Yandex Metrica

Sitede Ara

2,3 milyar dolarlık yeni silah paketi! Pentagon son kozunu oynadı: Kırım'ı yok edin!

2,3 milyar dolarlık yeni silah paketi! Pentagon son kozunu oynadı: Kırım'ı yok edin!

ABD savunma bakanı, paketin tanksavar ve uçaksavar savunma önleme sistemleri gibi silahları içereceğini ve NASAMS ve Patriot önleme sistemlerinin daha hızlı tedarik edilmesine olanak sağlayacağını söyledi.

Dünya

03.07.2024, 14:02

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün Pentagon'da Ukraynalı mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, ABD'nin yakında Ukrayna'ya 2,3 milyar dolardan fazla güvenlik yardım paketi açıklayacağını söyledi .

Yetkili, özellikle silah paketinin, tanksavar ve hava savunma önleme sistemleri gibi silahları içereceğini ve aynı zamanda NASAMS ve Patriot önleme sistemlerinin daha hızlı satın alınmasına olanak sağlayacağını söyledi.

Öte yandan Petangon, Ukraynalılara, Kiev'in Kırım'ı uzun menzilli füze saldırılarıyla vurması için yeşil ışık yakıyor ; bu , ABD'nin Rusya'ya karşı politikasında büyük bir revizyona işaret ediyor . İlgili gelişme , ABD Savunma Bakanlığı temsilcisi Pat Ryder'ın editörlere yaptığı açıklamalarla bile doğrulandı.

Tacikistan'da neler oluyor? Halkı Müslüman olan ülkede başörtü ve dini bayramlar yasaklandı Tacikistan'da neler oluyor? Halkı Müslüman olan ülkede başörtü ve dini... Haberi Görüntüle

"KIRIM UKRAYNA'NIN PARÇASI"

Sadece Ukrayna'nın Rusya'ya karşı uzun menzilli silah kullanmasına ilişkin politikamızın değişmediğini söyleyebilirim diyen Pentagon sözcüsü, uzun mezilli silahların egemen Ukrayna topraklarında kullanılması gerektiğini söyledi. 

Fakat Pentagon'un Kırım konusundaki pozisyonunu netleştimesi gerektiği istediğinde Ryder, ABD'nin yaklaşımına göre "Kırım Ukrayna'nın bir parçası" ifadelerini kullandı.

Yunanistan silahlanıyor! 20 adet F-35 alımı komisyondan geçti Yunanistan silahlanıyor! 20 adet F-35 alımı komisyondan geçti Haberi Görüntüle

"SEVKİYATI HAZIRLAYIN"

Haziran ayı sonlarında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Batılı müttefiklerinden Ukrayna kuvvetlerine silah sevkiyatını "hızlandırmalarını" istedi.

"Almamız gereken kararların hızlandırılması gerekiyor. Bu savaşta karar vermede herhangi bir gecikme, insan hayatının kaybı anlamına gelir" diye vurgulayan Zelensky, "Rus füze rampalarının imhası" için silahların teslim edilmesi çağrısında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading