabilmek için sigortalı gösteren vatandaşlar büyük cezalar ile karşı karşıya.

Sosyal Güvenlik Kurumu bu kişilerin tespit edilmesi için düğmeye bastı. İş yerinde çalışmayan kişilere sigorta yapan ve sahte iş yeri girişiminde bulunan vatandaşlar büyük yaptırımlar ile karşılaşacak.

O ilimizden petrol fışkırdı: 100 bin varillik rezerv! İki dağın arasından oluk oluk akıyor! O ilimizden petrol fışkırdı: 100 bin varillik rezerv! İki dağın... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞI ARTIK VERİLMEYECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tanıdığı vasıtasıyla sigortalı gösterilip, emekli edilen vatandaşların tespit edilmesi için çalışmalara başladı. Bu şekilde emekli olanların tespit edilmesi durumunda emekli maaşlarının kesileceğini ve o zamana kadar ödenen paraların faiziyle geri alınacağını açıklandı.

Buna ek olarak sahte iş yeri ve sahte sigortalılık ile mücadelesinde son derece kararlı olan SGK, yeni bir platform kurarak bu kişilerin peşine düştü. 

İşçi ve işverenin dikkatine! Çalışanlar arasındaki ücret farkı ayrımcılık tazminatına sebep oluyor! İşçi ve işverenin dikkatine! Çalışanlar arasındaki ücret farkı ayrımcılık tazminatına... Haberi Görüntüle

SGK DÜĞMEYE BASTI

Sosyal Güvenlik Kurumu, sahte sigortalılık ile mücadele kapsamında çalışmalarını hızlandırdı. Bu konuya oldukça önem veren SGK, yeni kurduğu platform sayesinde vatandaşların da ihbarda bulunmasını kolaylaştırıyor.

SGK uzmanlarından da bu yönde girişimlerde bulunan kişilere ise uyarı geldi. SGK tarafından bu kişilerin tespit edilmesi durumunda bağlanan emekli maaşları kesilecek, o güne kadar ödenen maaşlar yasal faizi ile birlikte geri alınacak.

Habere Tepki Ver

3

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading