Yandex Metrica

Sitede Ara

Yargıtay'dan internet bağımlısı eşlere emsal karar! İnstagram, Facebook ve TikTok boşanma sebebi sayıldı!

Yargıtay'dan internet bağımlısı eşlere emsal karar! İnstagram, Facebook ve TikTok boşanma sebebi sayıldı!

İnternet ve telefon bağımlısı çiftlere Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar. Artık instagram, Tiktok ve Facebook bağımlılığı nedeniyle eşler arasında çıkan anlaşmazlıklar boşanma sebebi sayılacak

Gündem

03.07.2024, 15:09

Günümüzde sosyal medya bağımlılığı 7'den 70'e herkesi etkilemeye devam ediyor. Ancak sosyal medya ağımlılığı vetelefon bağımlılığının aile yapılarını da zedelediği için yargıtaydan emsal bir karar yayınlandı. 

Kök maaşı 8 bin lira ve altında olanlar zam almayacak mı? Kök maaşı 8 bin lira ve altında olanlar zam almayacak... Haberi Görüntüle

İNTERNET BAĞIMLISI EŞE ŞOK KARAR

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 'internet bağımlısı eşin ailesine ve çocuklarına yeterli ilgiyi göstermemesi nedeniyle boşanma sebebi' saydı. Gebze'de karşılıklı boşanma davası açan ve eşlerin birbirleri arasında internet bağımlılığı nedeniyle evine ve ailesine ilgi göstermeyen çiftleri Gebze Aile Mahkemesi kusurlu buldu. 

Taraflar istinafa başvurdu ve Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi ayrı ayrı esastan reddine karar verdi. Ancak taraflar temyiz başvurusunda bulundu ve dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne gönderildi.

Teröre 'BOZDOĞAN-44' darbesi! Şırnak'ta çok sayıda terörist öldürüldü Teröre 'BOZDOĞAN-44' darbesi! Şırnak'ta çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

AİLESİNE İLGİ GÖSTERMEYEN EŞ MAHKEMELİK OLDU

Yargıtay 2. Hukuk dairesi ise tarafları kusur incelemesi nedeniyle onama ilamında,  "Tarafların iddia, savunma ve dayandıkları belgelere, uyuşmazlığın hukuki nitelendirilmesi ile uygulanması gereken hukuk kurallarına, dava şartlarına, yargılamaya hâkim olan ilkelere, ispat kurallarına ve temyiz olunan kararda belirtilen gerekçelere göre davacı-davalı erkek vekilinin temyiz itirazları yerinde görülmemiştir. Tarafların iddia, savunma ve dayandıkları belgelere, uyuşmazlığın hukuki nitelendirilmesi ile uygulanması gereken hukuk kurallarına, dava şartlarına, yargılamaya hâkim olan ilkelere, ispat kurallarına ve temyiz olunan kararda belirtilen gerekçelere göre davalı-davacı kadın vekilinin temyiz itirazları yerinde görülmemiştir" belirterek temyiz itirazını reddetti.  

İnternet bağımlısı eşin, evine ve çocuklarına ilgi göstermediği gerekçesiyle Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından kabul edildi. 

Aile bağlarını zedeleyen sosyal medyanın ise kısıtlanmasını savunan bireyler,  "Evde bulunduğumuz zaman sosyal medyada biraz vakit geçiriyoruz. Eşim de benimle birlikte sosyal medyada zaman geçiriyor. Gençler ve ebeveynler ağırlıklı olarak TikTok'ta vakit geçiriyor. Çocuklar, ebeveynlerinin sosyal medyada çok vakit harcadığını görünce onlar da alışıyor. Sosyal medya uygulamaları kapatılmalı veya sınırlandırılması gerekiyor" dedi. 

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading