Yandex Metrica

Sahipsiz hayvan düzenlemesinde yeni detaylar ortaya çıktı: Sokağa atanın cezası 10 kat artacak

Sahipsiz hayvan düzenlemesinde yeni detaylar ortaya çıktı: Sokağa atanın cezası 10 kat artacak

Sahipsiz hayvan düzenlemesinde sona gelindi. Hayvanını terk edene verilen para cezası on kat artırılacak. Böylece 5 bin TL’lik ceza 50 bin TL’ye çıkartılacak. Saldırgan hale gelmiş, anatomik yapısı bozulan ve kuduz riski taşıyan köpeklerin de öncelikle barınaklara alınması, rehabilite olmaması durumunda ise uyutulması planlanıyor. 

Gündem

17.06.2024, 11:18

Uzun zamandır tartışma konusu olan başıboş sokak köpeği teröründe artan vakalar sonrası harekete geçildi. AK Parti, 30 gün boyunca sahiplendirilemeyen sokak köpeklerinin iğne ile 'uyutulmasının' öngörüldüğü bir yasa teklifi hazırlıyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de alınan görüşlerin ardından hazırlanan yasal düzenleme Meclis'e en kısa sürede gelecek ancak sokak köpeklerine yönelik yasal düzenlemede sona gelindi.

Mevcut, 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma kanununun bazı maddelerinde değişiklik öngören düzenlemeye göre, hayvanını terk edene verilen para cezası on kat artırılacak. Böylece 5 bin TL’lik ceza 50 bin TL’ye çıkartılacak.

The Acolyte 4. bölüm ne zaman çıkacak? Star Wars: Acolyte yeni bölüm ne zaman? The Acolyte 4. bölüm ne zaman çıkacak? Star Wars: Acolyte... Haberi Görüntüle

ÖNCELİK KUDUZ RİSKİ TAŞIYAN HAYVANLAR

Söz konusu teklifte, sokaklardaki başıboş köpeklerin yakalanması ve kısırlaştırılması ile ilgili hükümler belirlendi. Bu bağlamda, saldırganlaşmış, anatomik yapısı bozuk ve kuduz riski taşıyan köpekler öncelikli olarak toplanacak ve barınaklara yerleştirilecek. Rehabilite edilemeyen ve bir ay içinde sahiplendirilmeyen köpekler uyutulacak.

Mahallelerde bulunan vatandaşların beslediği zararsız köpeklere dokunulmayacak ancak tek şart var. Söz konusu köpekler kısırlaştırılmışsa. Kısır olmayanlar ise kısırlaştırıldıktan sonra bulundukları yerde kalacak.

TÜİK resmi rakamları açıkladı: Kahramanmaraş'taki çifte deprem felaketinde kaç kişi öldü? TÜİK resmi rakamları açıkladı: Kahramanmaraş'taki çifte deprem felaketinde kaç kişi... Haberi Görüntüle

50 BİN TL PARA CEZASI

Son olarak geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da yaşanan olayda olduğu gibi sahipsiz hayvanları toplayıp başka bir ilçeye ya da ormanlık alanlara bırakanlara hayvan başına 50 bin TL para cezası verilecek. Yasanın ilgili maddesinde mahalli idarelerin görev alanları yeniden düzenlenirken Tarım ve Orman Bakanlığı da, sokak hayvanlarıyla ilgili bütçesini artıracak.

Adalet Bakanı 'asla kabul edilemez' diyerek duyurdu: Peygamber Efendimize hakaret eden YouTubera yakalama kararı! Adalet Bakanı 'asla kabul edilemez' diyerek duyurdu: Peygamber Efendimize hakaret... Haberi Görüntüle

BAYRAM SONRASI ERDOĞAN'A SUNULACAK

Söz konusu teklifin Kurban Bayramı sonrası önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulması bekleniyor. Ardından muhalefetle paylaşılacak ve Meclis Başkanlığına verilecek.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading