Yandex Metrica

Dortmund, Hummels ile yolları resmen ayırdı

Dortmund, Hummels ile yolları resmen ayırdı

Borussia Dortmund, 13 yılı aşkın süredir formasını giyen ve kulübün efsanelerinden biri haline gelen Mats Hummels ile yollarını ayırdığını resmen açıkladı.

Spor

14.06.2024, 15:50

Borussia Dortmund Spor Direktörü Lars Ricken, Hummels'in ayrılığı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Mats, son 15 yılda Borussia Dortmund futbolunun en önemli oyuncularından biriydi. Pek çok şampiyonluk kazandı ve 2014 Dünya Kupası zaferi ile kariyerini taçlandırdı. Onun merkezi defans oyunundaki başarısı olağanüstüydü. Bu kararı almak hiç kimse için kolay olmadı" ifadelerini kullandı.

Batshuayi için dev hamle: Galatasaray'dan bir teklif daha... Batshuayi için dev hamle: Galatasaray'dan bir teklif daha... Haberi Görüntüle

"FUTBOL DÜNYASINDA BENZERİ YOK"

Sportif Direktör Sebastian Kehl ise Hummels hakkında, "Mats Hummels, futbol dünyasında eşi benzeri olmayan bir kişiliktir. O sadece Borussia Dortmund'u şekillendirmekle kalmadı, aynı zamanda merkezi defans oyununu dünya çapında yeni bir seviyeye taşıdı. Bizimle şampiyonluklar kazandı ve kulübümüzün tarihindeki ilk çifte şampiyonluğa büyük katkı sağladı. Mats, her zaman kendine ve başkalarına meydan okuyan gerçek bir liderdi. Ona tutkusu ve başarma isteği için teşekkür ediyorum. BVB'deki herkes gibi ben de ona sportif ve özel yaşamında en iyisini diliyorum. Mats'a her zaman bağlı kalacağım" dedi.

Son dakika... Türkiye'nin olası rakibi belli gibi: Fransa'dan beklenmedik puan kaybı, Avusturya'dan beklenmedik galibiyet Son dakika... Türkiye'nin olası rakibi belli gibi: Fransa'dan beklenmedik puan... Haberi Görüntüle

HUMMELS'İN KARNESİ

Mats Hummels, Borussia Dortmund forması altında iki Bundesliga, iki Almanya Kupası ve iki Almanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. 13 sezon boyunca BVB için mücadele eden Hummels, iki kez Şampiyonlar Ligi finalinde boy gösterdi. Alman savunma oyuncusu, Borussia Dortmund ile toplamda 508 maça çıkarken 38 gol ve 23 asistle oynadı. Kariyeri boyunca 70 sarı ve 3 kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe'de 3 ayrılık! Mourinho o futbolcuları takımda istemiyor Fenerbahçe'de 3 ayrılık! Mourinho o futbolcuları takımda istemiyor Haberi Görüntüle

TARAFTARLARIN GÖZÜNDE BİR EFSANE

Borussia Dortmund taraftarları için Mats Hummels, sadece bir futbolcu değil, aynı zamanda kulübün ruhunu temsil eden bir figürdü. Onun ayrılığı, sahadaki liderliğini ve savunmadaki müthiş yeteneklerini özleyecek olan taraftarlar için büyük bir kayıp.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading