Yandex Metrica

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında prim artış oranı belli oldu: Kim ne kadar ödeyecek?

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında prim artış oranı belli oldu: Kim ne kadar ödeyecek?

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, trafik sigortasında temmuz ayı azami prim artış oranının yüzde 3,5 olduğunu açıkladı. Peki ortalama bir otomobil için sigorta bedeli ne kadar çıkıyor? Sigorta uzmanı kasko yaptırmak için en ideal tarihi açıkladı. İşte detaylar haberimizde...

Ekonomi

11.06.2024, 08:18

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan araç sahiplerini yakından ilgilendirecek bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamayla birlikte trafik sigortasında temmuz ayı azami prim artış oranı belli oldu

SEDDK, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (zorunlu trafik sigortası) primlerinin artış oranını açıkladığı genelgeyi yayımladı.

Bakan Yumaklı müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara aktarılıyor Bakan Yumaklı müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara aktarılıyor Haberi Görüntüle

TRAFİK SİGORTASINDA PRİM ARTIŞI BELLİ OLDU

Yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi;

"Madde 1-14/07/2007 tarih 26582 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında tarife uygulama esasları hakkında yönetmeliğin geçici 11. maddesinin 2. fıkrası uyarınca 2024 yılı haziran ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan azami primler, 2024 yılı temmuz ayı için yüzde 3,5 artırılarak uygulanır" 

Peki ortalama bir otomobil için sigorta bedeli ne kadar çıkıyor? Sigorta uzmanı kasko yaptırmak için en ideal tarihi açıkladı. 

Sondaj kulesi sayıları düştü! Petrol üretimleri azaldı: Dünya şaşkınlıkla gelişmeleri takip ediyor Sondaj kulesi sayıları düştü! Petrol üretimleri azaldı: Dünya şaşkınlıkla gelişmeleri... Haberi Görüntüle

''SİGORTA ŞİRKETLERİ KÖTÜ SÜRÜCÜLERİ SİGORTA YAPMAKTAN KAÇINIYOR''

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı, konuyla ilgili merak edilenleri Milliyet'e anlattı.

Turusan Bağcı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Trafik sigortası prim artışları maliyet endeksine göre belirlenecekti. Yani araç fiyatlarındaki artışa, parça fiyatlarındaki artışa, onarım maliyetlerine bakılacaktı. Bununla ilgili TÜİK’in verileri baz alınıp trafik sigortasında bunun ortalamasına göre maliyet çıkarılıp fiyat artışları buna göre belirlenecekti. Haziran ayı için yüzde 3.5 gibi bir artış yapılmıştı. Temmuz ayında da yüzde 3.5’lik bir artış belirlendi. Artış oranlarına başta sigorta şirketleri olmak üzere çok ciddi itirazlar geliyor. ‘Sadece enflasyon yüzde 75, yüzde 3.5 seviyesi düşük. Biz yüzde 140 oranında zarar ediyoruz’ diyorlar. Sigorta şirketleri kötü sürücüleri sigorta yapmaktan kaçınıyor. Yılda 3’ten fazla kaza yapan sürücüler var. Şu anda 22 milyon hiç kaza yapmayan sürücü var. 1.2 milyon yaklaşık 1 ve üzeri hasar yapanlar var. İyi sürücülerden, ‘Biz kötü sürücülerin primini ödüyoruz. Ben 20 yıldır hasar yapmıyorum. Yüzde 50 hasarsızlık indirimine ulaşmama rağmen neden 16 bin TL trafik sigortası ödüyorum’ diyenler var. ‘Biz kötü sürücüyü finanse etmek istemiyoruz. İyi sürücü ile kötü sürücü arasında fark artsın’ diyorlar. Bir taraftan sigorta şirketleri trafik sigortası primlerinin çok az arttığını söylüyor. Serbest tarifeye geçilmesi yönünde talepler var. Bu primleri biz serbestçe belirleyelim, kötü sürücüden çok daha fazla alalım, iyi sürücüye indirim yapalım demek.

65 yaş aylığı, engelli ve evde bakım maaşı alanlara müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Ödemeler hesaplara yatıyor 65 yaş aylığı, engelli ve evde bakım maaşı alanlara müjde:... Haberi Görüntüle

''İYİ SÜRÜCÜ İLE KÖTÜ SÜRÜCÜ ARASINDA 7 KAT FARK VAR''

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu olarak biz bir taraftan iyi sürücülere taban fiyat gelmesinden yanayız, kötü sürücülerde tavan biraz daha yükseltilebilir. En azından kötü sürücüye belki bir basamak daha ilave edilebilir. Serbest fiyata karşıyız. Ülkemizdeki kaza oranlarının düşürülmesi gerekiyor. Avrupa’da trafik kazası sayısı bizim ülkemizle aynı ancak bizim ülkemizde ölüm oranı 3 kat daha fazla. Kazayı önleyici tedbirlerin artırılması gerekiyor. Bunlar çözülmeden fiyat serbestisi piyasada sıkıntı yaratacak gibi duruyor. Şu anda iyi sürücü, 5 yıldan fazla kaza yapmayan sürücü yüzde 50 indirim alıyor. Kötü sürücü her yıl kaza yaptıkça birinci yıl yüzde 100, ikinci yıl yüzde 150, üçüncü yıl sonrası yüzde 200 sür prim almaya devam ediyor. İyi sürücü ile kötü sürücü arasında 7 kat fark var.

Paralar tükendi! Herkes ATM'ye koştu: Dev banka iflas etti! Paralar tükendi! Herkes ATM'ye koştu: Dev banka iflas etti! Haberi Görüntüle

ORTALAMA BİR ARAÇ NE KADAR ÖDÜYOR?

Şu anda ortalama hususi bir araç satın alan kişi 4’üncü kademeden yani ilk kez sigorta yaptıracaksa 9560 TL trafik sigortası bedeli ödemekte. 4’üncü kademeden ilk kez sigorta yaptıracak bir elektrikli araç sahibinin ödeyeceği trafik sigortası bedeli ise ortalama 8604 TL civarında. Yılda 3’ten fazla kaza yapan kişilerin rehabilitasyona tabi tutulması, ehliyetinin alınması gerekiyor. Ehliyet ceza puanlarının sigorta şirketlerine açılması, sigorta puanı gelmesi ve kişiye özel fiyatlama yapılması gerekiyor.

İBB'den yeni zam! Tarife belli oldu: 1200 liradan 2 bin 500 liraya çıkarıldı! İBB'den yeni zam! Tarife belli oldu: 1200 liradan 2 bin... Haberi Görüntüle

KASKO YAPTIRMAK İÇİN EN İDEAL AY HANGİSİ?

Kasko fiyatlarında indirim haziran ayı için de devam ediyor. Kasko poliçesi yaptırmak için en iyi ay haziran ayıdır. Kaskosu olmayanlar mutlaka yapmalıdır. Çünkü araç maliyetlerinde temmuz başında artışların bekleniyor olması, kasko fiyatlarını temmuz ayından itibaren yukarıya çekecektir. Bazı marka ve modellerde çok indirim olmazken bazı markalarda ciddi indirimler yapılıyor. Haziran ayı kasko yaptırma ayıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading