Yandex Metrica

Otoyol ve köprülere zam var mı? Kalkınma Yolu Projesi'nde son durum: Bakan Uraloğlu canlı yayında açıkladı

Otoyol ve köprülere zam var mı? Kalkınma Yolu Projesi'nde son durum: Bakan Uraloğlu canlı yayında açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraoğlu, Türksat 6A uydusunun 9 Temmuz'da uzaya gönderileceğini bildirdi. Otoyol ve köprülere zam yapılıp yapılmayacağına dair iddiaları da cevaplayan Bakan Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi hakkında da bilgiler verdi.

Gündem

04.07.2024, 00:18

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraoğlu, Türksat 6A uydusunun 9 Temmuz'da uzaya gönderileceğini bildirdi. Otoyol ve köprülere zam yapılıp yapılmayacağına dair iddiaları da cevaplayan Bakan Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi hakkında da bilgiler verdi.

CNN Türk canlı yayınında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sınırlarımızın hemen ötesinde teröristan kurdurmayız Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sınırlarımızın hemen ötesinde teröristan kurdurmayız Haberi Görüntüle

9 TEMMUZ'DA FIRLATILACAK

Uzayda yörüngeler var. Orada ancak sizin hakkını aldığınız yörüngelere uydu fırlatabiliyorsunuz. Yani orada bir ön almanız gerekiyor. Bazen ihtiyacınız yoksa bile, o hakkınızı almanız gerekiyor. Bizim şu an 5 tane haberleşme uydumuz var sivil ve askeri olarak. Biz 5 tane haberleşme uydusu ile dünyanın 3,5 milyar nüfusunu kapsıyoruz. Uydu üreticiliği yapan 11. ülkeyiz. Bundan sonra uydu pazarlamacılığını da yapmış olacağız. Uzayda bir 15 ay da görev yapacak uydumuz olmuş olacak. Bu senenin sonunda göreve başlamış olacak. Fırlatma SpaceX tesislerinden olacak. Uydumuz zaten gitti son rütuşları yapılıyor. Bizim için özellikle askeri haberleşme daha kıymetli. Bunu riske atacak hiçbir sürecin içinde olmamamız gerekiyor. Uzaydaki sürekliliğimizi devam ettirmiş olacağız. Ukrayna'daki savaşta bu alçak yörünge uyduları kullanıldı örneğin. Burası bizim hava operasyonlarımızda bu işimize yarayacak. Tabi henüz tek başına yeterli değil. 10 sene 20 sene önce 'İHA yapacağız' tartışmalarından bugün bırakın güvenliği, orman yangınlarında 14 tane SİHA kullanılıyor. Hayatımızın o kadar içine girdi ki. Onu yapan ülke bugün geldi 6A'yı yaptı. Yazılımı, fikri mülkiyeti üretimi tamamen bize ait. Yerlilik yüzde 80 üzerinde. Genel üretimi bizde, yüzde 10-15 civarında dış girdi var. Bu da başlangıç için çok normal. Birçok testler yapılıyor. Uydunun çalışılabilirliğini test ettik. İlmek ilmek giden bir süreç. Uzaya göndermemeliyiz onu diyerek içeri bir toz tanesinin bile girilmemesi sağlanıyor. Elbette uydumuza bir zarar versin de istemeyiz ama bir ameliyathane titizliği ile çalışılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkıma son vermek için İsrail durdurulmalı Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkıma son vermek için İsrail durdurulmalı Haberi Görüntüle

OTOYOL VE KÖPRÜLERE ZAM VAR MI?

2022 yılının Ocak ayından itibaren otoyol köprü vs geçiş ücretlerine bu yılın başına kadar zam yapmadık. Enflasyonu tetiklemesin diye. 2 yıl içinde hiçbir iyileştirme yapmadık. Garanti ödemelerdeki açık ve bakım onarımları karşılayamaz olması sebebiyle zam yapmamız gerekiyordu yapmadık. Geçen ay bir düzenleme yaptık. Şu an önümüzde fiyatları güncelleyelim diye bir program yok. Şunu söyleyebilirim, bu düzenlemeyi yaptıktan sonra geçen araç sayısında bir değişiklik olmadı. Geçen sene aynı tarihlerle kıyaslayarak söyleyebilirim. Dövizdeki, enflasyondaki değişiklikler bazı ücretleri büyüttü.

Mümessilin ihbarıyla ortaya çıktı! Doktorlardan akıllara zarar 'kuğulu' ilaç oyunu! Mümessilin ihbarıyla ortaya çıktı! Doktorlardan akıllara zarar 'kuğulu' ilaç oyunu! Haberi Görüntüle

KALKINMA YOLU PROJESİ'NDE DURUM

Orta Koridor bizim olduğumuz koridor en güvenlisi. 35 günde Çin'den çıkan mal, Londra'ya gidebiliyor. Gazze'deki vahşetten dolayı maalesef Yemen'deki problemlerden dolayı İsrail ve bazı ülkelerin kullanımı noktasında risk oluştu. Ulaşma süresi 45 güne ulaştı. Kalkınma Yolu Koridoru'nu bugün bitirmiş olsaydık çok güzel bir sonuç olacaktı. 45 günde dolaşan trafik 25 günde düşecekti. Önümüzdeki yıl ilk fazı bitecek. Buraya kadar gelecek yükler karaya çıkacak ve 1200 km güzergahıyla ülkemize girecek. Yeni bir sınır kapısı kararı var. Irak'ın iç dengeleri, siz netleştirin kararınız bizim kararımızdır diyoruz. Onlar da karar verdiler. Ovaköy'den 2 sınır kapısı açılma kararı var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Terör örgütü kıpırdayamaz hale geldi' Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Terör örgütü kıpırdayamaz hale geldi' Haberi Görüntüle

HAYDARPAŞA GARI'NI BAKANLIĞA DEVREDECEĞİZ

İstanbul'un tarihine ışık tutmaya başladık. 12 bin adet sikke bulundu orada. Marmarayla beraber garın görevini önemli anlamda tamamladığını söyleyebilirim. Bağlantıları sağlıyoruz. Yolcu aktarımında kullanmayacağız. Belli bölümleri biz, belli bölümleri Turizm bakanlığına aktardık. Bu sene sonunda bitirip Turizm bakanlığına devredeceğiz. Gar lokantasını da muhtemelen açacağız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading