Yandex Metrica

Google dijital telif için TBMM'de: Çifte standart uygulanmamalı

Google dijital telif için TBMM'de: Çifte standart uygulanmamalı

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu "dijital telif" gündemiyle toplandı. Toplantının açılışında konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, çifte standart uygulanmaması gerektiğini belirtirken "Avrupa normlarında olduğu gibi burada da haberin telif içermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Birimi Müdür Duygu Yücesoy ise yaptığı açıklamada "Tüm paydaşlarımız ile masaya oturmaya hazırız, görüşmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Gündem

25.06.2024, 17:35

Dijital mecralarda haksız rekabetin önlenmesi, haberin telifinin korunması ve emek hırsızlığının önüne geçilmesi ile ilgili hazırlanan “Dijital Telif Yasası” için Meclis'te görüşmeler devam ediyor. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu "dijital telif" gündemiyle toplandı. Dijital Mecralar Komisyonu'na üst düzey bir heyetle katılan Google, sunum gerçekleştirdi.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, toplantının açılışında konuştu. Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, "Bugün Türkiye'de tarihi günlerden biri. Google temsilcilerini komisyonumuzda misafir ediyoruz. Medya sektörünün ısrarla üzerinde durdukları dijital telif meselesini ele alacağız. Daha önce uzmanları ve tarafları dinleyerek çerçeveyi çizmeye çalıştık. Bugün de Google'ı bu düzeyde ilk kez dinlemiş olacağız.'' dedi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü Haberi Görüntüle

''ÇİFTE STANDARAT UYGULANMAMALI''

Yayman konuşmasının devamında şunları kaydetti;

''Emek hırsızlığı ve istismarının önüne geçilmesi için atılması noktasında beklenen adımlardan bir tanesi. Emek vererek üretilen içerik, bu bir haber olabilir, değer olabilir, eser olabilir, içeriğin izinsiz bir şekilde kullanılması kurumsal olarak yapıların reklam gelirlerinin azalması problem oluşturmaktadır. Haberin Avrupa normlarında olduğu gibi telif içermesi gerekiyor. Google ve diğer arama motorları ile anlaşmaya, görüş birliğine varılmasını önemsiyoruz."

Çifte standart uygulanmaması gerektiğini belirten Hüseyin Yayman "Avrupa normlarında olduğu gibi burada da haberin telif içermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Teröre 'BOZDOĞAN-44' darbesi! Şırnak'ta çok sayıda terörist öldürüldü Teröre 'BOZDOĞAN-44' darbesi! Şırnak'ta çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

GOOGLE: MASAYA OTURMAYA HAZIRIZ

Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Birimi Müdür Duygu Yücesoy ise yaptığı açıklamada "Tüm paydaşlarımız ile masaya oturmaya hazırız, görüşmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Google Reklamcılık ve Pazarlama Hükümetle İlişkiler Başkanı Tolga Sobacı da "Google olarak TBMM'nin yapacağı her düzenlemeye saygı duyuyor ve uyacağımızı belirtiyoruz" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading