Yandex Metrica

Önce Kayseri, şimdi Suriye! Provokatörler iş başında! Türk bayrağını indirdiler, PTT şubelerini taşladılar

Dün gece Kayseri'yi karıştıran provokatörler bugün Suriye'yi harekete geçirdi. Suriye'nin Fırat Kalkanı operasyonu ile kontrol altına aldığı bölgede TIR'lar ve PTT halk tarafında taşlandı. Türk bayrağının çekildiği yerlerde bayraklar aşağı çekildi.

Dünya

02.07.2024, 01:16

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde bulunan El Bab ve Azez şehirlerinde, terör örgütü yandaşları ayaklandı. Türkiye'ye ait çok sayıda aracın El Bab'a girmesini engellemek amacıyla El Rai kavşağında toplanan kalabalık, Türk tırını taşladı. O anlara ilişkin görüntüler, sosyal medyada kısa sürede yayıldı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, NATO'nun yeni genel sekreteri oldu Hollanda Başbakanı Mark Rutte, NATO'nun yeni genel sekreteri oldu Haberi Görüntüle

TÜRK BAYRAĞINI İNDİRDİLER

Öte yandan harekat bölgesindeki 2 PTT binasının ise yağmalandığı belirtildi. Ayrıca provokatörlerin Türk bayrağını indirdiği görüldü. Terör yandaşları, bölgedeki halkı galeyana getirerek, gösteriler başlatılması için çağrıda bulunuyorlar. 

Sosyal medyada çıkan videolarda Suriye'de Türkiye plakalı araçlara, provokatörlerin "Yallah" sloganlarıyla tepki gösteriliyor. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Eylem Tok’un iadesi için yeni adım: Savcılığa yazı gönderildi ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Eylem Tok’un iadesi için yeni adım: Savcılığa... Haberi Görüntüle

SMO KARARGAHINDAN TÜRK BAYRAĞINI İNDİRDİ

Terör yandaşları Afrin'de SMO'ya ait zırhlı araçları yağmalayıp zarar vermeye başladılar. 

Öte yandan Türkiye tarafından desteklenen SMO grubu Kuzey Fırtınası Tugayı, askeri karargahından Türk bayrağını indirdi.

Bakan Fidan'dan Bosna Hersek'teki ayrılıkçılara mesaj: 'Tutumumuz tüm taraflarca iyi bilinmektedir' Bakan Fidan'dan Bosna Hersek'teki ayrılıkçılara mesaj: 'Tutumumuz tüm taraflarca iyi... Haberi Görüntüle

ARKASINDA PKK VE DEAŞ VAR

Resmi kaynaklar Suriye'de meydana gelen olayların arkasında terör örgütü PKK ve DEAŞ gibi örgütlerin bulunduğunu açıkladı.

Mavi Hat'ta savaş riski artıyor! 3 İHA ve 25 roketle saldırı Mavi Hat'ta savaş riski artıyor! 3 İHA ve 25 roketle... Haberi Görüntüle

İTİDAL ÇAĞRISI

Suriye Geçici Hükümeti:

"Bu olaylar, Suriye topraklarını terörizmden kurtarmada Suriye halkıyla birlikte çalışan Türk kardeşleri hedef almak için kullanılma tehlikesidir."

Bakan Fidan'dan Bosna Hersek'teki ayrılıkçılara mesaj: 'Tutumumuz tüm taraflarca iyi bilinmektedir' Bakan Fidan'dan Bosna Hersek'teki ayrılıkçılara mesaj: 'Tutumumuz tüm taraflarca iyi... Haberi Görüntüle

TSK MÜDAHALEYE BAŞLADI

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'deki olaylara müdahale etmeye başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin keskin nişancıları, Afrin'de terör yandaşlarının başlattığı provokasyon sonrası çatılara yerleşmeye başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, Suriye'de TSK'ya ait üsse girmeye çalışan terör yandaşlarına havaya ateş açarak müdahale etti.

Türkiye'den dost ülkeye taziye mesajı: Alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz Türkiye'den dost ülkeye taziye mesajı: Alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz Haberi Görüntüle

ÖNCE KAYSERİ, SONRA SURİYE

Türkiye'de başlayan daha sonra Suriye'ye yayılan provokatif eylemleri değerlendiren TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül sosyal medya hesabından yaşananları kaleme aldı. Dün gece Kayseri'de yaşanan olayın, bugün de Suriye versiyonu başlatıldı diyen Karagül sözlerine şöyle devam etti;

Suriye'nin Azez ve El-Bab kentlerinde birileri, 

PTT binalarına girerek Türk çalışanları çıkardı.

Kayseri kışkırtmasının Suriye hazırlığı da planlanmış!

Türkiye-Suriye yakınlaşmasını mı kundaklanıyor, başka bir senaryo mu tezgahlanıyor, bakacağız.

El Bab'da Türkiye’den gelen tırlara saldırılar yapılıyor. 

Afrin'de Valilik binasına yürüyorlar. 

Azez'i Türkiye'ye bağlayan Babul Selame sınır kapısından Türk bayrağı indirildi.

Güvenlik güçleri alarm durumuna geçti.

Bu iş çok ciddiye alınmalı.

Çok kirli işler dönüyor.

Soykırımcı İsrail tükenmenin eşiğinde! Gallant 'acil' diye duyurdu: 'İlave askerlere ihtiyacımız var' Soykırımcı İsrail tükenmenin eşiğinde! Gallant 'acil' diye duyurdu: 'İlave askerlere... Haberi Görüntüle

BARIŞ ADIMLARI KİMİ RAHATSIZ ETTİ?

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü Suriye rejiminin lideri Beşşar Esad'ın "Suriye'nin Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan tüm girişimlere açık olduğunu" söylediğini aktaran bir gazetecinin, "Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulur mu?" sorusu üzerine şunları kaydetmişti:

"Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Yani biz Suriye'yle bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin de iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. 

Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Nasıl ki biz Suriye'yle ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz Sayın Esed'le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok."

İnsan aklına meydan okuyan keşif: Gizemli mağaranın gizli dünyası! İnsan aklına meydan okuyan keşif: Gizemli mağaranın gizli dünyası! Haberi Görüntüle

KAYSERİ'Yİ İSRAİL İSTİHBARATI KARIŞTIRDI

Dün Kayseri'de çıkan kaosun arkasında İsrail istihbaratına bağlı hesapların olduğu belirtilmişti. Mossad ajanlarının körüklediği olay sonrası sokağa inen bazı kalabalık gruplar belli noktalarda toplandı.

Sosyal medyada, bazıları göçmen karşıtı slogan atan grupların sokaklarda yürüdüğü videolar paylaşıldı.

Eskişehir Bağları gibi Suriyelilerin yoğunlukta olduğu bilinen bölgelerde, işyerleri ve araçlar ateşe verildi ya da zarar gördü.

Gece sokağa dökülen mahallelilerin bazı dükkanları ateşe verdiği, bazıları araçları da parçaladığı görüntüler sosyal medyada yoğun olarak paylaşıldı.

Söz konusu olaylarda 67 kişi gözaltına alınmıştı.

Joe Biden'a canlı yayın tuzağı: ABD medyası veto etti! Adaylıktan çekil sesleri yükseliyor Joe Biden'a canlı yayın tuzağı: ABD medyası veto etti! Adaylıktan... Haberi Görüntüle

BURAM BURAM PROVOKASYON

Kayseri'de yaşanan olayları da kaleme alan TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül şu ifadeleri kullanmıştı;

Kayseri'de bu gece başka bir şey deneniyor! 

Başarılı olursa illere de yayanlar bu işi yapar. Suriye'de bir sapık, Suriye'de bir çocuğu istismar eden bir örgüt. Valilik, güvenlik birimleri gerekeni ne ise yapmış. Ceza verilmeli, şanlı de. Burada sorun yok. Mesele bu nokta değil. Bunlar Suriyelilerin evlerini, iş yerlerini yakıyor. Ellerinden geldiğince Suriyeli yakmaya başlayacaklar.

 Dertleri ne Suriyeli sapık ne de Suriyeli çocuk! “Erdoğan istifası” sloganının gerçeği ortaya atılıyor. Önemli asıl hesaplaşmaları Türkiye ile. Bu sefer İstanbul'da değil, Anadolu'nun kalbinde bir deneme yapıyorlar.

 Tam da Türkiye-Suriye meseleleri konuşulurken .

 Tam da Irak'ın açıklamasında PKK tasfiyesi yapılırken. Tam da PKK'nın Suriye ayağını ayarlamak için bir takım girişimler yapılırken . 

 Tam da Türkiye-Suriye görüşmesi gündemde iken.   Tam da PPK, ABD ve İsrail bunu sabote etmeye çalışıyor. 

Bu iş başka bir iş. Arkasından çok pis bir tezgah çıkacak.

Habere Tepki Ver

10

1

1

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading