Yandex Metrica

Bu ayıp tarihe geçecek: CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tel-Aviv kardeş şehir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumunda İsrail'in başkenti Tel Aviv ile yapılan kardeş şehir protokolünün iptali ve Filistin'in Gazze şehriyle kardeş şehir olunması teklifi görüşüldü. Oturum sırasında bir grup gencin İzmir ile İsrail’in Tel Aviv şehri arasında bulunan “kardeş şehir” protokolünü proteste etmesi damga vurdu.

Gündem

11.06.2024, 15:16

İzmir Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısında İsrail'in başkenti Tel Aviv ile yapılan kardeş şehir protokolünün iptali ve Filistin'in Gazze şehriyle kardeş şehir olunması teklifi görüşüldü. İsrail'in Gazze saldırılarını protesto eden bir grup ise Tel Aviv ile olan kardeş kent protokolünün iptalini talep etti. Toplantının yapıldığı sırada bir grup genç protokolün hala devam etmesini protesto etti. 

Çetin Özataç kimdir? Çetin Özataç neden öldü? Çetin Özataç kimdir? Çetin Özataç neden öldü? Haberi Görüntüle

"ACİL BİR ŞEKİLDE İPTAL EDİLMELİ"

Protestocu gençlerden biri, “Halkın gençlerin sorularına yanıt vermeyecekseniz kimlerin sorularına yanıt vereceksiniz bilmiyoruz. Sizler sorularımızı yanıtlamak yerine bizi böyle bir tabloyla karşılıyorsunuz. Temel sorumuz şu: İlk gündemde Gazze ile protokol imzalamayı tartıştınız. Yıllardır Gazze’de katliam yapan İsrail ile kardeş şehir protokolünüzü geri çekecek misiniz? Acil bir şekilde Tel Aviv ile olan protokol iptal edilecek!” dedi. 

13 ilde DEAŞ operasyonu: 72 şüpheli yakalandı 13 ilde DEAŞ operasyonu: 72 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

PROTOKOL HUKUK KOMİSYONUNA SEVK EDİLDİ 

Meclis toplantısında İsrail'in Tel Aviv kenti ile olan kardeş şehir protokolünün iptal edilmesi talebiyle AK Parti ve MHP grup başkanvekillerinin verdiği önerge oy birliğiyle kabul edilerek hukuk komisyonuna sevk edildi.

Chery Türkiye'de fabrika kuracak mı? Chery Türkiye'de yatırım yapacak mı? Chery Türkiye'de fabrika kuracak mı? Chery Türkiye'de yatırım yapacak mı? Haberi Görüntüle

KONUYU GÜNDEME GETİREN İLK AK PARTİ OLMUŞTU

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Parti grubu olarak İzmir ile Tel-Aviv arasındaki "kardeş şehir" kararının kaldırılması, Gazze'nin tüm ilçelerce "kardeş şehir" ilan edilmesi için teklif sunacaklarını ifade etti.    

Selçuk Bayraktar'dan 15 Temmuz paylaşımı Selçuk Bayraktar'dan 15 Temmuz paylaşımı Haberi Görüntüle

"SAFSATAYA ACİLEN SON VERİLMELİ"

İzmir'in de Türkiye gibi Gazze halkının mücadelesinin yanında olduğunu ifade eden Saygılı, şunları kaydetti:

"İzmir Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz yıllarda Tel-Aviv ile birbirini kardeş şehir ilan etmiş olması yeniden ele alınmalı ve bu kağıt üzerinde anlam ifade eden safsataya acilen son verilmelidir. İzmir, masum sivilleri ve günahsız yavruları katleden bir devletin ya da şehrin kardeşi olamaz, olmamalıdır. İzmir'in yanı, hamile kadınların, yaşlı sivillerin sığındığı kamplara gece yarısı ölüm bombaları kusan katillerin safı değildir. Bundan dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yönetici erke kamuoyu önünde çağrımı yapmak istiyorum, bu onulmaz ayıbı üzerinizde tarihi bir utanç olarak taşımaya son veriniz. Bir avuç katliamcı siyonist sizin kardeşiniz ise de bunu yüreklice kabul edip bu gerçeği İzmir ve İzmirliyle paylaşınız. Yok eğer safınız masum, mazlum ve mağdur Gazze halkıysa bunu da çekinmeden yüreklice ifade ediniz."

Kadir Ezildi ne ameliyatı oldu? Kadir Ezildi neden ameliyat oldu? Rahatsızlığı, hastalığı ne? Kadir Ezildi ne ameliyatı oldu? Kadir Ezildi neden ameliyat oldu?... Haberi Görüntüle

"AÇIK ÇAĞRIMIZDIR"

AK Parti İzmir hesabından yapılan paylaşımda ise "İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne açık çağrımızdır: Tel Aviv ile olan kardeş belediye protokolünü iptal edin!" ifadeleri kullanıldı.

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading