Yandex Metrica

Milli takım maçına şikeci hakem skandalı: 6 ay ceza aldı, itirafçı olup kurtuldu

Milli takım maçına şikeci hakem skandalı: 6 ay ceza aldı, itirafçı olup kurtuldu

EURO 2024'TE F Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı, 22 Haziran Cumartesi günü, Portekiz ile karşı karşıya gelecek. Ay yıldızlı ekip rakibini yenerek son maçlar öncesi bir üst tura yükselmenin hesabını yaparken ilginç bir detay ortaya çıktı. Türkiye maçını yönetecek Alman hakem Fellix Zwayer'i ile ilgili Murat Fevzi Tanırlı'dan çarpıcı bir yazı geldi.

Spor

21.06.2024, 13:21

EURO 2024'te A Milli Takımımız, 22 Haziran Cumartesi günü saat 19.00'da Portekiz ile karşı karşıya gelecek. Rakibini yenerek son maçlarda üstünlük elde etmek isteyen ay yıldızlı ekip, hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye- Portekiz maçını yönetecek hakem ise Felix Zwayer olarak açıklanmıştı. Bunun üzerine yazar Murat Fevzi Tanırlı, 'sabıkası pek de iyi olmayan'  başlığıyla Alman hakem Zwayer hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Türkiye Hollanda'yı yenerse hangi takımla oynayacak? Türkiye Hollanda'yı yenerse hangi takımla oynayacak? Haberi Görüntüle

İŞTE TANIRLI'NIN SÖZLERİ:

Fenerbahçe'den KAP'a 347 milyon TL'lik dev anlaşma bildirimi Fenerbahçe'den KAP'a 347 milyon TL'lik dev anlaşma bildirimi Haberi Görüntüle

''İLK KEZ KATILIYOR''

A Milli Takımımızın Portekiz ile oynayacağı maça atanan Alman hakem Felix Zwayer, 2009’dan bu yana Bundesliga’da düdük çalıyor. 2012’de FIFA kokartı takan 43 yaşındaki Zwayer, Bundesliga’da 229, Şampiyonlar Ligi’nde 30, Avrupa Ligi’nde 25 müsabakada boy gösterdi. VAR teknolojisinin ilk kez kullanıldığı Rusya’daki 2018 Dünya Kupası’nın video yardımcı hakemlerinden biri olarak seçildi.Kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası’na katılıyor.

İlk düdüğünü İtalya-Arnavutluk (2-1) maçında çalan Zwayer, 4 sarı kart gösterdiği müsabakada başarılı bir performans sergiledi. Bunun sonucunda UEFA Hakem Komitesi de, aynı Halil Umut Meler gibi çok formda gözüken Alman’a hemen ikinci maçlarda görev verdi.

Kasımpaşa'dan harcama limiti isyanı: 'TFF'yi göreve davet ediyoruz' Kasımpaşa'dan harcama limiti isyanı: 'TFF'yi göreve davet ediyoruz' Haberi Görüntüle

''ŞİKE YÜZÜNDEN 6 AY MEN EDİLDİ''

Felix Zwayer'in sıkıntılı bir hakemlik kariyeri var. 2005 yılında Wuppertal ile Werder Bremen amatör takımları arasında oynanan karşılaşma kariyeri boyunca peşini bırakmadı. 2. Bundesliga hakemi Robert Hoyzer'in yardımcılığını yaptığı maçta, hakem tarafından kendisine verilen 300 Euro karşılığında "Wuppertal lehine kritik pozisyonları gözardı etme" şikesine adı karıştı ve 6 ay boyunca men edildi.

Son dakika... Fenerbahçe'den yeni transfer: Milli futbolcu ile 3+1 yıllık sözleşme imzalandı Son dakika... Fenerbahçe'den yeni transfer: Milli futbolcu ile 3+1 yıllık... Haberi Görüntüle

''GİZLİ TUTULDU''

Bu uzaklaştırma, Alman Die Zeit gazetesinin Almanya Futbol Federasyonu’ndan sızdırılan gizli bir dosyayı yayınlamasına kadar birkaç yıl süreyle gizli tutuldu.

Trabzonspor golcüsünü buldu! İlk temas kuruldu Trabzonspor golcüsünü buldu! İlk temas kuruldu Haberi Görüntüle

PARAYI ALDI MI, BİLİNMİYOR

Parayı alıp almadığı konusunda tartışmalar olsa da Alman Futbol Federasyonu’nun Zwayer’in rüşvet aldığına inandığını belirten belgelerin ve açıklamaların dava dosyasında bulunduğu belirtiliyor.Zwayer’e asıl kızılan nokta ise Hoyzer gibi 2 yıl 4 ay hapis alan ve ömür boyu hakemlikten uzaklaştırılan birinin yediği haltları daha önce neden bildirmediğiydi.

3 Büyükler'in gözdesinden transfer açıklaması! Mou'nun etkisi ne olacak? 3 Büyükler'in gözdesinden transfer açıklaması! Mou'nun etkisi ne olacak? Haberi Görüntüle

''İTİRAFÇI OLUP KARİYERİNİ KURTARDI''

Bugünlerde Avrupa Şampiyonası gibi nirvanaya ulaşmayı başaran Felix Zwayer’in o olaydan sonra kariyerine devam edebilmesinin temel nedeni ise, Robert Hoyzer davasının soruşturulmasına katkıda bulunmasıydı. Bir anlamda itirafçı olup, biraz ortalardan kaybolup kariyerini kurtardı denilebilir.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

1

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading